Spring naar bijdragen

Geestelijk gehandicapten in het hiernamaals?


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Volgens mij zegt Jezus er wat anders over in Marcus 12:26 Wat betreft de opwekking van de doden, hebt u in het boek van Mozes in het gedeelte over de doornstruik niet gelezen dat God tegen hem zei: “Ik ben de God van Abraham, de God van Isaak en de God van Jakob� 27 Hij is geen God van doden, maar van levenden; u dwaalt vreselijk!’

Link naar bericht
Deel via andere websites
Of iemand met een verstandelijke handicap deze in de hemel ook nog zou hebben...

Dat ligt er aan. 'Wij' mensen hebben besloten dat deze mensen niet functioneerden naar wat wij normaal vinden, dat ze niet aan 'onze' eisen voldoen, dat ze niet binnen onze maatstaat van 'normaal' vallen, en hebben ze verklaard tot gehandicapt. Met de hoge eisen die 'wij' mensen stellen aan de verstandelijke (en andere) vermogens van mensen hebben 'wij' de norm gemaakt. Mensen die daar niet aan voldoen zijn door ménsen afgekeurd tot gehandicapt. Ze voldoen niet aan ónze eisen. We zien ze niet eens alleen als 'anders' dan gemiddeld, nee, als gehandicapt.

Zou God deze mensen ook als gehandicapt zien? Zou Hij ook vinden dat ze niet voldoen? Zou God ook vinden dat een gemiddelde/bovengemiddelde intelligentie goed is, en daaronder ziek of gehandicapt? Zouden deze mensen geen plaats in de hemel verdienen zoals ze nu zijn, maar zouden ze eerst moeten veranderen in wat WIJ normaal of gezond vinden?

Can I get a amen?

Amen, brother!

Wat mij opvalt in deze discussie is dat men blijkbaar al tot de consensus gekomen is dat gehandicapten niet zelf de keuze kunnen maken voor het geloof. Ik vind dat te simpel. In de gemeente van mijn ouders doen deze mensen altijd vol enthousiasme mee. Ik denk dat zij begrepen hebben hoe je moet geloven als een kind. Volgens mij is het niet aan ons te oordelen hoe God het geloof werkt in mensen. Dat wij veronderstellen dat er één manier is, namelijk dat een mens bij volle verstand de keuze moet maken is eigenlijk nogal kortzichtig en meestal bezijden de waarheid. Wie hier heeft alle opties overwogen en vervolgens een rationele keuze voor God gemaakt?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Hoe zit dat bij geestelijk gehandicapten? Als je verstandelijk gezien niet in staat bent om bewust voor God te kiezen (noch om hem te verwerpen), waar kom je dan terecht?
Als het kind gelovige ouder(s) heeft, dan is het geheiligd, en zal het de hemel beërven als een onmondige.
En hou je je geestelijke beperking in het hiernamaals
Nee, je bent dan volkomen gezond. Ik wacht er op dat een broeder straks in de hemel al maar praat en praten zal omdat hij dat nu niet kan en tevens het syndroom van Down heeft, maar overigens wel heeft gekozen voor de Heer.
Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid