Spring naar bijdragen

Ieder zijn eigen godsdienst, vinden twintigers


Aanbevolen berichten

„Jongeren kunnen prima met elkaar over religie praten, maar als ze elkaar willen overtuigen gaat het fout.†Die conclusie trok een van de deelnemers aan het twintigersgesprek donderdagavond in debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam.

Zo’n twintig twintigers praatten onder leiding van presentator Arie Boomsma over religie. Vertegenwoordigers van allerlei religies en ook niet-gelovigen namen deel aan het gesprek, dat was georganiseerd door de KRO en De Rode Hoed. Eerdere debatten tussen deze twintigers gingen over verborgen werkloosheid en idealisme.

KRO-presentator Boomsma zei aan het eind van de avond teleurstelling te voelen. „Ik had gehoopt dat jullie elkaars verschillen meer zouden accepteren en dat er meer begrip voor elkaar zou zijn.†Hij stelde dat de jongeren in de twee eerdere gesprekken wel tot elkaar waren gekomen. Boomsma vond dit gesprek te zweverig.

De jongeren waren niet ontevreden, zo lieten zij weten. Ze vonden dat ze elkaar tijdens deze avond wel accepteerden in bijvoorbeeld het hebben van naastenliefde en in het shoppen bij andere godsdiensten. De aanwezige twintigers vonden het ook belangrijk om te constateren dat religie voor hen een keus is, die je zelfstandig maakt en die een ander niet ter discussie moet stellen. Bij die keus kan het ook gaan om het geloof in jezelf.

Lees hier verder.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid