Spring naar bijdragen

Oud-bisschop: Kerstman steelt Kerstmis


Aanbevolen berichten

Een voormalige bisschop van de Filipijnse hoofdstad Manilla heeft vrijdag hard uitgehaald naar de Kerstman. Volgens Teodoro Bacani heeft de Kerstman het ware karakter van kerst vervangen door een overdaad aan cadeaus. Dat meldde een Filipijnse rooms-katholieke website.

"De Kerstman helpt met het promoten van consumentisme, omdat hij symbool staat voor winkelen en het geven van cadeaus'', aldus Bacani. "Christus symboliseert het offer van zijn leven voor de mens. Maar de Kerstman heeft meer commerciële aantrekkingskracht.''

In de Filipijnen worden etalages steeds vaker versierd met afbeeldingen van de Kerstman, in plaats van met de stal waar Jezus werd geboren. Ruim 80 procent van de inwoners van de Filipijnen is rooms-katholiek.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op 25 en 26 december worden twee feesten tegelijkertijd gevierd. Christenen vieren het kerstfeest en seculiere westerlingen vieren gewoon een uitgebreid winterfeest. Christenen zijn daarbij niet te beroerd om enkele elementen uit het winterfeest te halen en vice versa. Daarom versieren ook christenen winterbomen en daarom noemen ook seculieren hun winterfeest kerstmis.

Als je die tweedeling gewoon onder ogen ziet, valt er prima mee te leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid