Spring naar bijdragen

Titus Brandsma dagelijks op Twitter


Aanbevolen berichten

[preview]Op 19 januari 1942 wordt Titus Brandsma gearresteerd door de Duitse bezetter. Vanaf 19 januari 2011 volgen twitteraars van dag tot dag wat er verder met hem gebeurde. [/preview]

De priester/hoogleraar Titus Brandsma is in de oorlog een van de belangrijkste katholieken die zich verzetten tegen het nazisme. De dagen voor zijn arrestatie bezoekt hij de hoofdredacteuren van alle katholieke dagbladen om hen ervan te weerhouden om advertenties van de NSB in hun bladen op te nemen.

Gedurende zijn gevangenschap in Scheveningen, Amersfoort, Kleef en uiteindelijk in Dachau, maakt hij een onuitwisbare indruk op zijn medegevangenen. Een ongeschokt en zelfs blijmoedig vertrouwen in God zorgt ervoor dat hij voor hen een lichtpuntje in de duisternis bleef. 25 jaar geleden werd hij zalig verklaard door Johannes Paulus II.

Volg Titus op Twitter

Nu, 69 jaar na zijn arrestatie, kan iedereen via twitter volgen wat deze belangrijke katholiek heeft meegemaakt, hoe zijn dagen eruit zagen en wie hij sprak. Maar vooral ook wat hem dreef en op de been hield. Dagelijks twittert Titus Brandsma via @PaterTitus42 (en in het Engels via @FatherTitus42). Dit zal hij doen, tot aan zijn dood in Dachau, 6 maanden later.

Radioprogramma

‘Titus op Twitter’ is een initiatief van het RKK Radio 5-programma Wat blijft… uit het oog in het hart. Dit programma maakt iedere week een radioportret van mensen die er niet meer zijn, maar die wel iets bijzonders hebben achtergelaten.

In samenwerking met het Nederlands Carmelitaans Instituut in Boxmeer, worden de komende tijd honderden tweets samengesteld uit tekst en beeld.

Wereldpremière

Deze manier van real time geschiedschrijving op twitter is nog nooit gedaan. Titus op Twitter is daarom een wereldprimeur die een nieuwe dimensie geeft aan dit medium.

Bron: katholieknederland.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid