Spring naar bijdragen

Maakt vloeken sterker?


Aanbevolen berichten

Krijg je die pot doperwten niet open? Gooi er eens een flinke vloek tegenaan. De kans dat het deksel dan ineens klik zegt is groot. Van vloeken word je namelijk sterker, zo ontdekten onderzoekers van de Britse University of Keele. Ze lieten mensen in een apparaat knijpen dat handkracht meet. Sommige mensen moesten dat doen na het uiten van neutrale woorden (‘koffiezetter’), terwijl anderen eerst een flink ‘gvd' er uit moesten gooien.

http://www.faqt.nl/recent/vloeken-maakt-je-sterker/

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei MysticNetherlands:

Ik zie geen discussiepunten, geen uitnodiging tot een gesprek 

Denk dat dit verderop in het artikel staat.

Hetzelfde team ontdekte eerder dat mensen minder gevoelig zijn voor pijn als ze vloeken. Dat werd gemeten met een kom zeer heet water. Mensen die ruwe woorden gebruikten, konden hun hand daarin langer ondergedompeld houden dan proefpersonen die de namen van kleuren of vervoersmiddelen uitbraakten. Het is duidelijk dat het gebruik van bepaalde woorden dus iets voor ons doet. Zo kunnen vloekers ook niet liegen. Maar wat? De theorie is dat vloeken iets doet met ons centrale zenuwstelsel. Het plaatst het lichaam in de vluchten-of-vechten stand, net als het zien van gevaar. Alleen vertoonden de proefpersonen in dit experiment geen van de klassieke tekenen van verhoogde stress, als een verhoogde hartslag of de aanmaak van bepaalde hormonen. Dat maakt het twijfelachtig of deze theorie wel klopt. (bron)

Vraag stelt zich mi of godslasterlijke taal (bvb godverdomme) ons extra kracht zou geven, misschien dat de TS hierin een relatie met theologie ziet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid