Spring naar bijdragen

Totalitaire bazen


Aanbevolen berichten

Carnaval in Rio de Janeiro

Zoals jullie allemaal weten, zijn chefs en werkbazen hele saaie, keurige mensen. Ze drinken nooit teveel, ze gaan nooit uit, gaan nooit zich te buiten op feestjes, et cetera. Zelfs als je (nog) niet bij hen werkt, moet je voor hen oppassen, want hun saaiheid kan invloed hebben op de rest van jouw jonge leven.
Je moet begrijpen dat deze mensen nooit jong zijn geweest, of dat altijd hevig proberen te ontkennen. Stuk voor stuk hebben ze nooit een feest tot laat in de nacht verlevendigd en zijn ze nooit ’s morgens wakker geworden met getimmer en gehamer in hun hoofd.
Dus als zij na jouw sollicitatie je Facebook naspeuren en ze zien toevallig een foto van jou terwijl je de salsa danst op de bar, dan raken ze totaal in paniek.
Ze kunnen je dan ineens niet meer serieus nemen en dan kun je je baantje wel vergeten. Daarom mag je tegenwoordig ook nooit zulke foto’s plaatsen.

Dus dan ben je een leuk jong ding, je houdt van feestjes en van uitgaan, om te vieren dat je nu nog een leuk jong ding bent en straks een saai massa-individu. Maar dat mag je dan niet via Facebook met je net zulke leuke en jonge vrienden delen.
Want zo’n baas zal dan denken: “O jee, dat leuke jonge ding houdt alleen maar van feestjes! Dat kunnen we niet gebruiken op de werkvloer!â€
Waar Christus zelf nog een paar vaten goede wijn erbij maakt, om de feestende menigte niet zomaar zonder brandstof te laten zitten, haat zo'n baas dergelijk feestelijk gedrag en keurt hij je daarop af. Alsof je dan ook op de werkvloer zoveel plezier zou maken.
Dus moet je je in feite nu al inhouden en je helemaal politiek correct gedragen, ook al om te voorkomen dat iemand anders “belastende foto’s†van jou op internet zet.
Waar heb je Big Brother voor nodig met zulke lui?

Misschien wordt het wel tijd om daar eens tegenin te gaan. Gij geheel anders!
Eigenlijk zou iedereen massaal op zijn of haar Facebook de meest belachelijke foto’s moeten plaatsen. Foto’s waarop je de samba danst op de pooltafel, waarop je laveloos op andermans bank ligt te ronken, waarop je helemaal oranje gekleed en geverfd het WK volgt, dat soort dingen. Hoe meer over the top, hoe beter.
Zodat die saaie bazen overal die foto’s tegenkomen, wie ze ook screenen, en niemand meer kunnen aannemen zonder in te binden.
Ik bedoel, we waren allemaal zo blij dat die sociale druk uit de prachtige jaren vijftig verdwenen was, maar nu leggen we onszelf precies hetzelfde juk op.
We vonden het zo gezond en fijn dat werk en privé gescheiden werden, maar blijkbaar zien veel mensen niet meer het verschil tussen zaterdagavond en maandagmorgen. Ze zijn nog strenger en absoluter dan de wijnschenkende Christus zelf en wees eerlijk, moeten we hen nu meer gehoorzamen dan Hem?

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het verschil met vroeger en nu is dat niemand van je escapades wist. Maar die tendens zien we meer, zo moet je in de politiek ook een ongeschonden blad zijn. Kijk maar naar meneer van Woerkum die door 1 uitspraak niet de functie mag bekleden waarvoor beoogt. Het is dus niet alleen voor jongeren van toepassing, maar wordt door de hele maatschappij uitgevoerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid