Spring naar bijdragen

Site JongKatholiek gehackt


Aanbevolen berichten

Onbekenden hebben de op katholieke jongeren gerichte site JongKatholiek.nl gehackt en gebruikersgegevens op het internet gepubliceerd.

De volledige profielinhoud, inclusief gebruikersnamen en wachtwoorden, van enkele honderden deelnemers aan het forum van de jongerensite zijn door de hacker openbaar online gezet. Het gaat alleen om de gebruikersnamen en de wachtwoorden die nodig zijn om in te loggen op de site van Jong Katholiek, en de gegevens uit de persoonlijke profielen. “Wij zijn hier erg van geschrokkenâ€, laat communicatiemedewerker Marian van Zutven van JongKatholiek weten.

Zij adviseert in een mail dringend om, wanneer gebruikers elders hetzelfde wachtwoord gebruiken dat zo spoedig mogelijk te wijzigen.

Zelf heeft JongKatholiek de wachtwoorden en e-mailadressen nu versleuteld, om te voorkomen dat een hacker deze nogmaals kan achterhalen. Alle huidige wachtwoorden zijn vervangen door een nieuwe letter- en cijfercombinatie. De nieuwe wachtwoorden kunnen via de site worden opgevraagd.

Voorlopig blijft het forum gesloten en kunnen geen nieuwe bijdragen worden geplaatst.

JongKatholiek is onderdeel van de r.-k. Kerkprovincie. Perswoordvoerder Bert Elbertse heeft geen idee wie de hacker is. Desgevraagd laat hij weten dat aangifte wordt gedaan.

Bron: Jong Katholiek

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid