Spring naar bijdragen

Voorganger megakerk verdient ruim een ton


Aanbevolen berichten

In een megakerk werken onder de 'senior-predikant' heel wat mensen: met de klok mee zijn secretaris, de predikant die de kerkdiensten organiseert, de stafpredikant en een soort bedrijfsleider. Hoe groter de kerk, hoe minder mensen direct verantwoording schuldig zijn aan de senior-pastor, aldus het rapport.

Het gemiddelde salaris van een Amerikaanse megakerkleider is 147.000 dollar, omgerekend ruim 112.000 euro. Dat staat in een onderzoeksrapport van Leadership Network.

Salarissen van de 'senior-predikant' van een megakerk lopen uiteen van 30.000 tot 300.000 euro per jaar. Wie als voorganger onder de zogeheten senior-predikant werkt, verdient gemiddeld 69.000 euro. Pastores die speciaal belast zijn met het organiseren van kerkdiensten, verdienen gemiddeld 57.000 euro.

Het Leadership Network houdt deze salarissen sinds 2001 bij. Ze zijn de afgelopen jaren gelijk gebleven ,,zelfs als de bezoekersaantallen stegen'', tekent de christelijke nieuwsdienst Christian Post erbij aan.

Het onderzoekt betreft 253 kerken in 38 staten in de Verenigde Staten en vier Canadese provincies. De gemiddelde megakerk heeft een budget van 3,8 miljoen euro en vijftig voltijds medewerkers. Hun salarissen beslaan ongeveer 40 tot 50 procent van het budget.

Verreweg de meeste kerken bieden boven het salaris een ziektekostenverzekering aan; 40 procent voorziet ook in de ziektekosten van gezinsleden van pastors. Vier van de vijf kerken dragen bij aan een pensioenregeling.

In een megakerk werken onder de 'senior-predikant' (linksboven) heel wat mensen: met de klok mee zijn secretaris, de predikant die de kerkdiensten organiseert, de stafpredikant en een soort bedrijfsleider. Hoe groter de kerk, hoe minder mensen direct verantwoording schuldig zijn aan de senior-pastor, aldus het rapport.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als je je inzet voor Gods koninkrijk, verzamel je schatten in de hemel, die je kan inzetten voor gebruik op aarde.

Mal. 3:10b

beproeft Mij toch daarmede, zegt de HERE der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openen en zegen in overvloed over u uitgieten.

Matth.

33 Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op maandag 27 september 2010 03:27:45 schreef anastasia het volgende:

Jezus had overigens ook een heel belangrijke functie, maar dat deed Hij toch echt zonder salaris.

Heel veel gelovigen hebben een belangrijke functie in Gods Koninkrijk en hebben ook geen salaris, maar leven van de rijkdom die God hen geeft die dezelfde rijkdom is die God aan Jezus gaf toen Hij als mens op aarde was. Jezus had altijd meer dan genoeg, zoals ook veel zendelingen op aarde altijd meer dan genoeg hebben en God hen in alles meer voorziet dan ze nodig hebben (Joh. 6:11, Mat. 17:27, Luc. 5:6 enz.).
Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid