Spring naar bijdragen

Niet meer 's werelds beste bier


Aanbevolen berichten

[preview]Het trappistenbier uit de Belgische abdij van Westvleteren heeft afstand moeten doen van de titel 'beste bier ter wereld'.[/preview]

Het gold jarenlang als zodanig, maar de Amerikaanse gespecialiseerde website RateBeer.com koos dit jaar voor het Zweedse brouwsel Närke Kaggen Stormaksporter.

De befaamde Westvleteren 12 moet het dit keer doen met de tweede plaats, terwijl de trappisten met Westvleteren Extra 8 ook nog de elfde plaats in de wacht sleepten.

Ook andere Belgische brouwerijen haalden de top 100, waaronder die van de trappisten van Rochefort. De oosterburen deden het heel wat minder goed dan de zuiderburen: onder de 100 beste bieren ter wereld is er niet een uit Duitsland.

Het trappistenbier uit Westvleteren is een van de moeilijkst te verkrijgen bieren op aarde. Het kon tot nu toe alleen telefonisch besteld worden onder vermelding van een nummerbord, waarna het per auto moest worden afgehaald bij de abdij.

Deze regeling werd in 2006 ingevoerd nadat zich voorheen kilometers lange rijen auto’s van dorstige geïnteresseerden hadden gevormd buiten het abdijterrein.

Bron: KatholiekNieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid