Spring naar bijdragen

Crystal Cathedral verkocht


Aanbevolen berichten

De Crystal Cathedral zal zijn iconische, glanzende glazen gebouw aan het rooms-katholieke bisdom van Orange verkopen in een poging om terug te gaan naar een solide financiële basis, na het faillissement vorig jaar.

De verhuizing werd donderdag goedgekeurd door het Amerikaanse Bankruptcy Court na een biedingoorlog tussen het bisdom en Orange County Chapman Highschool voor het uitgestrekte 40 hectare grote landgoed. Door veel Crystal Cathedral gemeenteleden zijn fel gekant tegen de verkoor, die bang zijn dat dit het einde van hun kerk zal zijn.

Het bisdom betaalt 57,5 miljoen dollar om het gebouw in Garden Grove gemaakt van 10.000 ruiten van glas als een lang gezochte countywide kathedraal gebruiken. Het besluit dwingt gemeenteleden van de Crystal Cathedral om na drie jaar een nieuw huis te vinden, eventueel in een katholieke kerk in de straat die het bisdom zal verlaten.

Schuller begon de Crystal Cathedral als een drive-in de kerk in de jaren '50 onder de auspiciën van de Reformed Church in America. Decennia later is de Southern California ministry uitgegroeid tot een internationaal televangelism imperium en bouwde zijn nu beroemde gebouw.

In 2008 zag de kerk de omzet kelderen te midden van een daling van donaties en kaartverkoop voor vakantie optochten als gevolg van de recessie. Maar sommige experts zeggen dat het de kerk niet lukte om jongere leden aan te trekken. Een poging van vervreemde oudere kerkgangers om de kerk over te dragen aan zoon Schuller, eindigende in een bittere en publieke familie vete.

De kerk ontsloeg werknemers en sneed in salarissen, maar de schulden overtroffen 43 miljoen dollar, hierdoor werd gevraagd de Crystal Cathedral vorig jaar falliet te verklaren.

Bron: ABC news

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik hoop maar voor het bisdom dat ook zij niet met deze aankoop een toekomstig faillissement gekocht hebben.

How 'bout een deal van Schuller met het bisdom dat ze bepaalde uren/dagen de kathedraal huren? Heeft die kerk van Schuller hun glazen kerk weer en kan het bisdom dat geld aan de gigantisch hoge onderhoudskosten besteden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid