Spring naar bijdragen

theologiestudent99

Members
  • Aantal bijdragen

    6
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door theologiestudent99

  1. Goede vraag!

    Ik denk dat ik met mijn ervaring mensen kan helpen met lastige vragen op dit gebied, omdat ik zelf een behoorlijke zoektocht in het geloof heb doorgemaakt en met moeilijke vragen van het geloof heb geworsteld. Ik heb verschillende geloofscrisisen gehad, waardoor ik helemaal niet meer wist wat ik zelf uberhaupt geloofde en wat het geloof was. Dit heeft tot een (pijnlijke) zoektocht geleidt en heeft mijn eigen geloof behoorlijk verdiept. Dit heeft als gevolg gehad dat een aantal van mijn opvattingen veranderd zijn, maar dat ik het geloof veel dieper beleef. 

    Daarnaast volg ik nu een Katholieke opleiding theologie en daarin heb ik veel verdieping gehad, dat ook kan helpen in mijn gesprekken met andere mensen. Ik heb kerkgeschiedenis gehad, filosofie (geschiedenis), wereldreligies, Christelijke theologie, Christologie, Nieuwe Testament, Oude Testament, etc. Doordat ik al deze vakken heb gehad, denk ik dat ik wel aardig wat "baggage" heb om zulke lastige vragen samen met anderen te ontdekken en uit te diepen.

    Waarin ik niet wil zeggen dat ik de antwoorden heb, maar ik heb wel het vertrouwen dat de Geest in de ander werkzaam is en de ander tot antwoorden kan leiden. 

  2. Citaat

    Je boodschap moet krachtiger zijn. Er zullen zeker mensen zijn die jouw diensten nodig hebben. Maar je stelt het concept te ruim. Zo voelt niemand zich aangesproken. En menigeen zal terugschrikken van de kosten omdat men wellicht angst heeft veel sessies nodig te hebben. Dus ik zou het toch proberen af te bakenen.

    @Hermanos2 super bedankt voor deze reactie! Dit helpt mij om mijn plan te verscherpen en aan te passen! Ik ga zeker de boodschap versterken en de doelgroep verduidelijken! Bedankt voor je eerlijkheid.

    @Robert Frans bedankt voor de uitgebreide reactie! En voor het meedenken en de wijsheid en dit gaat mij zeker helpen bij het aanscherpen, aanpasse en verbeteren van mijn plan!

    Ik kan nu lekker verder aan de slag en heb nieuwe inspiratie mede door jullie allen! :)

  3. Erg bedankt voor alle reacties, het helpt ,mij heel erg in het reflecteren op mijn voorstel en mijn doelgroep!

    @Robert Frans erg bedankt voor de inzichtelijke handreiking! Ik was eerst van plan om dit inderdaad via kerken aan te bieden, maar ik was hier zelf nog niet helemaal over uit..maar nu ik zo alle reacties hier lees en jullie feedback lees, wordt het voor mij wel duidelijker dat ik het beter via/aan kerken kan aanbieden! Ik doe zelf een Katholieke opleiding theologie, dat benoem ik echter nog nergens en dat zou dus wel relevante informatie kunnen zijn voor kerken die ik zou benaderen met dit idee. Het aansluiten bij de theologische wensen van de kerken zelf is ook een goed idee.

    Is er, in jouw kerk, specifieke catechese per doelgroep? Of er is een algemeen programma? En denk je dat daar behoefte aan is (in ieder geval vanuit jezelf)?

    Citaat

    Maar ik geef zo'n plan weinig kans. Tenzij men heel duidelijk is. Over kosten en wat het opleveren gaat. Nu klinkt het meer naar een psychologisch praat uurtje. 

    @Hermanos2 bedankt voor de feedback! Ik kan moeilijk van te voren zeggen wat het precies opleveren gaat, maar ik kan op dat gedeelte wel duidelijker proberen te zijn ja, wat in ieder geval de meerwaarde is voor de mensen die gebruik maken van mijn dienst. Dus thanks, die neem ik mee! Zijn er nog andere dingen die niet duidelijk voor je zijn?

  4. Hallo iedereen!

    Ik ben een student Theologie en voor een vak moeten wij een ondernemingsplan schrijven voor een fictieve onderneming. 

    Mijn idee is om een bedrijf op te starten waarbij ik mede christenen bijstaan bij het verdiepen en verhelderen van hun eigen geloof.  Het christelijke geloof kan behoorlijk ingewikkeld zijn.. Het kan ook zo zijn dat bepaalde levensgebeurtenissen er voor zorgen dat er bepaalde vragen of twijfels zijn ontstaan. Ik zou je graag bij deze vragen, twijfels of verdieping wensen willen bijstaan. Dit kunnen vragen zijn over de Bijbel, over God, over gebed, over wat dan ook. Het doel is niet dat je een bepaalde opvatting over X of Y krijgt, maar dat we samen uitdiepen wat je allemaal gelooft en ook de mogelijke spanningen/worstelingen die daarbij kunnen spelen (en dit ook uitdiepen). Dit kunnen ingewikkelde vragen zijn waarbij veel bagage en pijn kan zitten en dan zullen we dit ook samen onderzoeken. Dit alles met als doel dat jij je eigen geloof kan verdiepen en duidelijker hebt wat je allemaal gelooft en mogelijk antwoorden hebt kunnen vinden op de vragen die je had. Zodat je weet wie jij bent als christen, wat je religieuze identiteit is. Het gaat niet alleen om het vinden van bepaalde antwoorden, maar ook de begeleiding die er bij krijgt, dus dat jij en je vragen serieus genomen worden en dat je een plek hebt waar je deze samen kan onderzoeken.

    Dit zou ik dan doen met behulp van één op één gesprekken, online of op locatie. Het eerste gesprek zou vooral kennismaking zijn en het ontdekken welke thema's / worstelingen er allemaal spelen bij je, zodat we deze kunnen gebruiken als leidraad voor toekomstige gesprekken. Het zou niks kosten, omdat ik gebruik zou willen maken van subsidies om mijn kosten te dekken.

    Nu heb ik hier twee vragen voor jullie:

    1. Is dit een dienst waar je gebruik van zou maken?

    2. Zou je hiervoor betalen? (Bijvoorbeeld 30 euro per sessie)?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid