Spring naar bijdragen

Pakistaans meisje waarschijnlijk vrijgesproken


Aanbevolen berichten

Rimsha Masih, een 11-jarig meisje met het syndroom van Down uit Pakistan, wordt waarschijnlijk vrijgesproken van godslastering, maar zal voorlopig niet kunnen terugkeren naar huis.

Dat liet haar advocaat donderdagmorgen weten, zo meldt het Reformatorisch Dagblad. Het meisje zit sinds half augustus vast in een cel in de hoofdstad Islamabad. De politie hield het meisje aan op aanwijzing van buurtbewoners, die zeiden dat het kind pagina's met koranteksten had verbrand.

Haar familie behoort tot een christelijke minderheid. De arrestatie volgde op een betoging van moslims die dreigden huizen van christenen in een wijk van Islamabad plat te branden. Het gezin is gevlucht.

Kamerlid Joel Voordewind en europarlementariër Peter van Dalen spraken van een "absurde arrestatie". "Dit meisje moet direct vrijgelaten worden", aldus Voordewind half augustus.

Mede op verzoek van Pakistaanse christenen starten vier Nederlandse hulporganisaties deze week een actie om aandacht te vragen voor haar situatie bij de Pakistaanse autoriteiten.

De actie is een initiatief van hulporganisaties Open Doors, SDOK, Stichting HVC en Jubilee Campaign, die zich allen inzetten voor vervolgde christenen. Op de websites van de verschillende organisaties is een brief te downloaden of digitaal te ondertekenen. "We hopen dat veel mensen de moeite nemen om de brief te ondertekenen en op te sturen naar de ambassade in Den Haag", aldus woordvoerder Klaas Muurling namens de vier organisaties.

 

Bron: kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Het verstandelijk gehandicapte christelijke Pakistaanse meisje dat wordt beschuldigd van het verbranden van verzen uit de Koran, mag op borgtocht worden vrijgelaten. Dat heeft een rechter in Pakistan besloten.

Het 14-jarige meisje, Rimsha Masih, uit een arme buitenwijk van Islamabad werd ruim 2,5 week geleden gearresteerd. De imam van de moskee in de buurt had haar aangegeven. Volgens haar advocaten wilde het meisje, dat naar verluidt niet kan lezen, slechts wat rondslingerende papiertjes verbranden.

De imam is zaterdag gearresteerd. Zijn naaste medewerker heeft hem ervan beschuldigd dat hij pagina's van een koran zelf aan de papiertjes heeft toegevoegd.

Het is nog niet duidelijk wanneer Rimsha wordt vrijgelaten. Het is ook niet zeker of ze wel veilig is als ze terugkeert naar huis. In Pakistan worden mensen die zijn beschuldigd van godslastering soms gedood door andere burgers, zelfs als ze zijn vrijgesproken door de rechter.

De zaak tegen Rimsha heeft wereldwijd verontwaardigde reacties opgeroepen van christenen, mensenrechtenorganisaties en westerse regeringen. Zij wijzen erop dat de beschuldiging van godslastering vaak wordt gebruikt om persoonlijke vetes uit te vechten.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites

Godslastering...altijd dat misplaatste gevoel van religieuzen dat ze op de één of andere manier respect voor hun religie verdienen. En dat in het geval van de Islam nog eisen op last van de doodstraf ook? Belachelijk. "Respecteer m'n geloof in m'n denkbeeldige vriendje of we maken je af", nee, een hartstikke gezonde instelling..

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid