Spring naar bijdragen

Nepkardinaal meldt dood paus op Twitter


Aanbevolen berichten

benedic200150(16).jpgIemand die zich voordeed als de tweede man van het Vaticaan heeft donderdagavond op Twitter gemeld dat paus Benedictus XVI was overleden. De aankondiging van 'kardinaal Tarcisio Bertone' verspreidde zich snel over het netwerk. Het Vaticaan moest met een officiële ontkenning komen.

De zogenaamde Bertone meldde iets na 19 uur in het Italiaans: "De Heilige Vader, Zijne Heiligheid Benedictus XVI, is hedenmiddag onverwacht overleden. Wij maken dit bekend met pijn en ontsteltenis."

Het bericht werd gevolgd door vertalingen in het Spaans, Engels en Frans. Bij het profiel stond dat het ging om een 'Official Twitter Account'. Mogelijk hebben andere twitteraars zich daardoor op het verkeerde been laten zetten.

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vorige week werd Rowan Atkinson dood verklaard op Twitter en dat was meteen trending. Terwijl er niets met de beste man aan de hand is. Geeft de invloed van Twitter op het nieuws wel weer, dat mensen massaal op Twitter berichten duiken zonder verificatie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid