Spring naar bijdragen

Vaticaan: "Doodstraf Tariq Aziz niet uitvoeren"


Aanbevolen berichten

[preview]Het Vaticaan heeft dinsdag gevraagd de doodstraf die een rechtbank in Bagdad uitsprak tegen voormalig minister van Buitenlandse Zaken Tariq Aziz niet uit te voeren.[/preview]

Aziz, een Chaldese christen, stond terecht wegens zijn aandeel in de onderdrukking van de sjiitische oppositie in Irak in de jaren 80 en 90.

“Het standpunt van de katholieke Kerk over de doodstraf is gekend. Wij wensen dus dat het vonnis niet wordt uitgevoerd’, liet jezuïet Federico Lombardi, woordvoerder van het Vaticaan, weten in een schriftelijke verklaring.

Volgens het Vaticaan moet men het leven van Aziz sparen omdat de vice-premier van Saddam Hussein “de verzoening en de vrede in Irak bevorderdeâ€.

Aziz werd in februari 2003 in het Vaticaan ontvangen door paus Johannes Paulus II, aan wie hij gevraagd had tussen te komen een maand voor de Amerikaanse invasie in Irak. Tijdens zijn reis naar Italië bad Aziz ook voor de vrede aan het graf van Sint-Franciscus van Assisi.

BRON: RKNIEUWS.NET

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid