Spring naar bijdragen

Waarom geen sex voor het huwelijk (gesteld dat dit klopt)


Aanbevolen berichten

Je ziet het verschil niet tussen iemand van 30 die een meisje van 14 ontmaagd en twee 14 jarigen die wat met elkaar experimenteren? Dat verschil lijkt me heel erg duidelijk.

Ik zie wel verschil. In het eerste geval zie ik duidelijk een dader en een slachtoffer, hoewel slachtoffer ook enigzins dader is en dader enigzins slachtoffer. Omdat ouderen meer verantwoordelijk geacht worden te hebben staat de oudere duidelijk in de schuld tegenover de jongere.

In het tweede geval zie ik twee mensen die elkaar gebruiken als sekspeeltje en die schuldig staan tegenover elkaar. Ik zie het zo:

Wanneer een mens enkel gebruikt wordt als lustobject wordt die mens niet als mens gerespecteerd en daarmee onteerd. Seks waarin een mens gebruikt wordt als lustobject is in mijn ogen alle seks die niet voortkomt uit liefde. De voornaamste uiting van die liefde is trouw, en pas na een trouwbelofte kunnen mensen seks hebben die puur is. Jonge eperimenteurs voelen zich niet gekwetst omdat degene die hen onteerde ook degene is die zij onteerd hebben. Ze kunnen zich hooguit overgeven aan de lust die hen zowel tot onteerder als onteerde maakte. Dit gaat gepaard met een verlies aan identiteit als intrinsiek waardevol mens en zorgt ook dat andere mensen niet als mens gezien worden. Hoewel zij dus niet gekwetst zijn zijn ze toch beschadigd.

Daarom neem ik het de moraal dan ook kwalijk dat zij dit soort dingen goedkeurt, hoewel ik begripvol tegenover mensen sta die deze moraal naleven.

Maar goed, mijn poging om de discussie in te kaderen is duidelijk mislukt. Gemiste kans voor sommigen. Ik vind het zelf in ieder geval erg jammer. Ik zou het dan ook niet heel erg vinden als er een slotje op dit topic zou worden gezet

Link naar bericht
Deel via andere websites
Surrogaten als samenwonen en geregistreerd partnerschap zijn géén duurzame relatievormen, zijn nooit zo bedoeld en functioneren ook niet als zodanig.

Dit vind ik een beetje te kort door de bocht. Hoe je relatie is, hangt helemaal af van de intentie van de partners. Je maakt mij niet wijs dat iemand die in zijn/haar vijfde huwelijksbootje stapt om na een halfjaar weer te gaan scheiden tot dezelfde categorie duurzaamheid behoort als, laten we zeggen, mijn ouders die honderdtwintig jaar getrouwd zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit vind ik een beetje te kort door de bocht. Hoe je relatie is, hangt helemaal af van de intentie van de partners.

Uiteraard en als de intenties écht duurzaam en serieus zijn is er maar één serieuze optie, namelijk het huwelijk.

Je maakt mij niet wijs dat iemand die in zijn/haar vijfde huwelijksbootje stapt om na een halfjaar weer te gaan scheiden tot dezelfde categorie duurzaamheid behoort als, laten we zeggen, mijn ouders die honderdtwintig jaar getrouwd zijn.

Natuurlijk niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
leg uit.

Vrouwen kunnen kinderen krijgen.

En bij vrouwen begint alles af te takelen en af te zakken naar hun vijfentwintigste.

Dat is je uitleg, de tetten van vrouwen gaan hangen na hun 25ste en daarom is seks voor het huwelijk dommer voor vrouwen? _O_

Mannen takelen net zo hard af als vrouwen na hun 25 ste, zelfs nog wat harder want de gemiddelde leeftijd van vrouwen ligt hoger. Waarom denk je dat viagra zo enorm populair is, bij veel mannen blijft schijnbaar ook vaker iets hangen na een bepaalde leeftijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Quest, wellicht kun je mijn hele post lezen. Zo lang is die niet.
Ik zie verder alleen iets over kinderen krijgen, maar die relatie met "seks voor het huwelijk is voor vrouwen een stuk dommer dan voor mannen" snapte ik al helemaal niet, daarom pakte ik alleen het cabareteske stukje uit je post.
Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid