Spring naar bijdragen

Jesaja 53, the suffering servant


Aanbevolen berichten

11 minuten geleden zei sjako:

Daar hebben heel veel Joden een probleem mee.

Zeker. De tekst kan zowel over een persoon alsook over een volk gaan. Dus de context is ook hier weer doorslaggevend. Het boek Jesaja klopt chronologisch niet maar theologisch wel. De Messias wordt aangekondigd in het begin van het boek. The virgin shall conceive. Immanuel. Die meteen erna wordt geïdentificeerd als the shoot of Jesse. Het complete boek en daarbij de context van andere boeken zoals Zechariah kunnen dan alleen nog maar naar een persoon verwijzen. De verlossende taak lag wellicht bij Israël maar zij verzaakten hun roeping. Dus YHWH besloot om dan maar eerst Israël genezing aan te bieden. Daarom zei Jezus ook dat hij alleen voor de joden kwam. Net zoals Jesaja wist ook hij dat naar zijn boodschap niet geluisterd zou worden. De rest is bekend. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een profetie kan ook niet eigenmachtig uitgelegd worden.

2 Petrus 1;19-21: "En wij hebben het profetische woord, dat vast en zeker is, en u doet er goed aan daarop acht te slaan als op een lamp die schijnt in een duistere plaats, totdat de dag aanbreekt en de morgenster opgaat in uw hart. Dit moet u allereerst weten, dat geen enkele profetie van de Schrift een eigenmachtige uitleg toelaat; want de profetie is destijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar heilige mensen van God, door de Heilige Geest gedreven, hebben gesproken."

Gods Geest is nodig om tot een juiste uitleg te komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid