Spring naar bijdragen

De Rekabianen


Aanbevolen berichten

Men had al enige tijd vriendschappelijk contact met de Rekabianen, een buitenaardse beschaving van mensachtige wezens op de planeet Rekabian in het sterrenstelsel Xibian. Men leerde steeds beter hun belangrijkste taal en zij leerden steeds beter hun belangrijkste taal. Ook leerden ze elkaars werelden een beetje kennen, hoewel de Rekabianen nog niet in staat waren de aarde te bezoeken. Maar de twee werelden leken aardig op elkaar.

Op een gegeven moment kwam men te spreken over wat mensen ooit geloofden en wat ze nu weten. Toen de mensen echter over Jezus en het christendom destijds wilden vertellen, moesten de Rekabianen heel erg glimlachen en ze gaven aan “Jesus†al te kennen. Dit verbaasden de mensen zeer: “Hebben jullie ook in Hem geloofd? Hoe lang dan?†Waarop ze antwoordden: “Al zo’n vijfduizend jaar, misschien zelfs langer.

Ik denk tenminste dat we over dezelfde Persoon spreken, hoewel Hij bij jullie er wel anders zal uitzien. Hij komt hier elke maand even langs en bezoekt dan een van onze steden.†De mensen waren erg verbaasd en wilden er meer van weten. “Nou ja, Hij komt hier dus dan enkele dagen en dan vieren we groot feest. We geven Hem dan veel rijzelperen, want daar is Hij gek op.†Die peren waren inderdaad bijzonder lekker.

“Vaak geeft Hij ons ook goede adviezen om de vrede hier te bewaren. Zoals geen wraak nemen bijvoorbeeld, of elkaar trouw blijven. Best moeilijk soms, vooral toen Hij ons dringend adviseerde niet meer over anderen te roddelen, maar uiteindelijk pakt het altijd weer beter uit. Soms is Hij echter heel droevig en dan zingt Hij hartverscheurende liederen over een onbeantwoorde liefde, maar Hij laat zich dan wel weer door ons troosten.

Ja, wij zijn erg blij met Hem en Hij ook met ons. We zien Hem als een goede vriend en we hopen dat Hij ooit zijn grote liefde weer terugvindt.†De mensen waren nog steeds verwonderd en verbaasd: “Hij komt hier dus elke maand?†Nu waren de Rekabianen weer verbaasd: “Ja, bij jullie niet dan?†De mensen antwoordden: “Nee, Hij zou slechts één keer geweest zijn.†Waarop zij vroegen: “Maar wat hebben jullie dan met Hem gedaan?â€

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid