Spring naar bijdragen

red

Members
  • Aantal bijdragen

    25
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door red

  1. Geen woord van compassie, begrip, verontschuldigingen, niets van dat al.

    De grootste en gevaarlijkste narcist ter wereld en nog steeds zijn er veel domme amerikanen die hem blindelings volgen.

    Begrijp me goed, ik ben tegen plunderingen en geweld etc., maar ik snap het wel.

    220px-Black_Lives_Matter_logo.svg.png

  2. 16 minuten geleden zei thom:

    Welk dwaalspoor Red?

    Want wil je het nu hebben over het interview begrijp ik? 

    Of blijf je kwaken om het kwaken.

    Bij deze nog eens het interview. 

     

    Je kwaakt alles dood, jammer hoor... "Not only do we tend to see what we expect to see, we also tend to experience what we expect to experience."

     

  3. 5 minuten geleden zei thom:

    Ja, die opmerking had ik al verwacht.

    En dat soort opmerkingen maakt dat ik het onnozele van 'de nuchter denkende mens' zo zat ben.

    Onnozel als ik ben vind ik het toch verdrietig dat jij (en zij) niet doorhebben op welk dwaalspoor jullie beland zijn.

  4. 27 minuten geleden zei thom:

    Chaos creëren is begonnen. En de AD kopte gisteren dat het in Europa ook grond krijgt. Maar in het artikel niets daarover dus; massamanipulatie om het hier ook te laten escaleren; iedereen de straat op om te gaan rellen.

    En het leger met hun 5G wapens voor 'crowd control' kan ingezet worden, je ziet het op de video's en foto's. Het net sluit zich ''mooi'' zo, want de mensen die geraakt worden door die straling vertonen corona/griep verschijnselen juist dóór die straling. En dat is weer de reden de mensen op te sluiten in hun huizen want.. corona uitraak slaat weer toe.

     

    Red, als er een opstapje wordt gegeven om door een venster te kunnen kijken, en er wordt alleen over dat opstapje gemijmerd zónder te willen zien wat ik zie, en wat ik steeds poog uit te leggen, dan is dat interview het venster met wat ik zie, en het reageren daarop als geleuter over het opstapje.

    Mijn waarheid is wat ik zie door het venstertje, nuchter denkende mens die dan het gelijk willen hebben, praten over het opstapje.

    Begrijp je mijn positie?

     

    Ik snap je positie, maar je opstapje is er een van de Ikea...: krakkemikkig en dat venstertje is een zelf voorgehouden waas...

  5. Op 30-5-2020 om 19:58 zei thom:

    Een verzoek om uitschrijven is een verzoek om uitschrijven.

    Als ik hier niet wil zijn, kom ik hier niet.

    Dat heeft niets met elkaar te maken. Ik kwam hier graag, en lees heel veel, maar zoals ik al schreef dat het reageren om samen ergens over begrip te vinden niet veel voorkomt. Ondanks mijn vele pogingen de laatste dagen.

    En dat breekt mij op, omdat het mij duidelijk is geworden dat mensen die wél reageren op zaken, maar waar ze eigenlijk niet mee bezig willen zijn, mijn pogingen om tot een discussie over het onderwerp te willen voeren belachelijk maken, zo voelt dat nu. En daarom wil ik mij uitschrijven hier, omdat ik genoeg gepoogd heb.

    Uitschrijven om af te sluiten.

    Capiche?

     

    Sorry, maar alles wat ik van jou lees in dit topic is op een dusdanige manier geschreven dat je alleen jouw vermoedelijke gelijk de waarheid wil laten zijn en je niet open staat voor andere, lees nuchterder denkende mensen, jammer.

  6. Op 30-5-2020 om 19:57 zei Dat beloof ik:

    Uit de site:

    Er is geen enkel grondrecht afgenomen. Ivm de gezondheid zijn de mogelijkheden om bij elkaar te komen beperkt, maar niets is onmogelijk gemaakt. Godsdienst kreeg een voorkeurspositie, want men mocht wel met een groep van max 30 bij elkaar komen.

    Dit is een onjuiste weergave van de situatie. Geen enkele agent mag zomaar je huis binnen, juist vanwege die persoonlijke levenssfeer. De Algemene Wet op Binnentreden is gewoon van toepassing.

    De dagvaaarding is niet geldig, want bevat geen dagtekening.   

    common sense!

  7. Op 19-12-2019 om 19:23 zei nikie90:

    De oudste Griekse vertaling*. 

    Maar ultiem is deze discussie een beetje scheef. Het komt erop neer een vertaling van de joden als meer autoritair wordt beschouwd als de tekst van de joden zelf. Ik zeg niet dat je dat zegt maar dat is wel vaak waar de discussie op neer komt. Er zijn fragmenten die Hebreeuws zijn die ouder zijn als de Septuagint dus als ouder hoe beter het motto is.. De zilveren fragmenten bewijzen in ieder geval dat Hebreeuws ouder is als het Grieks. 

    Ik weet niet ben wel benieuwd of de dode zee rollen nou meer aansluiten met masoretische tekst of met de septuagint?

    Hiermee zeg ik niet dat het niet zinvol is maar alleen de vraag welke meer aansluit met de aller oudste fragmenten 

    Persoonlijk zou ik mijn conclusie baseren op welke het meest aansluit 

    mmm was het opstellen van de Septuagint niet gewoon een wedstrijd? ...

  8. Op 12-5-2020 om 10:14 zei Dat beloof ik:

    Dat is nu zo'n algemene zin waarmee het probleem wordt ontweken.  De stelling klinkt leuk, maar los van de vraag of het klopt kun je er werkelijk alle kanten mee op. Het zegt dus in feite niets.

    Het eerste voorbeeld dat mij hier te binnen schiet, omdat het deze week al eerder ter sprake kwam,  is de kruisiging.

    -In Johannes staat nadrukkelijk dat Jezus zelf zijn kruis droeg, terwijl Matteus, Marcus en Lucas vermelden dat Simon van Cyrene dat deed.
    -In Matteus en Marcus staat dat de twee moordenaars die naast hem werden opgehangen, hem allebei beschimpten, terwijl in Lucas staat dat één van hen het voor Jezus opnam en Johannes het helemaal niet vermeldt.
     

    Een ander bekend voorbeeld is de kwestie van David en Goliath.
    Deze tegenstelling was zó opvallend, dat in oudere vertalingen de tekst in 2 Samuel werd aangepast om het te laten kloppen met 1 Samuel.
    Op de vraag wie Goliath doodde zal 99% van de mensen antwoorden : "David!".
    En dat is ook zo volgens 1 Samuel 17:49, 50: "En David stak zijn hand in de tas, en hij nam een steen daaruit, en hij slingerde, en trof den Filistijn in zijn voorhoofd; zodat de steen zonk in zijn voorhoofd, en hij viel op zijn aangezicht ter aarde. Alzo overweldigde David den Filistijn met een slinger en met een steen; en hij versloeg den Filistijn, en doodde hem"
    Echter, 2 Samuel geeft als dader Elchanan: 
    2 Samuel 21:19 "Tijdens een andere veldslag tegen de Filistijnen, opnieuw bij Gob, werd Goliat uit Gat gedood door Elchanan, de zoon van Jari, uit Betlehem."


     

     

     

    Ik zie deze verschillen eerder als een soort van 'panta rhei', alles stroomt..., omdat de evangelisten op verschillende momenten verschillende gebeurtenissen beleefden en/of feiten aanhoorde, daardoor zaken anders opgeschreven werden terwijl de grote rode lijn er wel is...

  9. 1 uur geleden zei Kaasjeskruid:

    Ik ben van mening dat de judaïsering van het christelijk geloof het werk van Jezus ondermijnt. Ik leef vanuit het NT, het belangrijkste deel van de Bijbel.

    Was Jezus geen jood? Voor mij zijn het OT en het NT gelijkwaardig, zelfs deuterocanonieke boeken hebben een grote waarde, wat dat aan gaat ben ik zeer eclectisch.

  10. Ah fijn dit topic gevonden te hebben!

    Als echte Mahler adept wil ik als eerste mijn favoriete symfonie voorstellen: de 2e! Met het als meest, door mij doodgedraaide, geliefde 5e deel...

     

  11. 21 uur geleden zei Hermanos2:

    In het begin van dit jaar kwam de Literal Standard Version uit. Die kun je gratis als pdf downloaden. Het is niet echt een leesbijbel, maar wel een fijn naslagwerk. Het boek herstelt de juiste tijden van de werkwoorden en lijkt daardoor enigszins op de Naardense bijbel. Ook wordt het Tetragrammaton in ere hersteld.

    John MacArthur heeft aangekondigd de NASB te gaan herzien, uit onvrede met de huidige vertaling en de vele updates die volgens hem zijn gedaan om het publiek tegemoet te komen. Hij wil terug naar de bron, gaat o.a. gebruik maken van de naam Yahweh. 

    Dank Hermanos2, ik ga er eens dieper induiken! btw Stern gebruikt gewoon God als naam...

  12. 13 minuten geleden zei Hermanos2:

    Ik ken dit boek alleen maar van reviews op het interweb. Ik heb een jaar geleden gekozen voor The Jewish Study Bible van Berlin/Brettler. 

    :) Daar heb ik dan weer van gehoord, maar niet ter hande genomen. Er is ook zoveel te krijgen tegenwoordig!

    (btw. heb net daarvan de 2e editie gedownload, dank nog!)

     

    jewishstudybible.png

  13. Complete+Jewish+Bible.jpg

    Beste mensen,

    Ik heb mij laatst een exemplaar van de Complete Jewish Bible (CJB) aangeschaft, een vertaling van David H. Stern:

    An English Version of the Tanakh (Old Testament)

    and B’rit Hadashah (New Testament)

    David H. Stern

    Ik vind het een heel verfrissende vertaling die volgens mij heel dicht bij de oorspronkelijke roots ligt.

    Hebben julle, wanneer überhaupt al, eenzelfde ervaring?

     

  14. 4 minuten geleden zei Quest:

    1. Waaruit concludeer je dat alle middelen nu voor een vaccin ingezet worden? Of is het slechts een onderbuikgevoel?

    2. Dat er 80.000 reguliere gebruikers zijn zal ongetwijfeld kloppen. Maar die gebruiken het niet voor de genezing van Corona. Er zijn aanwijzingen dat de bijwerkingen zorgen voor een toename in het doden aantal bij mensen die duidelijke symptomen hebben. Dat zoeken ze nu verder uit, tot die tijd willen ze niet dat ze achteraf het verwijt krijgen dat ze met mensenlevens geëxperimenteerd hebben.

    2.1 de complot denkers hebben een geweldig leven.deskundigen zullen het nooit goed doen, of ze krijgen het verwijt dat ze niet genoeg doen, doen ze wel wat dan krijgen ze het verwijt dat ze experimenteren op mensen. Gecombineerd met 5G, bill gates, de zogenaamde MSM, de 100 rijkste families etc etc. 

    3. Wie zijn DE media? Alles waar jij het niet mee eens bent of iedereen die iets schrijft waarvan jou onderbuik aangeeft dat het niet kan kloppen?

     

    hear, hear!

  15. Op 7-5-2020 om 12:35 zei Thinkfree:

    De machtigen/rijken der aarde hebben hun eigen clubje die plannen maakt voor volledige controle

    De ilussie voor het volk is dat ze tegen elkaar zijn, dat is het toneelspel voor het volk.

    Dat is wel heel erg carpalistisch denken he...

    14 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Tsja in dat geval  werkt hydrochloortiazide ook tegen Corona want ik slik het dagelijks en heb het ook nog niet gekregen. Op doktersvoorschrift.

    Trump is een van de gevaarlijkste narcissen... en Bolsonaro ook, ook zo'n idioot.

  16. 9 minuten geleden zei Bastiaan73:

    Beste Red,

    Welkom en ter vergelijking jouw onderschrift in een andere Bijbel in hedendaags Nederlands: de BasisBijbel. Kende je die ook al?

    Openbaring 21:6 Bijbel in Gewone Taal:

    Mensen die dorst hebben, geef ik te drinken. Ik geef ze water dat eeuwig leven geeft.

    Openbaring 21:6 BasisBijbel:

    De mensen die dorst hebben, zal Ik te drinken geven uit de bron van het water dat leven geeft.

    Bron: https://www.bible.com/nl/bible/1276/REV.21.BB of https://www.basisbijbel.nl/boek/openbaring/21
     

    Hoi Bastiaan73,

    Ik weet dat deze vertaling er is, maar heb er nog niet kennis van genomen, helaas, want het klinkt wel mooi, ik duik daar eens verder in, dank!

    7 minuten geleden zei Hermanos2:

    Maak daar maar geen punt van. Jezus is niet naar de aarde gekomen om een religie te stichten. De bijbel vertelt Gods reddingsplan voor de mensheid. Bij Jezus' wederkomst worden geen religies gered maar individuen die zich hebben opgedragen aan de enige Ware God. 

    Ik vond het ook al een beetje rare vraag... ?

  17. 6 minuten geleden zei Hermanos2:

    Dag Red, mooi dat je de bijbel leest en in gebed gaat. Onverslaanbare combinatie. Zeker nu in corona tijden wordt pijnlijk duidelijk dat mensen deze toestand niet de baas kunnen. God heeft deze pandemie niet veroorzaakt. Maar hij zal benieuwd zijn naar ons antwoord. Ik wens je veel leesplezier en een innige relatie met God. 

    Hoi Hermanos2,

    Inderdaad, dat bedoelde ik ook met het teruggeworpen worden op het existentiële.

    Dank voor je wensen!

  18. 7 uur geleden zei Willempie:

    Hallo Red. Welkom! Ik hoop niet dat je op dit forum van het padje afraakt want het is hier al lang niet helemaal christelijk meer. Lees je Bijbel. Bid elke dag. Dat je groeien mag. ;) 

    Hoi Willempie,

    Nee joh, zal zo'n vaart niet lopen hoor. Dank voor de wijze raad!

    7 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Beste Red, hoezo komt dat door de Coronacrisis? 

    Hoi Dat beloof ik,

    Ik bedoel daarmee dat ik door het lijden en overlijden van zoveel mensen in mijn eigen omgeving, extra met mijn neus op existentiële geloofsvragen teruggeworpen ben. Daar moet en wil ik iets mee...

  19. Mijn naam ik Red, 57 jaar en ik noem mijzelf een beginneling als het gaat over de vraag welke religie ik aanhang.

    Ik ben niet gelovig opgevoed maar in mijn jeugd ben ik vaak naar de Gereformerde Kerk Vrijgemaakt gegaan omdat mijn beste vriend toendertijd en zijn familie die overtuiging hadden. Zij "adopteerde" mij als het ware en van hen kreeg ik ook mijn eerste Bijbel.

    Nu, jaren later, en ik denk ook vanwege de ingrijpende Coronacrisis, merk ik dat ik weer open sta voor God; ik kan Hem makkelijker toelaten. Ik weet niet of jullie begrijpen wat ik bedoel, maar ik ben weer begonnen met het lezen van de Bijbel en met bidden.

    Vele verschillende Bijbeluitgaven heb ik geprobeerd, maar merk dat de Bijbel in Gewone Taal bij mij het meeste binnenkomt.

    Hier op Credible hoop ik vele zielsverwanten te ontmoeten waarmee ik God beter kan leren kennen en verstaan.

    Zo dat was het wel voor nu denk ik.

    Ik groet iedereen!

    Red.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid