Spring naar bijdragen

Goedgelovig richt satirische kerk op: Dwaze Schare


Aanbevolen berichten

[preview]Reageerders van satirische website Goedgelovig hebben gisteren in Grand Café Hemels in Amersfoort unanmiem de intentie uitgesproken een eigen geloofsgemeenschap op te richten.[/preview]

Het betreft een digitale community ('digikerk') in combinatie met informele ontmoetingen ('meet-ups'). De naam van de kerk - Dwaze Schare - werd door middel van een internetpoll uit een lijst met in totaal 230 door lezers aangeleverde namen gekozen. "De Dwaze Schare is een vrijplaats voor het taboeloze geloofsgesprek, waarbij humor en relativering de boventoon voeren," aldus de missie van de digikerk.

De openingsbijeenkomst van de Dwaze Schare was voorzien van een echte liturgie. De preek werd verzorgd door Goedgelovig-reageerder en PKN-predikant ds. Pittig die sprak over "de positie en de rol van de Dwaze Schare als internetkerk in de wereld van Bijbel, wetenschap en onderbroekenlol." De dienst werd opgeluisterd met videoboodschappen van diverse wereldleiders waaronder Khadaffi, Kim Jong-il en paus Benedictus XVI. De aanwezigen deelden getuigenissen van hoe Goedgelovig hun leven heeft getransformeerd. Dankzij een gift van een anonieme donor was er een rijke tijd van bediening. 'Engelen-in-opleiding' brachten onder meer bier, thee, cola, kaas en bitterballen rond.

De Dwaze Schare heeft ook al een eigen website in kenmerkend 'gristelijk retro-design'. Hier kan Opwekking 666 worden beluisterd, een 'offer' worden gebracht, en delen betrokkenen hun getuigenis.

Meer informatie: Website Dwaze Schare

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid