Spring naar bijdragen

Wijngaard1990

Members
  • Aantal bijdragen

    55
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Wijngaard1990 geplaatst

  1. Wijngaard1990

    Religie en rascisme

    Mijn ouders waren zeker in het begin van de relatie erg mondig. Uiteindelijk heb ik moeten zeggen dat als ik moet kiezen tussen hen of mijn vrouw, ik voor mijn vrouw zou kiezen. Ze geloofde mij toen niet en als gevolg heb ik ze een maand of twee niet meer gesproken tot ze uiteindelijk hun mening hadden bijgesteld. De relatie tussen mijn vrouw en mijn ouders is op dit moment oké, maar nog steeds niet geweldig. Maar de opmerkingen over haar zijn uiteindelijk wel opgehouden omdat ze zagen dat ze mij er ook mee verloren. Dus tsja...
  2. Wijngaard1990

    Religie en rascisme

    Ik ben blij dat iedereen het unaniem over eens is dat het toch racisme is. Ik merk dat in mijn gemeente dit een gevoelig onderwerp is. En ik vind het ook walgelijk dat God erbij wordt gehaald om dit racisme te verantwoorden. Mijn ouders zijn best actief in de gemeente, dus het zou moeilijk worden om iets anders te vinden zonder mijn ouders te beledigen. Mijn ouders vonden het ook moeilijk toen ik met mijn vrouw trouwde maar ik hield voet bij stuk en dat is goed gekomen.
  3. Maar hoe zit het dan met seksueel misbruik door de kerk? En dat de slachtoffers gewoon niet serieus zijn genomen voor decades? Dat vind ik schandalig en beschamend van de kerk! In die zin snap ik heel goed dat men het geloof en de kerk de rug heeft toegekeerd. En ik denk dat Jezus het daar 100 procent mee eens zou zijn.
  4. Ik vind het in de praktijk te moeilijk om homoseksuelen te haten. Mijn vader is een goed voorbeeld. Voordat hij zich bekeerde, had relaties gehad met andere mannen. Daar is hij altijd heel open over geweest en hij zei dat hij altijd oprecht verliefd op hun was. Dit wist mijn moeder pas nadat ze getrouwd waren en omdat scheiden in die tijd in hun gemeenschap nog steeds taboo was, zijn ze wel samen gebleven. Mijn moeder is er altijd als de dood voor dat iemand erachter komt. Maar nu mijn vader ouder wordt is hij wat loslippiger geworden en laat hij soms hints vallen dat hij homoseksuele relaties
  5. Wijngaard1990

    Religie en rascisme

    Ik ben zelf Christen en ben getrouwd met iemand uit Zuid-Amerika. Zij heeft een best donker gelaat. Het is al meerdere keren voorgekomen dat mensen in de gemeenschap zeggen dat ons huwelijk een zonde is. Ze beweren dan dat God mensen van verschillende rassen op verschillende contineten heeft gezet om zo de rassen gescheiden te houden. Persoonlijk vind ik dit klinkklare onzin. Met die logica zal heel Noord en Zuid-Amerika in zonde leven omdat het ''originele'' ras daar bijna is uitgeroeid. Ik kom uit een voornamelijk blanke kerkgemeente met weinig buitenlanders. Daarom denk ik dat deze denkwijz
  6. Wijngaard1990

    Seks voor huwelijk

    Zolang niemand weet om wie het gaat is het naar mijn mening geen roddelen. Maar je maakt een goed punt. Soms is de wereld gewoon zo complex dat het woord van God simpelweg praktisch niet haalbaar is. Dit kan je bijvoorbeeld zien in oorlogen waar enorme hoeveelheden mannen overlijden en dit zorgt ervoor dat er een overschot is aan vrouwen is die niet kunnen trouwen omdat er simpelweg geen mannen zijn om mee te trouwen. Men moet dan flexibel zijn over ongehuwd zwanger en dat een man maar één vrouw mag hebben.
  7. Wijngaard1990

    Seks voor huwelijk

    Ik denk ook dat in bepaalde kringen het huwelijk en het gezin stichten zo belangrijk is, dat mensen het op een gegeven moment niet zo nauw nemen met het geloof. Misschien is het krijgen van een buitenechtelijk kind erg, maar ongehuwd als maagdelijke oude vrijster door het leven gaan is dan erger.
  8. Mijn vrouw komt uit Zuid-Amerika en die zegt dat dieren een belangrijke rol speelde bij de kruisiging van Jezus. De wonden op de benen van Jezus werden schoongelikt door een hond. En een mus haalde doornen uit de doornenkroon van Jezus en kreeg toen bloed op zijn borst en werd en roodborstje. En Jezus waardeerde het enorm dat dieren meer om hem gaven dan mensen. Dus met die logica denk ik wel dat dieren een ere plek hebben in het Christendom.
  9. Wijngaard1990

    Seks voor huwelijk

    Er zit wel een houdbaarheidsdatum op maagdelijkheid. Dat zie ik ook in mijn omgeving en gemeenschap. Vrouwen die 30plus zijn en ongetrouwd en daardoor nog steeds maagd zijn worden niet gezien als nobel. Die komen dan al in oude-vrijster-territorium. Ik weet nog dat er een stel was in mijn kerk en die hadden een dochter van 30-35 die nog nooit een relatie had, Toen zij uiteindelijk een vriend kreeg en ongetrouwd zwanger werd, kon het haar ouders (en de gemeenschap) niets schelen. Ze waren al blij dat zij een man aan de haak had geslagen. Uiteindelijk trouwden zij wel toen het kind een jaar of 2
  10. Wijngaard1990

    Seks voor huwelijk

    Ik en mijn vrouw deden eerst een kerkelijke ceremonie. Dus in de ogen van God waren we al getrouwd. Maar het duurde nog een goede 2 jaar voordat wij officieel getrouwd waren omdat ze uit Zuid-Amerika kwam. Dus tja... ik ben van mening als het in de ogen van God goed is gekeurd dan maakt de bureaucratie van het burgerlijk huwelijk weinig uit.
  11. Gelukkig maar. In mijn omgeving is de gemeenschap niet zo empathisch als het gaat om een dierenleven
  12. Met die logica zal voortplanting van sommige dieren ook niet bestaan. In Eden wil niemand legers aan ratten zien.
  13. Dat geloof ik niet. Sommige dieren zijn ''ontworpen'' door God om te doden omdat sommige dieren zich te vaak voortplanten. Leeuwen, vossen en wolven hebben allemaal snijtanden om vlees te eten. Als ze dat niet doen dan zullen sommige dieren zoals herten en konijnen de natuur beschadigen door al het gras te eten. Daarnaast zou God nooit dieren verantwoordelijk houden voor het gedrag van de mens.
  14. Ik vind dat dieren die dieren doden dat nooit zonder reden doen. Als konijnen niet gedood worden door honden en katten dan zijn er simpelweg te veel konijnen die de biodiversiteit aantasten. Daarnaast deed mijn hond dat nooit. Dus ik vind niet dat mijn hond verantwoordelijk gehouden moet worden voor het gedrag van andere dieren. Ten tweede hoeft God mijn dierenliefde niet mee te nemen in zijn oordeel over mij. Het enige wat ik wil is dat mijn trouwe viervoeter een plek in de hemel krijgt. In het beste scenario zou hij mij daar opwachten. Anders hoop ik gewoon dat iemand anders(Jezus missc
  15. Ja, want mensen slachten geen dieren om vlees te eten...
  16. Omdat dieren de waarde van God meer belichamen dan de meeste mensen dat doen
  17. Mij ook! Ik vind dat mensen gauw dieren wegzetten als ondergeschikt en misschien was dat vroeger ook zo. Maar tegenwoordig tonen dieren meer Christelijke normen en waarden dan mensen doen. Ik wil niet zeggen dat het hetzelfde is als een kind verliezen, maar ik voel meer pijn bij het overlijden van mijn hond dan ik heb gevoeld bij mijn eigen grootouders.
  18. Ik ben blij dat hier mensen zijn met deze gevoelens als ik. In mijn omgeving lijkt niemand mij te begrijpen. Als ik om mij heen kijk toonde mijn hond meer Christelijke normen en waarden dan de meeste mensen. Dus ik zou het van de gekken vinden als hij niet in de hemel zou belanden. Naar mijn mening is een herstelde aarde en de hemel in principe hetzelfde. Een idyllische versie van het dagelijks leven. Ik zou toch wel graag een huis en een stad vol voorzieningen om mij heen hebben in de hemel. Ik hoop ook dat de hemel meer als een mooie buitenwijk er uitziet.
  19. Vorige week is mijn hond die bijna 15 jaar bij mij was overleden. Ik ben hier ontzettend verdrietig over. Elke keer als ik aan mijn hond terugdenk voel ik een steek in mijn hart. Ik heb deze pijn met mijn vrienden besproken en die doen er allemaal heel lacherig om en zeggen dat het maar een beest was. Dit doet mij zo enorm veel pijn. Ik ben uiteindelijk naar de pastoor gegaan en het gesprek kwam neer op het feit dat ik mij niet zo moest aanstellen en dat dieren geen ziel hebben en niet in de hemel komen. Ik ben hier erg van geschrokken. Mijn hond is trouwer geweest dan de meeste mensen in
  20. Wijngaard1990

    Racisme en religie

    Hallo iedereen, Laatst was er een akkefietje met mijn vrouw in de kerk. Ze komt zelf uit Zuid-Amerika en heeft een donker bruine huid en zwart haar. Mijn vrouw en ik kwamen aan in de kerk om mijn vader en de dominee te helpen met het klaarzetten van stoelen en tafels vanwege een informatie avond. Het ging allemaal goed tot een wat oudere man naar ons toekwam lopen en zei dat het wel tegen het geloof was dat ik (een blanke Nederlander) met een ‘zwarte’ (mijn vrouw) was getrouwd. En dat hij wilde dat wij twee de kerk verlieten. Ik was hier best geschokt over. Zeker omdat hij de term
  21. Beste mensen, Mijn vader en de dominee van de kerk zijn al tientallen jaren goed bevriend. Alleen nu is er een breuk in de vriendschap ontstaan. De dominee wil namelijk graag alcohol, sigaretten en drugs ontmoedigen en zelfs verbieden omdat hij het niet vindt passen in het Christelijk karakter van de gemeenschap. Mijn vader is het helemaal eens met het drugs gedeelte, maar hij rookt als een schoorsteen en een goede borrel kan er ook altijd wel in bij hem. Dus hij was er op tegen dat de dominee sigaretten en alcohol gaat ontmoedigen. Dit heeft tot frictie geleidt tussen de twee mannen.
  22. Ja, ze hebben mij in de pubertijd wat losser gelaten. Ze zagen bij vrienden die hun kinderen erg strak hielden het helemaal misgaan. Tienerzwangerschappen en drugsgebruik en dat soort dingen. Dus ze zijn in mijn tienertijd veel makkelijker geworden. Ook meer met elkaar praten heeft geholpen om de band tussen mijn ouders en mij veel beter te krijgen. Ja dat wedstrijd gedoe van wie hier de beste Christen is zie ik ook wel bij sommige hier. Gelukkig zijn er ook mensen zoals jij die het beter uitleggen.
  23. Wijngaard1990

    Maria Verering

    Wat moest ze dan zeggen... Buig voor je koningin... En ik zag dat altijd als een meer praktische boodschap. Als in dankje dat U ons redt van de onderdrukking van de Romeinen en de armoede. Mijn ouders zijn helemaal gek op haar. Ze hebben wel eens gezegd dat ze niet verwacht hadden dat ik zo'n goede vrouw aan de haak kon slaan. Zij vinden er niet zoveel van. Zij zeggen dat iedereen zijn ding heeft en dat het in Zuid-Amerika veel normaler is en dat ik er maar aan moet wennen. Nogmaals bedankt voor je uitleg. Het komt allemaal erg helder over. Ik ben nogal zoekenden in het g
  24. Oh ja, bij een andere kerk in het dorp moeten alle vrouwen een rok dragen. Ik heb dat nooit begrepen. Jezus liep toch ook niet in een drie-delig pak
  25. Wijngaard1990

    Maria Verering

    Ja mijn huwelijk is ook wel belangrijker. Zeker omdat er een groot stigma hangt om het scheiden in mijn familie. En we zijn nog geen eens 3 jaar getrouwd, dus als ik nu al om zoiets ga scheiden dan is mijn huwelijk een soort van wassen neus. Maar gelukkig kan jij mij die tekst zo uitleggen. Dankjewel daarvoor. Maar met die logica is het concept van priesters en dominees ook overbodig. Je zegt het zelf, ieder kan het zelf begrijpen. Dus waarom hebben wij dan nog georganiseerde religie nodig?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid