Spring naar bijdragen

Geen zeeën meer in Gods Koninkrijk?


Aanbevolen berichten

Quote:

Ja wat kan je eraan doen als er staat zee dan is het toch zee? Ik doe daar verder niet moeilijk over. Ik geloof best in wonderen en als God wilt dat er geen zee meer is dan het zij zo.
smile.gif

Maar je trok toch zelf de juiste conclusie al; in Openbaring staat dat de zee doden herbergt*, in het OT dat Leviatan er huist. En daar is geen plaats meer voor op de Nieuwe Aarde, ergo: de zee verdwijnt. Het gaat er niet om dat er geen grote oppervlakten met zout water meer op de aardkloot zullen zijn. Het gaat wel om waar die zee voor staat (wat CvW al zei, dus). En dat heeft ook helemaal niets met het zoete water te maken.

* Als je dit letterlijk leest, slaat het niet echt ergens op; natuurlijk zijn er mensen met een zeegraf, maar waarom worden die apart genoemd? Het staat dus voor iets symbolisch.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Velen zijn het er over eens dat de zee in de betreffende tekst symbolisch wordt bedoeld, maar dat wil niet zeggen dat het niet ook nog letterlijk kan worden bedoeld. Let wel, ik zeg niet dat het letterlijk moet worden opgevat, maar ik vind het te makkelijk om te zeggen dat het per definitie niet letterlijk moet worden opgevat. Hoe denken sommigen te weten hoe het dan zal zijn?

Een tekst in de Bijbel heeft heel vaak (altijd?) meer dan een betekenis.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid