Spring naar bijdragen

Finnen verlaten Lutherse Kerk na homodebat


Aanbevolen berichten

De Lutherse Kerk in Finland loopt leeg. In een week tijd hebben meer dan 25.000 Finse lutheranen zich laten uitschrijven uit het register van de nationale kerk. Alleen maandag al verloor de kerk bijna zevenduizend leden, meldde de krant Helsingin Sanomat dinsdag.

Reden voor de uittocht is een tv-debat dat de zender YLE vorige week dinsdag uitzond. In het programma deden kerkvertegenwoordigers en christelijke politici enkele stevige uitspraken over homoseksualiteit. Zo zei de voorzitster van de Christendemocratische Partij, Päivi Räsänen, dat ,,homoseksuelen heel goed weten dat ze vanuit christelijk perspectief iets fout doen’’.

De leegloop is veel groter dan bij een misbruikschandaal begin dit jaar. Toen lieten dagelijks enkele honderden lutherse Finnen zich uitschrijven. Van de vijf miljoen Finnen is ongeveer 80 procent luthers.

Bron: ANP

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid