Spring naar bijdragen

Van Ewijk

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over Van Ewijk

  • Rang
    CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

  1. Jawel hoor. Omdat nuchter bekeken op die manier nog tal van voorbeelden gezien kan worden. Ook als Christen een beetje nuchter blijven kan geen kwaad. Weet je trouwens dat Ringo Starr na het uiteenvallen van de groep op latere leeftijd weer terug is gevallen op het geloof? Lijkt me niet echt een aannemelijke rol voor een bijbelse doembrenger.
  2. Natuurlijk is dat wat ik bedoel. De geloofsafval is trouwens voorspeld in het boek openbaring. Daar heb ik nog nooit over de Beatles gelezen.
  3. Zeggen dat de Beatles verantwoordelijk waren voor het begin van de secularisatie is hetzelfde als beweren dat Albert Heijn de supermarkten heeft uitgevonden.
  4. Ja, ophouden met over God te denken als die in zwart/wit denkende boeman en het geluk niet weg gooien wat Hij je geschonken heeft. Als je er zo over denk kan je hem inderdaad beter laten gaan, hij is mischien gefocust op jou maar jij duidelijk niet (alleen) op hem. Hij verdient beter. Cru gezegd maar waar. Nooit met bedenkingen in een relatie stappen en zeker niet op jonge leeftijd.
  5. Oh, Dat verbaast me niks, dacht dat zoiets al langer het geval was in landen met een dictatuur. Ik vraag me serieus wel eens af hoelang wij de bijbel in zijn oorspronkelijke staat nog vrij mogen lezen in dit land zonder overheidsbemoeienis of invloed van georganiseerde groepen die andermans meningsuiting willen beperken.
  6. Zou je dat van China even uit kunnen leggen? eventueel met links? ik kan er niks over vinden.
  7. Mijn fout, afijn, om dan even mijn 5 cent hier te geven. ? Het is mijn ervaring onmogelijk om "de" ideale Bijbelvertaling aan te wijzen. Dit omdat iedere vertaling een andere behoefte vervuld. Noem maar op, Bijbels voor laaggeletterden, bijbels die het dichtst in de buurt komen van de grondtekst, Bijbels die proberen het ideale midden te bereikenen ga zo maar door... Het hangt ook van ieder individu af wat hij of zij zoekt. Wil je een goede indruk krijgen van de grondtekst dan is het het beste om verschillende vertalingen in je boekenkast te zetten is mijn ervaring.
  8. Ik had mezelf al voorgesteld in een post in een ander topic voordat ik dit voorsteltopic had gezien, hoe dan ook. Ik ben Johannes van Ewijk, afkomstig uit Tiel, ik ben lid van de PKN maar voor mij staat Jezus Christus persoonlijke meer Centraal dan denominaties. Ik hoop hier een leuke tijd met productieve bijdragen tegemoet te gaan.
  9. Nee, een relatie met een gelovige vrouw gaat jouw niet gelukkiger malen, tenminste als dat het enige is waar je naar kijkt. De meest ongelukkige keuze die je kan maken is er eentje die gebaseerd is op één specifiek kenmerk. Er lopen ook tussen "gelovigen" zat rotte appels rond...
  10. Hallo, Ik zal mezelf maar gelijk even voorstellen aangezien dit mijn eerste post is op dit forum. Mijn naam is Johannes van Ewijk, een protestants (PKN) uit Tiel. ik was als nieuw lid dit forum aan het doornemen en ik kwam hier op dit topic terecht, ondanks dat het al een half jaar geleden is dat hier voor het laatst is gepost besloot ik toch maar eens om ook eens wat neer te zetten omdat er her en der over bijbelvertalingen nog steeds veel wat te doen valt... Ik weet niet of deze link inmiddels al ergens op dit forum is geplaatst, voor zover ik weet niet maar ik vind het zelf n
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid