Spring naar bijdragen

Van den Hende nieuwe bisschop Rotterdam


Aanbevolen berichten

[preview]Bisschop Hans van den Hende van het bisdom Breda wordt per 2 juli de nieuwe bisschop van Rotterdam. De Nederlandse bisschoppenconferentie hebben dit besluit van het Vaticaan dinsdag bekend gemaakt. [/preview]

In januari accepteerde paus Benedictus XVI het ontslag van de Rotterdamse bisschop Ad van Luyn die de pensioengerechtigde leeftijd van 75 jaar had bereikt.

Van den Hende is sinds 2007 bisschop van Breda en volgde in die functie Tiny Muskens op. Met zijn 47 jaar is Van den Hende de jongste bisschop van Nederland. Hij staat bekend als behoudend.

Van den Hende wordt de vijfde bisschop van Rotterdam, dat in 1956 werd opgericht. Het is nog niet bekend wie de nieuwe bisschop van Breda gaat worden. Van Luyn leidde het Rotterdamse bisdom sinds 1994.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites

Zou nu niemand bij de IKON een persbericht nalezen voor het op het web wordt gepubliceerd?

"De Nederlandse bisschoppenconferentie hebben dit besluit..." moet natuurlijk zijn "heeft dit besluit".

Of deze: "Van den Hende wordt de vijfde bisschop van Rotterdam, dat in 1956 werd opgericht." Rotterdam bestaat toch wel wat langer dan 1956 en is bovendien niet 'opgericht'. Ik vermoed dat men het hier over bisdom Rotterdam heeft.

Volgens het persbericht staat de bisschop bekend als behoudend. Bij mijn weten is genoemde bisschop gewoon katholiek, zoals de Kerk katholiek is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid