Spring naar bijdragen

"Echografie" van Jezus


Aanbevolen berichten

[preview]Britse protestantse kerken willen tijdens de komende advent naar Kerstmis verwijzen met een afbeelding van Jezus als een embryo.[/preview] Volgens de Times toont de campagne een echografie van “Jezus in de schoot van Maria†met een aureool. Het onderschrift luidt: "Hij is onderweg. Kerst begint met Christus." De posters zijn vanaf 6 december te zien bij bushaltes.

Vertegenwoordigers van de nationale secularisten-vereniging hebben de actie bekritiseerd als nieuwe anti-abortus campagne. De directeur van de pro life organisatie Vereniging voor de Bescherming van het Ongeboren Kind, John Smeaton, sprak daarentegen van een krachtige boodschap. "Telkens wanneer wij een ongeboren kind doden bij een abortus, doden we Jezus", aldus Smeaton tegenover de pers. In Groot-Brittannië sterven dagelijks 570 ongeborenen door abortus.

De organisatoren van de campagne zijn de baptisten en de anglicaanse, methodistische en hervormde Kerk. Zij willen naar eigen zeggen in een “ultramoderne context†aan “de rol van Christus in de samenleving†herinneren. De katholieke Kerk, die abortus eveneens afkeurt, doet niet mee aan de actie.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid