Spring naar bijdragen

Expositie over lhbtiq+-acceptatie in de Oude Lutherse Kerk


Aanbevolen berichten

https://www.winq.nl/expositie-met-lhbtiq-fotografie-te-zien-in-oude-lutherse-kerk-in-amsterdam/281482

" De eeuwenoude Oude Lutherse Kerk opent haar deuren voor een krachtige boodschap van inclusie en acceptatie. Daar is namelijk een expositie te zien met werk van kunstenaar Arjan Spannenburg, die zijn schijnwerpers richt op lhbtiq+-acceptatie. 

Historisch gezien hebben religieuze gemeenschappen en de regenbooggemeenschap vaak tegenover elkaar gestaan. De keuze voor de Oude Lutherse Kerk als locatie is doelbewust en symbolisch. Meer dan vijftig jaar geleden stelde de lutherse gemeente in Amsterdam als een van de eerste religieuze gemeenschappen ter wereld een openlijk homoseksuele predikant aan. Deze baanbrekende stap kwam voort uit de overtuiging dat het evangelie van Jezus Christus een goede boodschap is voor ieder mens. Daarom kunnen lhbtiq+-personen al tientallen jaren volwaardig lid van deze gemeenschap zijn. " 

 

"Arjan Spannenburg staat bekend om zijn aangrijpende kunstwerken die maatschappelijke thema's belichten. Zijn werk daagt kijkers uit om stil te staan bij vooroordelen en discriminatie en is een inspiratie tot verandering. Deze expositie, gericht op lhbtiq+-acceptatie, is daar geen uitzondering op. De kunstwerken nodigen uit tot reflectie en discussie en vieren de diversiteit van de menselijke ervaring."

Link naar bericht
Deel via andere websites

Terwijl de kerken hun deuren altijd voor iedereen open staan en ieder mens daar geaccepteerd wordt. De zonde en de liefde voor de zonde accepteren ligt net iets ingewikkelder.  Maar daarvoor hoef je de deur niet te sluiten.

Het is dan ook geen discriminatie als het niet gezegend kan worden, want het geldt voor alles wat de Bijbel als zondig beschouwd; niets daarvan kan door een man van God gezegend worden en dus niet door de predikant. Die aansprakelijk is bij God. We hoeven mensen ook te aanvaarden en respecteren wanneer zij aan Zijn Woord trouw willen blijven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooi hoor: 🥰🌈

"De Lutherse Kerkgemeenschap is zich pijnlijk bewust van het feit dat veel religieuze gemeenschappen in deze wereld helaas geen veilige ruimte voor de regenbooggemeenschap zijn. Daarom wil ze bezoekers van deze expositie laten ervaren dat het ook anders kan: dat mensen met lichaam en ziel welkom zijn in de kerk. Daarnaast is deze expositie in een kerk ook een krachtig statement van stichting Art That Matters: acceptatie en inclusiviteit zijn universele waarden, ongeacht de setting." 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Geplaatst (bewerkt)
Op 7-6-2024 om 07:35 zei Fundamenteel:

We hoeven mensen ook te aanvaarden en respecteren wanneer zij aan Zijn Woord trouw willen blijven.

Ik denk dat het zowel bij die dragqueen op Graceland als deze expositie in de kerk erom gaat dat de gedachten over wat trouw zijn aan Gods woord inhoudt veranderd zijn. Volgens mij zijn de ideeën daarover verschoven van het focussen op het veroordelen van wie of wat zondig is, naar acceptatie en inclusie; iedereen is welkom in de kerk. 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Petra.:

Ik denk dat het zowel bij die dragqueen op Graceland als deze expositie in de kerk erom gaat dat de gedachten over wat trouw zijn aan Gods woord inhoudt. Volgens mij zijn de ideeën daarover verschoven van het focussen op het veroordelen van wie of wat zondig is, naar acceptatie en inclusie; iedereen is welkom in de kerk. 

Dat denk ik ook, een ware kerk van Jezus Christus oordeelt natuurlijk niet over anderen,  dat is automatisch acceptatie en inclusie.  Hetgeen wat anders is dan dragqueens promoten o.i.d.   Het is de Zoon die oordeelt, niet wij mensen uiteindelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid