Spring naar bijdragen

JanKlaas

Members
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door JanKlaas

  1. 3 uur geleden zei Robert Frans:

    Als jij het per se zo wil lezen, ga je gang. Ik steek daar geen energie in. Wat je geeft is wat je krijgt.

    Het staat er toch? Of ga je ontkennen dat er in de Bijbel staat dat de Aarde in zes dagen geschapen is? En dat God de mens wegstuurde uit het Paradijs.. Sommige mensen lezen esoterisch de Bijbel omdat ze intellectueel weten dat het niet kan kloppen. Achterhaald, in de ogen van de moderne wetenschap.

  2. 53 minuten geleden zei Hopper:

    Zo als ik dit lees ligt er een bedekking op het mensenhart.  Het is de Geest van de Heere welke de mens kan leiden naar het wegnemen van de bedekking.  En dan staat er iets opmerkelijks, de heerlijkheid van de Heere wordt als in een spiegel aanschouwt!  Wat er ook naar verwijst dat niemand de Vader rechtstreeks kan aanschouwen.  Maar degenen die dit spiegelbeeld aanschouwd hebben worden 'van gedaante veranderd'.

    Dit heeft niks te maken met waar jij mee bezig bent :D

    De vader van Paulus is ook JHWH, heeft niks met spiritualiteit te maken. En het van gedaante veranderen gebeurt op de jongste dag als Christus terugkomt en de doden opstaan.

    Althans, volgens het wereldbeeld van Paulus en van de eerste christenen, die nu achterhaald is.

     

     

  3. 18 minuten geleden zei Robert Frans:

    Veel plezier met je karikaturen en stropoppen. Houd het inderdaad vooral eenvoudig voor jezelf.

    Het zijn geen stropoppen. Iedereen die een bijbel heeft kan het lezen. Zesdaagse schepping, sterven van Christus voor de zonden. God die de mens uit het paradijs werpt omdat men van een boom eet. Een zonde die begaan wordt voordat zonde (kennis van goed en kwaad) er is (cirkelredenering, kip en ei verhaal). En in Openbaring krijgen gelovigen een snoepje en ongelovigen de roe.

    De bijbel uitgelegd in zeven zinnen.

  4. 7 minuten geleden zei Hermanos2:

    Kom kom daar is hier al heel veel over geschreven. Ga terug in de geschiedenis en vindt de oorzaak en aanleiding. Zie hoe Poetin vaak toenadering tot het westen heeft gezocht maar volledig werd genegeerd en door de NAVO in de hoek werd gedreven. En nu schreeuwt het westen dat de oorlog moet stoppen. Tegelijkertijd voorzien ze één partij van geld en de ander van wapens. Te bizar voor woorden. 

    Als er iets kort door de bocht is dan is dit schrijven dat wel.. "een partij van geld en een ander van wapens"? Heb je niet door dat Europa afhankelijk is van Rusland voor olie en gas? Men geeft Rusland dus helemaal niks. Als ik een pc koop dan geef ik de verkoper ook niks.

    Putin heeft helemaal geen toenadering gezocht. De man wilde dat Oekraine niet bij de NAVO mocht, maar als buffer voor hem en Europa moest dienen. Dat is toch belachelijk? Een ander land als buffer gebruiken? Putin had een deel van zijn eigen land moeten ontmenselijken en dat als buffer laten dienen. Wij kunnen Belgie ook niet zien als buffer tussen Frankrijk en ons.

     

     

    3 minuten geleden zei Hermanos2:

    Kort geheugen visie. De Krim en Oost Oekraïne zijn Russisch grondgebied. Geschiedenis mag je niet negeren. Het was geen Russische invasie maar een bevrijding. 

    De Krim is gewoon van Oekraïne. Al in 1954 werd het van Oekraïne. Dus al meer dan 60 jaar. Putin wil het gewoon terug jatten want hij wil een groot Rusland maken. Vandaar ook zijn reis naar Kiev. Dat het een bevrijding is is propaganda van Putin. Enkel Russen trappen daar in. Dus dat zie ik als troll gedrag van jou, sorry.

  5. Op 15-7-2022 om 05:33 zei Dat beloof ik:

    Deze man zegt dat hij naar de hel is geweest en daar Hitler zag. 
    Een zoveelste verhaal van iemand die een BDE zegt te hebben gehad, terwijl bekend is dat deze ervaringen komen door een gebrek aan zuurstof.
    Op de één of andere manier willen mensen als jij dit toch heel erg graag geloven en er vooral niet op worden gewezen dat het onzin is.

    Dat is wel een beetje kort door de bocht. Een verklaring is dat het door een gebrek aan zuurstof komt. Maar ook die verklaring kan niet alles van een BDE verklaren.

    Probleem is wel dat men bij een BDE altijd achteraf praat. Als men al tijdens een hartstilstand of zo kan getuigen van wat men meemaakt is het veel betrouwbaarder. De hersenen schijnen gaten in de tijd (als je dus even geen bewustzijn hebt) zelf in te vullen. Volgens Schwaab althans.

  6. 5 minuten geleden zei Willempie:

    En eigenlijk ook wel hoe Zelenski tegen de Russen aankijkt. Heel beangstigend allemaal. De oplossing zou vredesbesprekingen zijn met wederzijde toegevingen maar daar heeft Zelensky blijkbaar geen boodschap aan. Hij verkondigt openlijk dat hij liever zijn hele volk opoffert dan om toegevingen te doen. Je zult maar zo'n leider hebben.

    Putin viel Oekraine aan. Als Zelensky zegt "jullie mogen de Krim houden en andere Oosterse delen" dan heeft Putin een deel gejat..

    Als jij een crimineel in zijn kraag grijpt dan zeg je toch ook niet "je mag de helft houden van wat je gestolen hebt "?

     

  7. 43 minuten geleden zei Hopper:

    Maar dat bedoelde ik ook niet.  Jezus oordeelde niet over de zondaars die hem kruisigden.   En daarmee verdroeg hij de liefdeloosheid van hem die hem kruisigden.   Zo moeten wij -in navolging- ook omgaan met hen die zich liefdeloos tegen ons richten.  (Je kruis opnemen)

    Dan heb je het waarschijnlijk over de Jezus uit de evangelieen. Waar Jezus zich gedroeg als een soort boeddha of hippie. De Jezus uit andere boeken (bijvoorbeeld Openbaring) is geheel anders. Dan is Hij een koning die met de roede heerst over de mensen.

  8. 46 minuten geleden zei Hopper:

    Vanuit 'zelf' gezien is dat ook zo.  Maar wie leeg is van 'zelf' is vol van Liefde.  Liefde (met een hoofdletter) kan alleen zijn intrede doen waar het 'zelf' verdwijnt.  Als het 'zelf' verdwijnt dan ben je 'als een kind' en ontvankelijk voor die Liefde.

    Mijn zelf kan hier niks mee :D

    Mijn zelf wordt door hersenen gevormd denk ik, hoe je daar leeg van kan raken is mij een raadsel (zelfs na het lezen van behoorlijk wat spirituele boeken van leraren en leraressen).

     

  9. 1 minuut geleden zei Hermanos2:

    Dit is de meest oppervlakkige, kort door de bocht visie, die maar mogelijk is. 

    Sure..

    Russische staatsomroep heeft sommige mensen hier goed geïndoctrineerd, dat is duidelijk.. Als jullie in 1940 zouden leven zouden jullie ook geloven dat Polen op het punt stond Duitsland aan te vallen, of dat Engeland en Frankrijk via Belgie en Nederland ook Duitsland probeerden aan te vallen.

    Putin valt Oekraine aan, Oekraine is een autonoom land. Oekraine heeft dus het recht en de plicht zich te verdedigen. EU en Amerika mogen zo'n land steunen met wapens. Moeilijk is het allemaal niet.

  10. 1 uur geleden zei sandingisaskill:

    Emotrippen om een punt duidelijk te maken is een zwaktebod. Genoeg kleine meisjes aan de andere kant die worden gedood door de gevolgen van oorlog.

    Dubbele emo dus... Want inderdaad alle kleine meisjes die gedood worden zijn een reden om geen oorlog te voeren. Maar dan nog blijft het de schuld van de agressor. Al het bloed van kleine kinderen en andere onschuldigen kleeft op de handen van Putin en ook van de Russen die het voor hem doen. Op YT kun je via bepaalde kanalen horen hoe bepaalde Russen erin staan. Het is bijna nazi-achtig hoe die Russen tegen de Oekrainers aankijken.

    1 uur geleden zei sandingisaskill:

    Eigen land is een achterhaald concept. Beetje nostalgie roept het hooguit op. We zijn een provincie van Europa en allang niet meer een zelfstandige republiek.

    Dus als Duitsland Nederland aanvalt dan ga jij alvast op de knieen zitten om jezelf over te geven? Oekraine is een zelfstandig en autonoom land. De oorlog is enkel en alleen de schuld van Putin.

     

  11. 53 minuten geleden zei Mohawk:

    Je moet de mindset hebben van een kind om dit te geloven. Een kind heeft geen vooringenomen mening over God en is onbevangen. Daarom .., "Voorwaar, Ik zeg u, wanneer gij u niet bekeert en wordt als de kinderen, zult gij het Koninkrijk der hemelen voorzeker niet binnengaan." Mattheüs 18:3

    Nu beweer je dus dat kinderen zonder oordeel zouden geloven in wat jij gelooft van God? Dat lijkt me niet. Juist jouw geloof van wat of wie God is moet je kinderen leren (indoctrinatie). Kinderen geloven alles. Er is ooit eens onderzoek gedaan naar geloof van kinderen (atheistische kinderen die niet met specifieke religies in aanraking zijn gekomen) en die geloofden wel in "dat er iets is" maar niet in God zoals de Bijbel of de koran of de Veda's ons leren.

     

     

    4 minuten geleden zei Hopper:

    Liefde is geen wezen, maar hét wezenlijke.  Wat jij beschrijft is relationele liefde, dat wordt niet met Liefde bedoeld.

    Dat kan.. Ik zie dat anders..

    En ik zie bijvoorbeeld ook dat dieren liefde kunnen hebben naar zelfs dieren niet van hun eigen groep (zo redden sommige dieren andere dieren van roofdieren).

    Ik heb bijvoorbeeld ook niks met liefde met een hoofdletter. Voor mij is liefde en Liefde hetzelfde :D

     

  12. 33 minuten geleden zei Willempie:

    Vandaar dat Tolstoj nu in Oekraïne verboden is.

    Vooral zijn boek "oorlog en vrede" denk ik? Dan willen ze niet dat Oekrainers zien hoe zinloos oorlog is. Zodat de Oekrainers het niet opgeven. Want oorlog om eigen land te behouden is nooit zinloos.

    Al vraag je het af, als je een video ziet van een klein meisje van 4 dat gedood is door een raket van de Russen.

  13. Zojuist zei Mohawk:

    De Liefde heeft zich aan het kruis laten slaan. God is geest, alomtegenwoordig en almachtig. Waarom zou het voor een almachtige Geest onmogelijk zijn om een mens te vullen met zijn geest en op deze wijze zelf een offer te brengen op aarde?

    Het klinkt gewoon niet zo logisch. Je moet echt een bepaalde mindset hebben om dit te geloven denk ik.

    Sowieso de Liefde. Ik geloof niet dat de Liefde een op zichzelf staand wezen of iets is. Het is meer een gebeuren onder wezens (dieren, mensen, zelfs bomen blijken iets van "liefde" te hebben voor hun soortgenoten).

    Tevens lees ik Openbaring (ik weet niet hoe jij daarnaar kijkt) en dan komt Jezus terug om te oordelen over de levenden en de doden. Ik lees zaken als "elk knie zal zich buigen voor Hem". God die ongelovigen verplet zoals je kersen of druiven in een wijnbak perst en het bloed zal uit de wijnbak druipen. Allemaal zaken die niet echt pleiten voor "de Liefde heeft zichzelf aan het kruis laten slaan zonder boos te worden". Het is meer uitgestelde boosheid dan.

     

  14. Op 22-7-2022 om 18:43 zei Mohawk:

    Wat gebeurt er dan denk je? Breekt dan de toorn los? God heeft zich zelfs aan het kruis laten slaan zonder boos te worden.

    Dus de God van het universum heeft zichzelf op Aarde aan het kruis laten slaan?

    Tevens heb ik Openbaring in mijn Bijbel staan, en dan komt God/Jezus terug om te regeren over de mensen. En iedereen zal zich buigen voor hem, goedschiks of kwaadschiks. Dat lijkt me een soort van  uitgestelde toorn.  Met rente.

    @JanKlaas is een een clone van @Foppe86 en zal daarom direct geblokkeerd worden.

     

    Op 23-7-2022 om 10:41 zei sjako:

    Nee, maar het moet wel op de Bijbel gebaseerd zijn en niet door toegevoegde woorden door wie dan ook. Ik haal het Boek van Mormon aan als voorbeeld. Nog een voorbeeld is de Islam. Kijk waar het toe geleid heeft.

    Waar heeft het precies toe geleidt?

    Aangezien al voor de islam de wereld in de middeleeuwen verzand was, onder andere door christendom (niet alleen). Laten we de Bijbel niet alleen als goed zien, er is genoeg kwaad gedaan door mensen die de Bijbel volgden lijkt me.

  15. 3 uur geleden zei Hopper:

    In die zin bestaat Satan wel.  Als het wezenlijk kwade in sommige mensen: verpersoonlijking.   Zo zie ik de Christus Jezus ook: de verpersoonlijking van Liefde.

    Wij als mensen kunnen ons dan laten influisteren door Satan of door de Christus.  Naar welke we luisteren mogen we zelf bepalen.   Daarom zegt Paulus ook:   ik leef niet meer, maar Christus leeft in mij!  Mensen zoals Hitler of Poetin kunnen dan zeggen: "ik leef niet meer, maar Satan leeft in mij. 

    Ik denk niet dat mensen zouden zeggen dat satan in ze leeft, dan zouden ze toegeven kwaad te doen. Het probleem met die dictators is dat ze denken het goede te doen. Hitler dacht het werk van Jezus af te maken. Putin heeft een of andere man naast zich die aan de Russische kerk gelieerd is. (eufemisme) 

    Eigenlijk is satan best een zielig figuur in de wereld der mythen. Krijgt overal maar de schuld van.

     

     

  16. 18 uur geleden zei Tomega:

    Heel de wereld schaart zich achter de leider Heel de wereld? Nee; niet dat deel in het Oosten van de Oekraïne dat al jaren strijdt om haar in 2014 verkregen onafhankelijkheid te kunnen behouden. En ook niet de Krim, vanzelf. Dat heeft al helemaal niets met Zelenski als leider. Even los van het feit, dat de Krim nimmer tot de soevereiniteit van het revolutiebewind van de Oekraïne heeft behoord.

    Dat deel in het Oosten van Oekraine (niet DE Oekraine) heeft helemaal geen onafhankelijkheid verkregen. Alleen wat obscure landjes en dictators hebben dat deel erkend als onafhankelijk..

    Als Friesland zich wil afscheiden van Nederland gaat dit ook niet, zie ook maar wat er in Catalonië is gebeurd in Spanje. Rusland heeft een proxy oorlog gevoerd vanaf 2014 tegen Oekraine. En vanaf dit jaar in het openbaar en uit de schaduw. Jullie draaien de werkelijkheid een beetje om (waarschijnlijk teveel naar Russische propaganda gekeken?).

  17. 3 uur geleden zei sandingisaskill:

    Liefde komt van God. Deze liefde is niet te verwarren met altruïsme, want dat is mensenwerk en uiteindelijk maar bedoeld om jezelf te bevredigen.

    Hoe zo?

    Altruisme is juist onvoorwaardelijke liefde, zonder iets terug te krijgen. Als je gelooft dat liefde komt van God dan zou je zonder geloof in God geen liefde hebben. De rest van jouw verhaal laat dit ook duidelijk zien. Zoals

     

    3 uur geleden zei sandingisaskill:

    Als ik moest kiezen tussen een christen of een ongelovige om hulp te bieden, dan krijgt de christen voorrang.

    Dit is juist geen liefde. Jezus zei ooit (volgens de verhalen): De heidenen hebben ook hun familie en naasten lief. Het gaat juist om de ander lief te hebben. Dus de personen die er anders in staan en waar je waarschijnlijk niks van terug krijgt.

    11 minuten geleden zei Barnabas:

    De Farizeeën probeerden de verhouding tussen God en hen om te draaien. Zij probeerden Jezus terecht te wijzen en Hem hun wetten op te leggen. Dit waren menselijke wetten zoals het niet mogen eten van graan tijdens de sabbat of het genezen van mensen op sabbat.

    Volgens mij zijn die wetten door God aan Mozes gegeven..

     

    Tevens is het zo dat de evangelieschrijvers farizeeers hebben gedemoniseerd. Omdat de farizeers (en de Schriftgeleerden) de joden veelal weghielden bij het christendom. De farizeeërs en andere joodse denkers hadden te veel verstand van hun geschriften om in de verhalen van Paulus en consorten te trappen. In de werkelijkheid waren vooral farizeeërs erg geliefd bij de joodse bevolking.

     

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid