Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Koning David dichtte Psalm 110.

"Een psalm van David. De HEERE heeft tot mijn Heere gesproken: Zit aan Mijn rechterhand, totdat Ik Uw vijanden gezet zal hebben tot een voetbank Uwer voeten." (Ps.110:1)

Al in het eerste vers van het Nieuwe Testament wordt de Heer Jezus Christus de ‘Zoon van David’ genoemd. (Mat.1:1)

En vervolgens lezen we dat de Heer Jezus 28 geslachten na David werd geboren.

Dit resulteerde in de vraag die de Heer Jezus Christus aan de Farizeën stelde: 'Indien Hem dan David noemt zijn Heere, hoe is Hij zijn Zoon?' (Mat.22:45)

Uiteraard is hierop maar één antwoord mogelijk namelijk dat God ‘in het vlees’ is gekomen, dat wil zeggen dat Hij werd geboren als een mens. (1Joh.4:3)

De Joodse Sadduceeërs en Farizeeërs wilden niet erkennen dat God toen in hun midden was, evenmin als de (OT) Joden van tegenwoordig dat willen. Unitaristen zoals Joden, Moslims en Jehova Getuigen ontkennen dat de Heer Jezus de waarachtige God is. Deze groepen verwerpen daarmee de leer van Jezus Christus en Zijn apostelen, dus het Nieuwe Testament.

Maar van de Joden staat in Mattheüs dat niemand Hem een woord kon antwoorden, noch dat iemand Hem van dien dag aan iets meer durfde vragen. (v46) Dat kunnen in onze tijd de Joden, de Moslims en de Jehova Getuigen dus ook niet, omdat zij Hem niet als de waarachtige God aanbidden! Het is zoals Paulus schreef, het tegenwoordige Jeruzalem (OT Joden) en de slavin Hagar (Moslims) staan op één lijn. (Gal.4:25) En wat dat betreft zijn de Jehova Getuigen erbij gaan staan!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Waarom start je een topic dat in essentie wéér over hetzelfde gaat? Je blijft maar dezelfde plaat afspelen. Het is inmiddels duidelijk dat jij gelooft dat Jezus God is. Fijn voor je. Er zijn mensen met andere opvattingen. Waarom wil je nu weer dezelfde discussie opstarten? Wat wil je bereiken?

bewerkt door Monachos
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid