Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 97
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Sjaloom SilentEcho,

Nee, maar het kan wel botsen met een ik-cultuur. Een ik-cultuur is niet zozeer alleen egoïstisch, maar meer gericht op het individu. Een wij-cultuur is meer gericht op de groep. Beide culturen hebben goede en slechte kanten.

Door kennis op te doen over de wij-cultuur (officieel F-cultuur), kun je al beter communiceren met degenen die in die cultuur leven en kunnen misverstanden de wereld uit worden geholpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 20:27:47 schreef Michie23 het volgende:

Dus alle Nederlanders zijn egoïstisch ?

Nee, Nederlanders zijn alleen meer opgevoed met het behalen van individuele doelen en individuele meningen, terwijl mensen uit een wij-cultuur meer opgevoed zijn met een gezamelijk doel en een gezamelijke verantwoordelijkheid.

Het een is naar mijn mening niet beter dan het ander, er is alleen een cultuurverschil.

Quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 20:28:27 schreef SilentEcho het volgende:

Wordt je soms crimineel van een 'wij-cultuur' dan?
verbaasd.gif

Nee, anders zou de criminaliteit in deze landen ook hoger liggen dan in westerse landen, en dat is niet het geval. Het probleem ligt echter in het cultuurverschil, jongeren die tussen 2 culturen inleven die als dag en nacht van elkaar verschillen.

Bijv. dat vrouwen makkelijk omgaan met seksualiteit; op school isdat normaal, thuis denken ze daar duidelijk anders over.

Thuis is een vader die slaat om zijn zoon te straffen heel normaal, op school denken ze daar duidelijk anders over.

Door deze en vele andere cultuurverschillen is het voor kinderen van jongs af aan moeilijk om een evenwicht te vinden in wat goed en fout is.

Daardoor raken veel jongeren in de problemen, komen met verkeerde personen in aanraking en komen in aanraking met criminaliteit.

Dit neemt hun verantwoordelijkheid natuurlijk niet weg, maar dit is wel 1 van de grootste oorzaken waarom het meerdendeel van de gevangenen in NL allochtoon is.

Natuurlijk is niet iedere allochtoon fout, maar veel allochtonen die het goed willen doen krijgen die kans niet. Voor allochtonmen is het veel moeilijker om een baan te vinden dan voor Nederlanders, en veel allochtonen worden gediscrimineerd. Wanneer de normale dingen in het leven je zo moeilijk worden gemaakt, is de kans ook groter dat je op een gegeven moment zoekt naar 'de makkelijke weg', en in de criminaliteit terechtkomt.

De problemen zijn er, dat kan en wil ik niet ontkennen.

Maar beoordeel mensen individueel, en probeer ze niet over 1 kam te scheren.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 20:42:50 schreef Dreamer het volgende:

Nee oke, haar reactie was een beetje 'over the top', maar als HIJ haar niet had overvallen, had zij niet iemand doodgereden en leefde hij nog!

Ik bedoel alleen te zeggen dat poging tot doodslag echt zwaar overdreven zou zijn en volkomen onterecht.

haar reactie was niet over the top, ik zou ook woedend zijn als zo'n snotjochie mij wou beroven. Ik weet haast wel zeker dat ze hem niet expres heeft doodgereden, maar dat ze gewoon achter hem aan ging om haar tas terug te krijgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 21:34:34 schreef Musli het volgende:

[...]

haar reactie was niet over the top, ik zou ook woedend zijn als zo'n snotjochie mij wou beroven. Ik weet haast wel zeker dat ze hem niet expres heeft doodgereden, maar dat ze gewoon achter hem aan ging om haar tas terug te krijgen.

Ja ok, maar je mag in dit land (nog) niet het heft in eigen handen nemen. Maar goed, mijn eerste reactie zou ook uitzinnige woede zijn :S. Het ging die vrouw heus niet om dr tas, maar gewoon gerechtigheid!! Helaas is die ver te zoeken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op donderdag 20 januari 2005 23:03:45 schreef Brains het volgende:

[...] Niks omgedraaid! Dit is nog altijd buiten proportioneel geweld, en nog altijd strafbaar ( gelukkig ). Hoe ontzettend gestoord ben je als je doelbewust op iemand inrijdt omdat hij er met je tasje vandoor gaat. Als hij nou met je kind ofzo weg rende oke, maar het is een tasje!! Je hebt best gelijk als je zegt dat we niet moeten vergeten dat hij wel iets aan het jatten was, maar op iemand inrijden is iets heel anders dan iemand een klap geven, dat is gewoon poging tot doodslag. Die vrouw spoort niet, wat voor reflexen dan ook.

kind of tasje, zit verschil in klopt, maar ze moeten gewoon met hun vingers van andermans spullen afblijven...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar ja, je bent vast op school, door de overheid, en door je omgeving sufgebeukt om maar vooral niets slecht over andere bevolkingsgroepen in dit land te zeggen. Je lijkt wel een robot.

weetje?? je hebt hier mega veel gelijk mc dumbass!

mijn zus had rode haren vroeger. Haar klas werd verteld dat ze NOOIT mensen met een andere huidskleur. hoofddoek op mochten pesten (er zat een moslimmeisje in de klas met hoofddoek). Daar werd ZO op gehamert. Maar MIJN zus is wel gepest, om de rode haren. En daar werd helemaal NIETS van gezegd, dat is toch zoooo stom?!?!

Heb ook wel eens meegemaakt, liep ik in de stad (vriendin en ik, beide blond) kwamen welangs een groepje marrokanen, zij praten tegen ons, lekker wijfen blablabla (wow wow wat een respect!!! moeten nederlandse jongens eens tegen marrokaanse meisjes doen...) wij dus pissig reageren, waren we sletjes, dus wij flikker toch op man... begon ie over discrimatie, waar die het vandaan haalt?!?! zij mogen ons wel uitschelden maar wij hun niet...

en waar ik ook zon hekel aan heb, van die groepen die dan arabisch gaan praten, je voelt dat ze het over jou hebben maar je verstaat er geen drol van...

maargoed we hadden het over de tasjes dief big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 10:13:45 schreef Mysterious het volgende:

en waar ik ook zon hekel aan heb, van die groepen die dan arabisch gaan praten, je voelt dat ze het over jou hebben maar je verstaat er geen drol van...

Arabisch, Antilliaans, of wat voor taal dan ook... Wanneer mensen in een groep gewoon op straat met elkaar praten moeten ze zelf weten in wat voor taal ze dat doen vind ik. Op een schoolplein vind ik het wat anders, daar ben je met z'n allen 1 groep en moet je rekening houden met de medeleerlingen.

En ach, ik heb in een allochtonenwijk gewoond en daar noemden ze me hooguit 'dushi'. Ligt misschien ook een beetje aan je eigen instelling, ik heb vrijwel nooit problemen met allochtonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb som problemen met allochtonen, maar dat komt meer door de bevooroordeelde kijk van sommigen.

Ik kan goed met de allochtonen op mijn school overweg, heel goed!

Heb ook nooit ruzie.

Enkel dat ik word uitgescholden voor duivel of demoon of wat dan ook.

En soms wenst men mij de hel, vagevuur en Allah's toorn toe.

Maar dat is meer omdat ik er nogal extreem bij loop soms.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 21 januari 2005 20:19:19 schreef essie het volgende:

[...]

Chinezen hebben net als Nederlanders een ik-cultuur en hebben dus dit probleem niet.

Chinezen hebben een 'wij-cultuur' en niet zoals jij zegt een 'ik-cultuur' Wij hebben inderdaad wel een 'ik-cultuur'. Ten minste als je doelt op het onderscheid tussen individualistische vs collectivistische cultuur. Wij hebben een ind. cult. en chinezen een coll. cult.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 08:27:41 schreef Ann het volgende:

als ze heme xpress heeft doodgereden was het fout:sheeeel fout...trouwens ik zou verdrietig zijn haha niet woedend.

Oke, laat ik even voor mezelf spreken dan big-smile.gif.

Als iemand mij uit mn auto zou sleuren en me tas zou jatten.. zou ik ECHT WEL woedend zijn.

Ik zou echt denken 'waar halen ze het lef vandaan?".

Tis gewoon een uit de hand gelopen overval/ongeluk!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
En hij heeft niet alleen die vrouw berooft, maar ook nog wel meer niet zo beste dingen uitgespookt.

Het kan me niet schelen wat voor kleur hij heeft en wat voor taal hij spreekt, maar dit is gewoon eigen schuld dikke bult hoor.

natuurlijk is de doodstraf wat veel van het goede, maar ik denk niet dat deze mevrouw hem expres heeft doodgereden, ze wou gewoon haar tas terug en wou die jongens het niet er niet mee weg laten komen. Tja, dood... Had hij maar niet haar tasje moeten proberen te stelen hoor, want dat mag niet zoals iedereen weet.

Het doet er inderdaad niet toe wat voor kleur of geloof hij heeft. Totaal niet, compleet irrelevant. Ik begrijp ook niet waarom karel en mcdumbass dit in de discussie betrekken. Maar goed, dat is hun visie.

Ik vind het alleen ronduit stompzinnig ( niet persoonlijk bedoeld ) om te stellen dat het "eigen schuld dikke bult" of "uit de hand gelopen ongeluk" is. Die vrouw reed 40 > meter achteruit, richting een wegrijdende scooter. Je maakt mij niet wijs dat je dit per ongeluk doet. En dat kan ze best in een vlaag van woede hebben gedaan. Maar ik hoop dat iedereen op dit forum ziet dat je een gevaar voor jezelf en de medemens bent als je zo reageert op een tasjesdief. Het is maar een tasje!. Dat was een mensenleven, hoe fout dan ook, je hebt nooit een geldige reden om voor eigen rechter te gaan spelen. Doe je dit toch, ondergraaf je hiermee het fundament van onze maatschappij. Die hangt zo erg van het vrijwillig onderwerpen van mensen aan de wettelijke, rechtsprekende en de uitvoerende macht af dat dit niet toelaatbaar is. Waarom ik hier zo fel over ben. Omdat je nu die populistische malloot, annex Wilders, hebt, die even Telegraaf-lezende stemmers aan het scoren is met zijn rechtse ideeen. HEt doet er niet toe of het een allochtoon was. Het was een dief, oke, maar dan nog. Dat geeft die vrouw totaal niet het recht om op hem in te rijden. Dan ben je nog veel fouter dan een dief, dan ben je een regelrechte moordenaar. Al zijn er 20.000 Theo's vermoord binnen 1 dag, dit moet nooit kunnen binnen een beschaafde maatschappij. En naar mijn weten zijn we dit altijd nog. Het enige nadeel aan een democratie en het recht van vrije meningsuiting is dat dingen als de telegraaf ook mogen bestaan. Ik kots van die krant, en ik kots van de polarisatie die die krant oproept. Juist dat, juist die polarisatie, zorgt ervoor dat dingen escaleren. Walgelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op zaterdag 22 januari 2005 22:03:12 schreef Brains het volgende:

[...]

Het is maar een tasje!

In jou opzicht is het 'maar' een tasje ja. Voor die vrouw betekende dat tasje misschien wel veel meer. Zoals ik al eerder aangaf waarom zou je schade aan je auto riskeren als dat tasje toch geen waarde had. Misschien zat er wel heel veel geld in of had het een bepaalde persoonlijke waarde (erfstuk, kado, ect.). Je heb ook mensen die moeten optijd medicijnen hebben, misschien zaten er medicijnen in. Kortom dat tasje had voor haar waarschijnlijk wel veel waarde.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat maakt helemaal niets uit. Echt niets. Een mensenleven is nog altijd stukken meer waard dan wat er in dat tasje ooit zou kunnen hebben zitten. Voor materiele dingen heb je zoiets als verzekering, en erfstukken e.d, tja, zou jij daarvoor iemand moedwillig aanrijden? Mag het hopen van niet, dan heb toch serieuze bindingsproblemen m.b.t voorwerpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 22 januari 2005 16:42:58 schreef Dreamer het volgende:

[...]

Oke, laat ik even voor mezelf spreken dan
big-smile.gif
.

Als iemand mij uit mn auto zou sleuren en me tas zou jatten.. zou ik ECHT WEL woedend zijn.

Ik zou echt denken 'waar halen ze het lef vandaan?".

Tis gewoon een uit de hand gelopen overval/ongeluk!

ja zo reageren veel mensen,ik zou gewoon super verdrietig zijn...maarja ik ben een mietje lolwidegrin.gifik zou denken : waarom doet iemand dat nu ? denkt hij niet aan de andere mensen ofzo

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 23 januari 2005 00:22:35 schreef Brains het volgende:

Dat maakt helemaal niets uit. Echt niets. Een mensenleven is nog altijd stukken meer waard dan wat er in dat tasje ooit zou kunnen hebben zitten. Voor materiele dingen heb je zoiets als verzekering, en erfstukken e.d, tja, zou jij daarvoor iemand moedwillig aanrijden? Mag het hopen van niet, dan heb toch serieuze bindingsproblemen m.b.t voorwerpen.

het zou me er niet eens omgaan wat er in dat tasje zat, al was dat ding leeg. Andere mensen horen met hun tengels van MIJN dingen af te blijven. Dat is toch niet meer dan normaal? Ik zou hem misschien niet aangereden hebben, maar als ik de kans had zou ik hem echt wel een paar tanden uit zijn... uhm nouja mond slaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid