Spring naar bijdragen

Sabr

Members
  • Aantal bijdragen

    71
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Sabr

  1. Sabr, wat goed en dapper dat je hulp hebt gezocht! Ik kan je verzekeren (loop zelf bij een psycholoog) dat zij echt niets raar zal vinden wat jij haar gaat vertellen. Geloof me, ze maakt veel ergere dingen mee. Echt. En daarnaast, voor haar is dit gewoon een beroep. Als er een 'klik' is tussen jullie, zou ik dat koesteren en haar gewoon alles vertellen. Dan kan ze je ook beter helpen! Je hoeft echt niet bang te zijn dat ze je raar vindt oid! Sterker nog, misschien vind ze je problemen wel n beetje saai ;):P

    ja misschien is het juist dat. Ik kan me voorstellen dat ze veel ergere dingen hoort. Het is juist de eenvoud van deze gebeurtenis (alleen maar via internet wat mails versturen?) en de korte duur ervan wat het allemaal wat raar maakt om er nog zo over in te zitten. Bovendien ben ik natuurlijk in de ogen van een normaal persoon gewoon degene die een huwelijk bijna opbrak, dus dan heb ik het idee dat als ik lieg dat ik jaloers ben op z'n nieuwe vrouw ik betere hulp krijg ofzo. En ik moet ook nog vertellen over het hele Islam-gebeuren. Zoveel rare dingen allemaal...

    Maar goed, ik neig er ook naar om het maar allemaal te vertellen. Het is inderdaad wel gewoon haar beroep en ze heeft vast wel geleerd om niet te veroordelen? Hoop ik dan maar.

  2. Ik heb niet het hele topic heel intensief gelezen' date=' maar wat ik van een Syriër heb gehoord is dat de macht van ISIS schromelijk wordt overdreven in de Westerse media.

    [/quote']

    Dat zou kunnen. Feiten spreken echter voor zich. Ze hebben een behoorlijk groot gebied in handen weten te krijgen waaronder een grote stad. De macht van ISIS was schijnbaar groot genoeg om hele divisies van het Irakees leger op de vlucht te laten slaan en gebieden onverdedigd achter te laten.

    Meeste moslims keren zich tegen ISIS, in Syrië worden ze zelfs beschuldigd van een verborgen agenda, ze schijnen eigenlijk Assad aan te hangen.

    De meeste? Kan je dat iets verder uitdiepen. De meeste moslims in totaal, de meeste moslims in de bezette regio? Schijnbaar zijn er ook vele moslims voor ISIS.

    Meeste geleerden.. eigenlijk doet het er verder ook niet toe wat de moslim op straat er van vindt.

    De westerse media overdrijft de macht, dat kan. Maar dat ze eigenlijk Assad aanhangen is vrij ongeloofwaardig. Niet in de laatste plaats omdat beide recht tegenover elkaar staan op het slagveld.

    Verdeeldheid zaaien, een andere vijand creëren, religie gebruiken etc. zijn toch wel methodes van een dictator om zijn macht te behouden? Ik vind het niet zo'n hele gekke gedachte. Maar goed, ik weet verder ook niet wat nu waar en niet waar is.

    We schreeuwen nog veel te weinig moord en brand. In feite ben ik nu wel voor militaire interventie (ben ik zelden voor) om de barbaren van ISIS te stoppen. Om zowel de christenen alsook de moslims te helpen om dit pure kwaad te bestrijden.

    Oke, dat is fijn. Vooral in Syrië is dat nodig.

  3. ik weet niet of dit gepast is om mijn topic weer te "bumpen" , maar hier is het verhaal bekend en ik zou graag advies willen. Ik heb dus ein-de-lijk hulp gezocht omdat ik me heel depressief voelde. Ik heb deze week mijn 2e introductie gesprek en nu zal het gaan over dit probleem , (wat dus nog steeds speelt), denk ik. Ze is christelijk, en wel heel aardig, alleen ik zit dus nu al een week na te denken over wat ik moet doen. ALLES vertellen? Dus ook polygamie en dat ik ze stalk en dat ik hem eigenlijk alleen maar via internet heb gekend? Of alleen globaal dat ik niet over een relatie heen kan komen en jaloers ben op zijn nieuwe relatie of iets in die trant? Ik vraag me af of het belangrijk is om helemaal eerlijk te zijn over een verhaal in therapie, of dat je ook al wel genoeg hulp krijgt als je gewoon in 1 zin zegt dat je geobsedeerd bent van iemand? Ik ben bang dat als ik het hele verhaal vertel ik me gewoon teveel ga schamen of dat ik signalen ga oppikken dat ze me toch wel raar vindt, en ik dan die therapie daarom maar weer op geef. Aan de andere kant wil ik ook wel graag vertellen dat er nog een dimensie aan het verhaal zit en dat ik af wil van die haat en jaloezie jegens zijn eerste vrouw.

    wat zouden jullie doen?

  4. Ik heb niet het hele topic heel intensief gelezen, maar wat ik van een Syriër heb gehoord is dat de macht van ISIS schromelijk wordt overdreven in de Westerse media. Meeste moslims keren zich tegen ISIS, in Syrië worden ze zelfs beschuldigd van een verborgen agenda, ze schijnen eigenlijk Assad aan te hangen.

    en trouwens, mensen zijn toch mensen? Waarom zijn jullie nu pas geschokt? Moslims worden nu al jarenlang in Syrië uitgemoord, vervolgd, verkracht, .. en nu schreeuwen we ineens moord en brand?

  5. “Ik zie dat wij mensen in een roes leven. Dit Facebook-tijdperk is een surrealistische werkelijkheid vol met prikkels en beelden. En we kunnen er maar niet uit. We zitten gevangen in een hyperrealiteit. Facebookprofielen verwijzen niet naar een echt persoon en TV is vaak een parodie op de werkelijkheid. Maar ze houden ons gevangen, sussen ons verlangen om iets goeds te doen en nemen zo’n vier uur per dag van onze tijd in beslag. Ik heb één oproep: ‘Stap eruit’.†Dat betoogde weldoener Frank Mulder op Tears Goot 500 Event. Mulder begon als journalist en startte later een woongemeenschap in Utrecht-Overvecht.“Nederlanders doen in de hyperrealiteit maar tien minuten per dag aan vrijwilligerswerk of godsdienst. En dat tegenover de vier uur mediagebruik. En het is helemaal niet echt. Als je iets goeds wilt doen, moet je naar de concrete wereld kijken."Frank geeft tips: “Probeer in je eigen buurt iets neer te zetten. Ga samen bidden voor de wijk en doe goede dingen. Ik ben zelf een woongemeenschap begonnen met de onderkant van de samenleving. We zitten in een voormalig winkelpand en bidden daar voor mensen of helpen ze in hun armoede. En het redt je van het idee dat je oké en aardig bent. Als mensen met een mediterraans uiterlijk een ei naar je hoofd gooien, ben je tot veel in staat. Maar die prijs heb ik er zeker voor over.â€â€œKijk in Overvecht hoeveel schulden mensen hebben, familieleden zitten in de gevangenis en er is veel verslaving. Deze mensen hebben Jezus nodig. Help hen. Ik heb uiteindelijk in de woongemeenschap gevonden wat het goede leven is: samen eten, samen huilen, risico’s nemen en geld weggeven voor het Koninkrijk van God.â€deeljerijkdom.tear.nlBron: CIPTerug naar frontpage

    huh wat?

    beetje vreemd stuk.

  6. Is de avondmaal binnen de gkv alleen bedoeld voor de vaste gemeente leden? Of mogen er ook gasten naar de dienst komen.

    ja maar volgens mij moet je je vantevoren melden ofzo want "bij ons" werd dan vooraf aan de dienst de naam afgeroepen van degene die meedeed als gast.

  7. Gelukkig. Anders zouden we de liliputters die voor de kerstman werken ook maar meteen moeten afschaffen. Of in ieder geval hele lange liliputters moeten gebruiken. Of hele kleine gewone mensen of iets dergelijks. Immers, je moet je feest altijd aanpassen als een klein groepje mensen zich beledigd voelt. :E

    Wat te denken dan van die rendieren. Zware dierenmishandeling.

    En ik keek gisteren voetbal, en dan ligt er weer zo'n blanke bal op het veld. Moet dat niet eens afgewisseld worden met een andere kleur? Elke keer als er tegen zo'n blanke bal getrapt wordt kruip ik ineen van verdriet. En dan trek ik de koelkast open om wat chocola te zoeken en dan ligt daar enkel witte chocolade en tot overmaat van ramp zie ik ook nog eens blanke vla.

    (H)

    Ik vind persoonlijk de reacties van Nederlanders echt schokkend. Komt op mij bijna pesterig over, al die facebookpagina's, een demonstratie, de tegenstanders "zeurpieten" noemen. Hoe moeilijk is het om , in het licht van de geschiedenis , "de zwarte piet" op te offeren , al is het maar om een enkele surinaam tevreden te stellen. Zou eigenlijk zeggen dat dat wel het minste is wat je kan doen. En het gaat dan zogenaamd over een "onschuldig kinderfeestje" , maar er zijn ook heel wat paupers die er "dit is ons land, onze traditie, pas je maar aan" -argumenten bij halen, zie ook die Fop Schipper. Dan gaat het dus blijkbaar toch ook om iets anders.

  8. wat vind je er van? Ik snap eerlijk gezegd niet waarom iedereen zo lyrisch is over breaking bad , kwam niet door die eerste paar afleveringen heen, heel saai, naar sfeertje.

    ik heb nu een maand gratis netflix en ik vermaak me prima. Heb in 1 week het eerste seizoen van orange is the new black uitgekeken, geweldige serie. Ben nu bezig met house of cards.

  9. Welke warme donkere kleur verf zou mooi passen bij een koele mintgroene kleur? Voor op de muur, voor de duidelijkheid. Ik moet 1 muurtje mintkleurig houden omdat het teveel gedoe is om die te verven. Ik wil eigenlijk het liefst zo'n mooie donkerrode kleur, maar dat staat denk ik totaal niet met mint?

  10. Heel erg bedankt voor deze uitgebreide en verhelderende reacties :)

    Ik heb er echt wat aan...ik besef me inderdaad ook wel meer dat het beeindigen van een langdurge en emotioneel intense relatie bijna zoals rouwen is...samen met alle ellendige gevoelens die daarbij komen kijken. Ik zal me er doorheen moeten worstelen en accepteren dat datgene wat was er niet meer is...Ja, ik mis hem elke dag, ik denk elke dag aan hem, maar ik hoop dat de pijn die daarmee gepaard gaat wel zal gaan verdwijnen zodat ik mij meer kan focussen op mijn eigen leven. Ik heb ook al een paar keer gedate ondertussen en merk dat ik daar eigenlijk helemaaaaaal niet aan toe ben...maar dat ik het ook meer doe voor de buitenwereld ofzo...dat mensen denken, ohhh ze heeft al snel weer een andere partner gevonden..bijzonder en dat ik dan niet de 'zieligerd' ben...echter kan ik mij er nu nog helemaal niet voor openstellen en heb ik een jongen mede hierdoor ook al min of meer afgewezen (gezegd dat ik er niet klaar voor ben en niets met hem kan en wil beginnen..)

    Achteraf zo dom om je nu al weer te storten in zulke situaties..ik doe gewoon alles om mij af te leiden zegmaar en dacht tot een paar dagen geleden dat een andere relatie zsm me daarbij wel zou helpen, maar dat is een illusie. Ik probeer nu ook geen contact te zoeken met mijn ex...hoe MOEILIJK ook...want het liefste bel ik hem huilend op dat ik hem terug wil...maar dat lijkt me niet slim..en ook aardig wanhopig dus niet aantrekkelijk...

    Het zal uiteindelijk allemaal wel een reden hebben..ik heb er vorig jaar veel voor gebeden of ik mijn relatie moest voortzetten of niet...alles leek op dat moment voor mijn gevoel in de richting te wijzen dat het beter is om ermee te kappen..

    Ook is het goed om ff lak te hebben aan wat de buitenwereld denkt...ja ik ben nu vrijzel...nou en..ik ben daardoor niet minder waard en al zeker niet zielig..ik moet zelf opnieuw rust vinden en aan mezelf werken en me even niet druk maken om wat andere mensen vinden...

    ze zeggen toch ook altijd dat het verdriet net zo lang duurt als de helft van de tijd dat de relatie duurde? Misschien ook geen fijn vooruitzicht, maar verwachten dat na 6 maanden je weer helemaal genezen bent is niet realistisch. Goed dat je dat nu accepteert. Uiteindelijk zal met de tijd de pijn minder worden, dat is bijna een feit. Godzijdank voor dat. :) Als je hem niet ziet of spreekt zal het ook sneller gaan, vooral aangezien hij er niet zo mee zit zoals ik begreep uit je eerste berichtje? Dat is meestal zo pijnlijk en frustrerend.

    Ik snap echt niet waarom je omgeving niet begrijpt dat je juist beter even niet kan daten. Zou me er niks van aantrekken in ieder geval.

  11. Om eerlijk te zijn heb ik geen flauw idee hoe en wat het financiële systeem werkt. Wel heb ik heel veel respect voor Joris Juyendijk, hij is mij als journalist heel erg opgevallen als iemand die op integere wijze alle kanten van de zaak wil belichten en die ook niet bang is om diepteonderzoek te doen en de soms tegen de haren instrijkende conclusies ervan bekend te maken.

    Maar goed, om eerlijk te zijn hoor ik al sinds de middelbare school (toen van docent economie) dat ons huidige economie eigenlijk één grote zeepbel is. Die docent vertelde toen al dat het hele hypotheeksysteem in Nederland eigenlijk bijzonder onverstandig is en weinig te maken heeft met reële economie. Want als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat de economie zo ver af staat van daadwerkelijk iets van waarde in je handen hebben. Het lijkt mij een zeer goed idee wanneer we weer terug zouden gaan naar een economie die draait om daadwerkelijke goederen en niet om allerlei financiële producten die in steeds mindere mate nog met de werkelijkheid te maken hebben.

    .

    Dit vind ik wel een goed punt. Ik ben geen econoom dus helaas begreep ik het artikel ook niet zo 1,2,3. Misschien moet ik me er ook eens in gaan verdiepen, vind het wel interessant namelijk. Ik word er wel een beetje angstig van, wat ik namelijk wel meteen geloof en ook al eerder heb gelezen van een econoom is dat eigenlijk niemand aan de top echt weet hoe dit valt op te lossen, dat we eigenlijk stuurloos zijn. Dat vind ik beangstigend.

  12. ik háát facebook en mensen die ongevraagd foto's met mij er op zetten. Maar wel een eye-opener, ik ben weer dik. ;(;(;( . ik ga zo hard op dieet vanaf morgen.

    Bedenk je dan ook dat er een Hemelse Vader is die vindt dat je mooi bent. *:}

    denk oprecht niet dat dit Zijn bedoeling was/is, of dat God dit "mooi" zou vinden... Nee. En des temeer reden om er nu weer wat aan te doen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid