Spring naar bijdragen

Nieuwe catechesemethode voor 10 en 11 jarige


Aanbevolen berichten

bijbelaandeslag200.jpgCGJO en Ark Media brengen een nieuwe methode basiscatechese op de markt. Het eerste deel van 'Met de Bijbel aan de slag' geeft kinderen een brede basiskennis van het Oude Testament. Alle 39 bijbelboeken van het Oude testament komen in 25 lessen uitgebreid aan de orde.

Auteur ds. Jelle Nutma, predikant in de Christelijke Gereformeerde kerk van Apeldoorn-Oost: "Toen ik aan het werk moest als catecheet ontdekte ik dat we als kerk soms achter de feiten aanhollen. We beginnen met de catechese aan onze kinderen op een moment dat de moeilijkste fase in hun leven aanbreekt. Waarom zo laat? Een vergelijking met de praktijk bij de Joden levert de eenvoudige conclusie op dat ze daar "klaar" zijn met hun catechesetraject als die moeilijke levensfase aanbreekt. Hieruit ontstond het plan om een methode te schrijven die deze kinderen aan het eind van de basisschool zou moeten helpen om zelfstandig met hun Bijbel aan de slag te kunnen gaan."
 
Na de pilotfase is gebleken dat de methode goed aanslaat bij de leefwereld van kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool. Ook de illustraties van Alexander ten Berge werden door de kinderen gewaardeerd. Bijzonder is de uitgebreide tijdbalk van het Oude testament, het geeft kinderen houvast in het plaatsen van bijbelse hoofdpersonen. Onderdeel van de methode is een uitgebreide handleiding voor de catecheet met extra informatie en groepsactiviteiten.

Bron: CGJO/Ark Media
Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid