Spring naar bijdragen

'Jezus was HIV-positief'


Aanbevolen berichten

Een Zuid-Afrikaanse pastor heeft de woede op zijn hals gehaald van veel Zuid-Afrikaanse christenen nadat hij eind augustus een serie van drie preken hield met als titel 'Jezus was HIV-positief'.

De 43-jarige Xola Skosana wilde met zijn opmerkelijke uitspraak het 'doodgezwegen onderwerp' onder de aandacht brengen. Hij beweert dat niet alleen de regering, maar ook de kerken in Zuid-Afrika, het onderwerp stigmatiseren en negeren.

Om de stilte te doorbreken, stelde hij de dodelijke ziekte centraal in zijn kerkdiensten: hij preekte er over en liet zich in de kerk testen op HIV. Verschillende jonge kerkleden volgden zijn voorbeeld.

Veel christenen reageerden woedend op Skosana’s woorden. Niet alleen omdat er gesproken wordt over een zieke Jezus, maar ook omdat het betekent dat Jezus gemeenschap zou hebben gehad. De pastor kan de woede niet begrijpen. Het is zijn streven om de ziekte onder de aandacht te brengen: "Want God ontfermt zich over de zieken".

In Zuid-Afrika lijden zeer veel mensen aan de ziekte HIV. Skosana verloor zelf twee zussen door de slopende ziekte.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op dinsdag 07 september 2010 02:54:37 schreef Eulogía het volgende:

Jes. 53:4a Nochtans, onze ziekten heeft hij op zich genomen, en onze smarten gedragen

Ik denk niet dat je dat zo letterlijk kunt nemen, en al helemaal niet met terugwerkende kracht. Indien het wel letterlijk genomen kan worden dan had Jezus nagal wat besmettelijke ziekten bij zich die binnen enkele etmalen het leven had genomen van alle mensen om Jezus heen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Grappig dat mensen reageren als ik alleen een Bijbeltekst plaats.

Jezus droeg de ziekten toen Hij werd gegeseld en gekruisigd.

1 Petr 2,24

die zelf onze zonden in zijn lichaam op het hout gebracht heeft, opdat wij, aan de zonden afgestorven, voor de gerechtigheid zouden leven; en door zijn striemen zijt gij genezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid