Spring naar bijdragen

ABGodskind

Members
  • Aantal bijdragen

    44
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door ABGodskind

  1. Beste mensen,

    Een kennis van mij had discussie met zijn ouders.

    De discussie/ruzie ging over : zijn ouders zijn streng christelijk, hij zelf ook. Maar die moeder en vader hadden samen dus vandaag een gesprek over een onderwerp die zich afgelopen vrijdag had afgespeeld door een vriend van die ouders tijdens de bijbelstudie.

    die ouders vonden dat er tijdens de bijbelstudie valse leer werd verkondigd en gingen een beetje roddelen. Nu reageerde mijn kennis hierop tegen zijn ouders van ‘jullie praten slecht over een persoon, dit mag niet etc’.. uitgelopen tot een ruzie

    toen reageerde die ouders boos en hebben ze ruzie gemaakt, vervolgens is hij uit huis gelopen.
     

    Ik volg beide verhalen, maar hoe ik erover denk is : Geen enkel mens is perfect, noch uw ouders dus ook zij ‘kunnen’ roddelen en slecht praten over een bepaalde persoon, wat sowieso verkeerd is maar dat geeft imo een kind het recht niet om uw ouders de les te spellen. 
     

    mijn ouders roddelen ook wel eens, en ja ik vind dat ook niet prettig maar dan denk ik : het is niet aan mij om hun de les te spellen, nu heb ik dit ook verkondigd aan mijn kennis maar nu is die ook boos op mij.

    Hoe denken jullie hierover?

  2. 3 uur geleden zei Bastiaan73:

    Een paar weken geleden hielp ik weer eens mee bij een kerkdienst voor psychiatrische patiënten. Dat doe ik één keer per maand. Eén mevrouw had het heel warm en dat frustreerde haar. Met als gevolg dat ze behoorlijk ging vloeken. O.a. met de eerder voorbij gekomen term. Hoe zou jij daar mee om gaan Nicky?

    Aanspreken, en zeggen dat zij haar moet verontschuldigen.

    Hoe laag ben je wel niet gevallen als je dit soort termen accepteert.. wauw.

  3. 1 uur geleden zei WdG:

    Het gaat niet om onze eigen werken, het gaat om het volbrachte en perfecte werk van Christus.

    Klopt!

    Alle andere religies draait om, wat je doet, doet, doet en nog is doet voor God

    Christendom staat voor : Wat er AL is volbracht! 

    Bij alle andere religies moet je werken en daden verrichten om bij God te komen en anders ga je de hel in en ben je verloren, Christendom is God die naar beneden komt om de mensen te redden.

    Er is niemand als Jezus Christus, onze Heer!

  4. 3 uur geleden zei sjako:

    Maar stel eens dat het toch anders is,

    Stel dat Mohammed gelijk had? Stel dat dat wij koeien moesten aanbidden? Stel dat wij de zon moesten aanbidden? 

    Waarom moet ik het anders ‘voorstellen’ als ik het zeker weet? Ik hoef er niet anders op te kijken met alle respect. Ik ben niet kortzichtig ik heb veel stromingen binnen christendom ‘bestudeert’ veel jehova getuigen over de vloer gehad, ik heb veel gesprekken gehad met moslims, veel dingen gelezen over de islam.

    Jezus is DE waarheid, DE weg.

     

  5. 2 minuten geleden zei Nicky O:

    Jeetje, dan hebben jullie het niet makkelijk gehad

    Je moest is weten.

    Nooit mijn biologische vader gekend omdat hij het zo nodig vond om mijn moeder te verlaten tijdens mijn geboorte in een vreemd land, zij kende niemand en sprak de taal niet, gelukkig werd ze goed opgevangen, God was er altijd voor ons.

    het is allemaal goed gekomen dankzij Hem.

    7 minuten geleden zei Nicky O:

    heb regelmatig een persoonlijk gesprek met de hoofdzuster, altijd heel bijzonder is dat.

    Helaas herinnert mijn moeder nog heel weinig wie mij heeft gedoopt, wel was het iemand die op mannen viel, maar daar ben ik weinig mee haha.

  6. 4 minuten geleden zei Fundamenteel:

    Ja Godskind. Ga met uw moeke naar de kerk en laat u vormen. 

    Onnodig om te provoceren.. 

    Zojuist zei Nicky O:

    Ben je Orthodox gedoopt?

    Katholiek, mijn moeder was een vluchteling en werd opgevangen in een soort van klooster, daar hebben zij mij gedoopt toen ik geboren was. 

  7. 9 minuten geleden zei Nicky O:

    Omdat God u heeft uitgekozen, omdat u zijn heiligen bent en Hij u liefheeft, moet u zich kleden in innig medeleven, in goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld. Kolossenzen 3:12 

    Amen, heel mooi!

    9 minuten geleden zei Nicky O:

    Waarom ga je niet met haar mee?

    Het is een Russische gemeente wel een vertaler aanwezig, Nederlands trekt mij meer aan. Maar ook vooral omdat ik heel veel dingen heb gehoord, het heeft mij nooit aangetrokken.. geen idee. 

    4 minuten geleden zei Nicky O:

    Deze hoop zal niet worden beschaamd, omdat Gods liefde in ons hart is uitgegoten door de heilige Geest, die ons gegeven is. Romeinen 5:5

    Toevallig mijn favoriete vers. All glory to Him.

  8. 2 uur geleden zei Nicky O:

    Je geeft heel duidelijk aan dat je vreugde ervaart als je familieleden gelukkig zijn en dat je vreugde ervaart in eenvoudige zaken en meer serieuze dingen. 

    Dit dus..

    Het is alleen jammer dat weinig mensen in mijn directe omgeving zoals jullie denken, het lijkt alsof hier in mijn directe omgeving alleen maar draait om, hoeveel meisjes je kan krijgen op een weekend, hoeveel alchohol je kan drinken, op terras gaan en delen op sociaal media, feesten etc..

    Mijn geluk zit inderdaad daar als ik zie dat mijn moeder de Bijbel leest en elke weekend naar de kerk gaat, mijn geluk zit daar wanneer ik zie dat mijn naaste het goed en wel hebben.

    “ Serve others before you serve yourself “ 

    Geen idee waarom maar dat is zo typisch ik.. en soms ben ik er moe van om andere te dienen en mijzelf te ‘verwaarlozen’ voor andere, maar aan de andere kant ben ik blij dat ik zo in elkaar steek..

    1 uur geleden zei WdG:

    Het is logisch dat die jou niet zullen begrijpen, omdat ze met vleselijke (zielse) antwoorden komen, en daar heeft de ware mens niks aan.

    Inderdaad, vandaar dat ik bewust een christelijk forum zocht, omdat ik weet dat mijn broeders mij beter zullen begrijpen dan wereldse mensen.

    Ik zocht bijvoorbeeld ook christelijke psychologen maar die vond ik niet in de buurt, vandaar dat ik mij aansloot op deze forum.

    Ik ben jullie echt dankbaar.

  9. 1 uur geleden zei Dat beloof ik:

    Ik denk van niet. Bespreek het met je moeder en je huisarts.

    Die zullen mij niet begrijpen.. dit is echt zo een onderwerp waar de meeste mensen om lachen en mij simpelweg voor gek zullen verklaren, daarom dat ik ook gebruik maak van een forum waar het vooral ‘anoniem’ is.

     

    1 uur geleden zei Robert Frans:

    Waarom telt dat niet? Waarom zou deze gave van God niet tellen? Zeg niet omdat je er niet bewust voor gekozen zou hebben, want voor de eerste zorg die je ouders voor je hadden, koos je ook niet bewust. Maar het telde wel, want daardoor leef je nu.
    Zo koos je dus misschien niet bewust voor de eerste zorg die God je af, maar telt deze wel, want daardoor kun je nu tot Hem naderen en weet je wie Hij is.
    Voor de grote meerderheid van alle kerken en kerkgemeenschappen wereldwijd zal deze doop in elk geval wél tellen. Zij zullen je dan ook niet willen wederdopen, omdat je immers maar éénmaal gedoopt kunt worden.
    Je kunt dan het vormsel ontvangen (katholiek) of belijdenis doen (protestants) om alsnog bewust toe te treden tot de kerk.

    Ik wil je dus wel aanraden om niet zomaar deze onvoorstelbare gift die God jou in jouw jeugd gegeven heeft af te wijzen, want door het doopsel werd je verbonden met God en kun je Hem tot op de dag van vandaag als zijn kind naderen.
    En daar je in je leven maar één keer gedoopt kunt worden en wederdopen dus absoluut niet toegestaan is, raad ik je aan je eerst te verdiepen in de verschillende kerken en verschillende visies op het doopsel, voordat je zomaar besluit dat het doopsel dat je hebt ontvangen geen doopsel zou zijn.

    Het is denk ik dan ook goed om te achterhalen in welke kerk of kerkgemeenschap je gedoopt bent en je als eerste in deze gemeenschap te verdiepen en je geloof daarbinnen te hernieuwen. Want als je alreeds aangesloten bent bij een kerk, en dat lijk jij dus alreeds te zijn, is het goed om deze trouw te blijven.
    Misschien heb je dan niet bewust voor haar gekozen, maar God heeft jou wél bewust gekozen en blijkbaar daar bewust alreeds geplaatst. Net zoals je ook niet bewust voor je ouders en je familie kiest, maar deze wel trouw blijft en alleen verlaat als zij jou écht enorm veel pijn en schade zouden toebrengen.

    Bedankt, zijn toch sterke punten waar ik niet eerder over na had gedacht.

  10. 56 minuten geleden zei Nicky O:

    Ik zal ervoor bidden dat Jezus je hart heelt.❤ en je je ex kunt vergeven. Je mag erop vertrouwen dat God een ander plan heeft voor jou dan bij dit meisje te blijven.

    Want waar er twee of drie verenigd zijn in mijn Naam, daar ben Ik in hun midden.' 

    Toen kwam Petrus naar Hem toe en sprak: “Heer, als mijn broeder tegen mij misdoet, hoe dikwijls moet ik hem dan vergeven? Tot zevenmaal toe?” Jezus antwoordde hem: “Neen, zeg Ik u, niet tot zevenmaal toe, maar tot zeventig maal zeven maal. Matthëus 18:20-22

    Vormt geen ongelijk span met de ongelovigen. Wat heeft heiligheid te maken met slechtheid? Wat heeft het licht uit te staan met de duisternis? Is er overeenstemming mogelijk tussen Christus en Belial? Wat heeft de gelovige gemeen met de ongelovige? 2 Korintiërs 6:14-15

    Ik snap je wel hoor.. ik heb ook vriendschappen met ongelovigen, maar ik stuit heel vaak aan tegen onbegrip.

    Bedankt, ik wist dat ik op een christelijke forum begrepen en geholpen zou worden.

    Waarder dit enorm :)

  11. 14 minuten geleden zei Nicky O:

    Ik geloof dat de beste vriendschappen degene zijn waarin je beiden hetzelfde wilt in het leven, gelijk gestemd bent, (ook beiden Christen bent).  Dat geeft rust, waardoor de liefde beter tot zijn recht komt.

    Tja.. christenen zijn tegenwoordig dun gezaagd. Ik koos bijvoorbeeld ook bewust om een christelijk meisje, puur om een ongelijke span te voorkomen. Helaas liep het niet zoals ik gehoopt had.

    Ik ben opgegroeid tussen moslim jongeren, nooit 1 christelijke vriend gehad, vaak hebben moslims mij proberen te overtuigen om te bekeren en een echte ‘broeder’ van hun te worden, nooit ben ik er op in gegaan, wel heb ik een prachtige jeugd gekend met deze jongens.

    Wat mijn punt is, volgens mij maakt het niet uit van welke afkomst je bent, en of je nou christelijk bent of niet. 

    Een mens moet zijn naaste lief hebben en behandelen hoe hij zelf behandeld wilt worden. Een mede christenen kan u meer pijn doen dan iemand van een ander geloof of iemand die totaal niet in God gelooft, mijn ex liet mij vallen voor een andere en ik werd er kapot van, niet zo zeer omdat zij naar een andere ging maar omdat ik teleurgesteld was, teleurgesteld in hoe kan een christen, iemand die zoveel kennis heeft van de Bijbel, iemand die zoveel liefde heeft voor Jezus, iemand die elke week naar de kerk gaat, elke week bijbelstudies volgt u laten vallen alsof je niets bent? 

    Het brak mij enorm.. ik koos bewust voor een christelijk meisje en dit overkwam mij.

    Het liefst trouw ik met een christelijk meisje, en het liefst ben ik omsingeld met christelijke mensen, maar wanneer jouw ‘eigen’ volk u kwets doet dat zoveel meer pijn.. ongelovigers of mensen van een andere religie weten niet beter, uw mede christenen wel.

    kijk daarom naar het hart en niet naar iemands achtergrond.. 

  12. 13 minuten geleden zei Nicky O:

    Wat ben jíj een bijzondere jongeman zeg!! Petje af. Hele wijze woorden voor iemand van jouw leeftijd en ik vind het moedig dat je je niet laat meeslepen door de wereldse achtbaan. Dat is precies wat God wil. Blijf dicht bij Jezus, want je hebt een prachtige weg te gaan, daarop mag je je echt verheugen!

    Het lijkt mij inderdaad ook heel belangrijk om een fijne kerkgemeenschap te vinden en een goede persoonlijke begeleider. Natuurlijk is het daarin belangrijk om goed de verschillen te weten binnen de Christelijke stromingen, zodat je weet welke de beste voor jou is.

    Je kunt erop vertrouwen dat jouw roeping langzaam maar zeker steeds duidelijker door God wordt blootgelegd.

    ?

     

     

    Bedankt, doet mij goed om zoiets te lezen.. all glory to Jesus, ik hoef niets te hebben, ik wil horen dat ik het goed heb gedaan en de hemel mag binnen komen, daar draait het om. Wij zijn hier tijdelijk, en ook al snap ik (nog) niet waarom ik hier ben weet ik wel dat wij hier tijdelijk zijn, en ik ben er van bewust dat het leven hierna veel mooier en belangrijker is dan hier.

    Nogmaals bedankt!

    6 minuten geleden zei Maria K.:

    Vriendschap is gebaseerd op gelijkwaardigheid.

    Gelijkwaardigheid in de zin van?

    Bedoel je dan dat de normen en waardes van beide mensen gelijk moeten zijn? Volgens mij zijn de beste vriendschappen tussen mensen die heel anders zijn en elkaar duwen, trekken en ondersteunen in alles.

  13. 30 minuten geleden zei Maria K.:

    Echter: Als mensen dingen praktiseren, die niet bij mijn wereldbeeld passen, dan sta ik ze niet toe in mijn persoonlijke, privé leven. Dan blijven het oppervlakkige bekenden

    Dat kom je achteraf achter, ik ben een persoon dat niet eerst een gesprek begint, ik wacht altijd af en laat het op mij afkomen.

    Zo ook met mijn ex vriendin bijvoorbeeld, ik had wel een oog op haar maar ik zette geen stappen en liet het over aan God, uiteindelijk zette zij stappen en kregen wij een relatie. Achteraf werd het bekend dat zij een levensstijl heeft dat ik niet zo geweldig vond.

    Zelfde gaat over mijn vrienden, ik ontmoet ze via de sportschool, voetbal enzo en dan klikt het maar achteraf kom ik erachter wat voor levensstijl zij hebben, ik ben ook niet makkelijk met loslaten dus is het moeilijk om ze weg te sturen, wel laat ik mij niet beïnvloeden door hun levensstijl. 

  14. 3 uur geleden zei Maria K.:

    Maar dan ook vice versa.

    Ik snap waar u heen wilt/gaat, ik moet ook accepteren dat mijn ex vriendin bv een studenten leven had, accepteren dat mijn vrienden vaak stappen gaan enz..

    ja ik geef het toe, het is moeilijk om te accepteren wat andere doen wat ik niet graag heb. Ik kon er niet tegen dat mijn ex vriendin graag wou gaan feesten met alchohol etc, ik kan er niet tegen als ik zie dat mijn vrienden drugs gebruiken, lachgas gebruiken, om de week op een andere vrouw gaan etc..

    Maar ik bekijk het zo : is het niet beter om niets te doen? Saai te blijven, dan meer zondes op elkaar te stapelen? 

    Jaren geleden toen er in de sportschool meiden trainde met strakke broekjes, korte broekjes dan vond je dat als jonge kerel geweldig.. maar nu? Bah ik word er zo boos om als ik dat zie, soms wil ik ze aanspreken maar ik houd me vaker in, en houd ik het voor mezelf.

    Geen idee wat het is.. 

    13 minuten geleden zei WdG:

    Dat komt omdat jij [naar ik aanneem] uit de geest leeft, en ook op die wijze de wereld benadert, terwijl jouw omgeving uit het vlees leeft. Dan kunnen mensen uit "zichzelf" best goede normen hebben, echter, als iemand zich niet door de Geest (en nu dus met een Hoofdletter!) laat leiden, zal die persoon jou nooit volledig kunnen begrijpen. Het feit dat jouw omgeving jou niet begrijpt is in feite een zeer groot compliment. Wat dwaas is in de ogen van de wereld, is wijs in Gods ogen. Vergeet dat niet! Ik wens je Gods Zegen!

    Ik dank u van harte voor uw wijze en mooie woorden, doet mij enorm goed..

  15. 3 uur geleden zei Robert Frans:

    Ik kan je dan sowieso aanraden om naar een goede kerk te gaan bij jou in de buurt. Ongericht in je eentje geloven is nooit een goed idee en daar zul je misschien ook vriendschappen opdoen op basis van meer gedeelde interesses.

    Ik hoor simpelweg zoveel verhalen over kerken dat ik bang ben van de kerk, mijn moeder gaat naar een kerk en zij moet er elke week heel netjes uit zien. Haren gekleurd, geurtje op, netjes gekleed, anders zullen ze in de kerk weer roddelen. 

    Ik weet dat niet alle kerken zo in elkaar zitten, en misschien moet ik inderdaad een kerk zoeken wat bij mij past. 

    2 uur geleden zei WdG:

    Wat is "normaal"? Gods Woord is de norm!

    Amen, zo denk ik ook.. helaas lijk ik 1 van de weinige hier, ik houd van mijn omgeving alleen lijkt het alsof zij mij niet begrijpen..

    12 minuten geleden zei Dat beloof ik:

    Dit klinkt als een depressie, maar ik kan er natuurlijk naast zitten. 

    Dacht ik eerst ook, maar ik heb dit al jaren en ik zie geen reden waarom ik depressief zou kunnen zijn.. ik kan wel bv genieten van andere dingen zoals ik eerder al heb vermeld maar als ik depressief zou zijn was dit niet het geval, denk ik..?

  16. 2 uur geleden zei Maria K.:

    Een vraag aan jou. Waarom is het dat je denkt, dat jouw vriendin dacht, dat het aan haar lag? Hoe kwam ze op dat idee?

    In de zin van omdat zij dingen samen wou doen, bijvoorbeeld gaan zwemmen, drinken, feesten etc, natuurlijk hebben wij ook genoeg leuke dingen gedaan maar voor mij hoefde dat niet te vaak en zij was wel iemand die elke dag iets wou gaan doen, vele vrienden zeggen ook dat dat normaal is om elke dag iets doen met je vriendin. Terwijl mij dat allemaal niet aantrok, dus moest ik haar elke keer afwijzen en zij dacht dat het aan haar lag en dat ik haar afwees maar dat was het niet.. 

    het is niet zo dat ik haar afwees en stiekem wel leuke dingen deed, nee het is gewoon dat die dingen mij nooit hebben aangetrokken..

    en soms vraag ik mij af waarom niet? Alle vrienden, familie etc zijn wel zo en ik ben blij voor hun maar ik weet het niet.

  17. 1 uur geleden zei Robert Frans:

    Dat God met jou wellicht een meer verstilde, teruggetrokken weg wil gaan, waarbij je wel in de wereld blijft en werkt, maar je in het bijzonder toelegt op de contemplatie en het afleggen van alles wat je van Hem weerhoudt.

    Ik hoop en denk inderdaad dat het zo is zoals jij zegt, ik bid sinds kort om wijsheid, zodat mijn ogen open gaan om te begrijpen en te snappen wat Hij van plan is met mij.. 

    1 uur geleden zei Robert Frans:

    Heb je hier al eens met je pastoor of dominee over gesproken? Die kan je wellicht verder helpen in het verder uitzoeken en uitbouwen van een dergelijke leefwijze. Je kunt ook eens bijvoorbeeld een paar dagen op retraite gaan in een klooster, of in een anderssoortig retraitehuis die meer aansluit op jouw geloofstraditie als deze niet katholiek is.
    In dergelijke stille, vaak veel meer afgezonderde en inspirerende omgevingen zijn al heel wat roepingen ontdekt en persoonlijke levensvragen beantwoord.

    Ik ben niet aangesloten tot een gemeente/kerk dus ik heb hierover nooit met iemand gesproken, wel ooit is met mijn ex vriendin maar die snapte mij niet en dacht simpelweg dat het aan haar lig, wat niet het geval is.

    Het is ingewikkeld, het is een combinatie van onzekerheid en geen aantrekkingskracht van bepaalde wereldse dingen. Ik kan wel bijvoorbeeld genieten van hard trainen in de sportschool, voetbal kijken op tv, zelf voetballen etc.. ik kan ook genieten van debatteren over het geloof, praten over het geloof etc.. maar andere dingen wat een ‘normaal’ 23 jarige jongen doet.. nee dat wil ik niet en hoef ik niet, maar elke keer als ik mijn vrienden of omgeving afwijs, vinden zij mij heel vreemd en dan twijfel ik ook aan mijzelf en vraag ik me ook af, van waarom ben ik zo?

  18. Hé beste mensen,

    Ik heb al jaren een probleem, ik voel mij al jaren niet thuis hier op aarde ik weet niet wat het is..

    Ik kan bijvoorbeeld genieten als mijn ouders gelukkig zijn wanneer ze op vakantie zijn, uiteten, op bezoek gaan etc.. die dingen wat hun gelukkig maakt maakt mij ook gelukkig, of bijvoorbeeld mijn broertje of vrienden doen elke dag wel iets buiten en ik geniet ervan om te zien wanneer zij gelukkig zijn maar zelf trekt dat mij allemaal niet aan, als het warm weer is zit iedereen buiten op terras, of gaan ze gaan zwemmen, koppels doen leuke dingen samen, vrienden gaan vaak uit stappen enzo maar ik ga nooit mee ik zit dan thuis na te denken over alles..

    mijn moeder had laatst een telefoongesprek met mijn tante en mijn moeder zei iets van ‘ hij hoort niet op deze wereld, hij is anders ‘ terwijl ik boven zat en zij dacht dat ik dat niet hoorde, Maar het deed me echt goed alleen weet ik niet wat voor doel ik heb in dit leven?

    mijn relatie is kapot gegaan omdat ik ‘saai’ was en niets deed.. begrijpelijk een vrouw wilt meer dan alleen aandacht. Maar wat moet ik doen?

    ik ben op het moment alleen bezig met Bijbelstudies en sporten, dit speelde al jaren in mij maar omdat ik in een relatie zat zat ik er nooit mee in, maar nu vraag ik mij af wat er aan de hand is.

    Ik heb aantal online psychische testen gedaan en alles was normaal, niets van autisme of asperge syndroom.. maar wat is het?

    Ik kan simpelweg niet genieten van de wereldse dingen..  soms ben ik ‘jaloers’ op mensen die van alles doen wat ‘normaal’ lijkt ik wil ook zo zijn maar het lukt mij niet.. 

  19. Dag beste mensen,

    Ik ben de laatste tijd enorm geïnspireerd geraakt door sprekers als Clayton Jennings,  Inky Johnson, David De Vos etc..

    Ik vind het enorm inspirerend wat zij doen, zij raken duizenden, miljoenen mensen met hun stem, met hun woorden en daarvan heb ik altijd al gedroomd. 

    Ik was ongeveer 7/8 jaar toen ik voor het eerste keer droomde om pastoor te worden, deze droom werd minder nadat ik ouder werd maar nu heb weer die ambitie terug, ik wil geen officiële priester worden maar wel een spreker worden, ik weet alleen niet hoe hier aan beginnen.. ik ben een vlotte prater, ik ben wel wat onzeker in begin, dat is een beetje met alles maar 1x ik ergens binnen ben dan is dat helemaal weg en ben ik mezelf, vandaar dat ik niet weet hoe te beginnen.

    Ik wil het liefst beginnen met youtube bijvoorbeeld, achtergrond muziekje en praten over Jezus bijvoorbeeld en dan wil ik dit uitbreiden door kerken als God het wilt..

    Ik wil iets met het geloof doen het liefst wil ik spreken over het geloof, ik wil duizenden het liefst miljoenen mensen aanspreken, aanraken alleen weet ik niet of ik dat kan.

    heeft iemand hier ervaring in? Of tips wat ik kan doen bijvoorbeeld 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid