Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Hey,

Ik zat vandaag een beetje het nieuws te lezen op de computer en kwam voorbij dit:

link

Een britse sterrekundige heeft aangekondigt dat we grote kans hebben binnenkort aliens te ontdekken door middel van nieuwe technelogie.

Ook las ik een paar weken eerder dat er een planeet is ontdekt die best wel gelijk is aan de aarde en misschien wel leven zou kunnen bevatten.

Ik snap dat veel van de verhalen een broodje aapverhaal is, maar ik vroeg me af.. Is het, volgens de bijbel, mogelijk om aliens te zien in de ruimte? Of heeft God gezegt dat er tot de \"apocalypse\" geen aliens komen?

Dankjewel alvast ^^

Btw, ik zeg tot de apocalypse (3e wereld oorlog) want ik heb gehoord dat er dan wel aliens gaan verschijnen. Hoewel \"alien\" buitenaards betekend, en dus ook engelen kunnen zijn volgens mij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dit zegt de Bijbel over aliens.

Ex 18,3

And her two sons; of which the name of the one was Gershom; for he said, I have been an alien in a strange land:

Deut 14,21

Ye shall not eat of any thing that dieth of itself: thou shalt give it unto the stranger that is in thy gates, that he may eat it; or thou mayest sell it unto an alien: for thou art an holy people unto the LORD thy God. Thou shalt not seethe a kid in his mother's milk.

Job 19,15

They that dwell in mine house, and my maids, count me for a stranger: I am an alien in their sight.

Ps 69,8

I am become a stranger unto my brethren, and an alien unto my mother's children.

Isa 61,5

And strangers shall stand and feed your flocks, and the sons of the alien shall be your plowmen and your vinedressers.

Lam 5,2

Our inheritance is turned to strangers, our houses to aliens.

Eph 2,12

That at that time ye were without Christ, being aliens from the commonwealth of Israel, and strangers from the covenants of promise, having no hope, and without God in the world:

Heb 11,34

Quenched the violence of fire, escaped the edge of the sword, out of weakness were made strong, waxed valiant in fight, turned to flight the armies of the aliens.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toch zegt iets me, dat de aliens die jij aanhaalt van iets andere aard zijn dan de aliens die 4given bedoelt..


Samengevoegd:

De bijbel zegt idd niets over aliens. ook lijkt mij de link tussen aliens en engelen niet logisch. aangezien aliens meer worden gezien als een heel andere beschaving. geen onderdeel van een goddelijke macht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jup, in de bijbel hebben ze het over vreemdelingen tog? Ik heb het over buiten aardse wezens in het heelal puh2.gif


Samengevoegd:

Sry lees nu het 2e deel pas.

Ik had eerst van een vriend gehoord dat er aliens komen als de apocalypse op gang is. Of dit waar is, weer ik niet. Maar aangezien het woord alien eigenlijk buitenaards betekend kunnen het dus engelen zijn die niet van de aarde komen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salaam aleykom,

Sommige gelovigen kunnen dit zeker anders zien, maar ik geloof niet in aliens. Het zou eerlijk gezegd mijn geloof ook mogelijk doen wankelen, zéker als blijkt dat het over een totaal andere levensvorm zou gaan (bv die groene mannetjes met een te groot hoofd knipoog_dicht.gif)

Nee, ik denk dat we als beschaving alleen zijn in Gods universum. Sommige mensen wíllen dat gewoon niet overpijnzen omdat het gewoon onvoorstelbaar zou zijn. Welnu, op net diezelfde manier denk ik over het ontstaan van alles, en met name het heelal, op basis van "toeval". Ik kan het niet bewijzen (zij ook niet), maar ik wil het ook niet aannemen.

Wa salaam,

Ilyas

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Salaam aleykom,

Sommige gelovigen kunnen dit zeker anders zien, maar ik geloof niet in aliens. Het zou eerlijk gezegd mijn geloof ook mogelijk doen wankelen, zéker als blijkt dat het over een totaal andere levensvorm zou gaan (bv die groene mannetjes met een te groot hoofd
knipoog_dicht.gif
)

Nee, ik
denk
dat we als
beschaving
alleen zijn in Gods universum. Sommige mensen wíllen dat gewoon niet overpijnzen omdat het gewoon onvoorstelbaar zou zijn. Welnu, op net diezelfde manier denk ik over het ontstaan van alles, en met name het heelal, op basis van "toeval". Ik kan het niet bewijzen (zij ook niet), maar ik wil het ook niet aannemen.

Wa salaam,

Ilyas

Toch een puntje van overeenkomst dan... big-smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik weet niet of er aliens bestaan, maar ik ga er van uit dat het niks uitmaakt omdat het universum zo in elkaar zit dat contact met ons redelijkerwijs uitgesloten kan worden. (Afstand te immens in tijd en ruimte) Ook al zouden ze bestaan, de situatie is hetzelfde als wanneer ze niet bestaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Sry lees nu het 2e deel pas.

Ik had eerst van een vriend gehoord dat er aliens komen als de apocalypse op gang is. Of dit waar is, weer ik niet. Maar aangezien het woord alien eigenlijk buitenaards betekend kunnen het dus engelen zijn die niet van de aarde komen.

Geeft niet, ik poste dat ook later.

Ik heb zelf openbaringen meerdere malen doorgelezen, en ik ben persoonlijk niks tegen gekomen dat op aliens zou kunnen slaan.

Verder denk ik niet dat je engelen een geogragische plaats moet geven. wie zegt dat al die engelen niet op aarde zijn, maar dan niet zichtbaar zijn. ik noem maar iets.

Ik ben het met JB eens dat, het bestaan van aliens op een andere planeet, mijn geloof erg zou doen wankelen. Want is god dan ook op die planeet etc. Ik denk daarom, en omdat er niks over in de bijbelstaat dat vanuit een christelijk denkbeeld het bestaan van aliens uit te sluiten is.

Doch lijkt vanuit de evolutie THEORIE gekeken, het bestaan van leven buiten de aarde erg aanmelijk aangezien er talloos veel planeten zijn, waar dan ook leven kan ontstaan. ik denk dat als dat het geval is het me niet onmogelijk lijkt dat ze contact zullen maken met de mensheid, aangezien dan technologien hebben om veel sneller te reizen, ik bedoel 200 jaar gleden was een reis naar de maan ook onmogelijk, en kijk nu eens. Doch is dit even een gedachten spinsel van me, aangezien ik de evolutie theorie onzin vindtsmile.gifengel.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de bijbel wordt niets gezegd over aliens. Dat kan dus betekenen dat (a) ze niet bestaan of (B) wij helemaal niet hoeven te weten of er er aliens bestaan. Zou je als christen in aliens geloven, dingen om over na te denken zijn dan: als er aliens bestaan, leven die dan ook onder invloed van de zondeval? Of: is God de Vader ook voor hun een vader? En: Is Jezus dan alleen mens geworden of ook een andere vorm?

Vanuit evolutionistisch oogpunt vind ik het bestaan van buitenaards leven erg waarschijnlijk, aangezien het heelal onmetelijk groot is en het heelal miljarden jaren oud wordt geacht. Hoe groot is de kans dat het ontstaan van het leven zich maar 1 keer voordoet in de gigantische ruimte in de gigantische tijd?

---

Maar nu wat anders: als er aliens bestaan, is het dan wel verstandig om contact te maken? Mensen kunnen nog niet eens vrede onderling hebben, laat staan met een compleet ander volk.

Quote:

[...]ik denk dat als dat het geval is het me niet onmogelijk lijkt dat ze contact zullen maken met de mensheid, aangezien dan technologien hebben om veel sneller te reizen, ik bedoel 200 jaar gleden was een reis naar de maan ook onmogelijk, en kijk nu eens.

Het verschil in de afstanden tussen aarde-maan en aarde-(naar aards inzicht) leefbare planeet is wel erg groot natuurlijk. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de mensheid er in de toekomst qua technologie voor staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Boek van Henoch (apocriefa) praat over wezens (gevallen engelen) die van gedaanten kunnen veranderen. Dus van een Wezen kunnen ze gemakkeljk op een mens lijken.

Openbaringen 11 gaat over de Gevallen Engel, Satan is de Gevallen Engel.

Openbaringen 9

1 Toen blies de vijfde engel op zijn bazuin. Ik zag een ster die uit de hemel op de aarde was gevallen. Hij kreeg de sleutel van de put naar de onderaardse diepte.

Degene die verwezen wordt als Hij in vers 1 wordt als de Satan aangeduid. Het verhaal gaat verder:

2 Hij opende die put, waaruit rook opsteeg als uit een grote oven. De zon en de hemel werden verduisterd door de rook uit de put.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Salaam aleykom,

Het klopt dat er ontelbare planeten zijn... Maar het is ook een feit dat de complexe voorwaarden (natuurkundig in zijn gehéél) "toevallig" hier wel allemaal perfect zo in mekaar zitten dat er leven mogelijk is. Tot nu toe, is dat nog nergens anders vastgesteld. Er mag dan al water of ijs zijn op Mars, maar echt leven is er waarschijnlijk niet itt tot wat men lang dacht nog niet zo lang geleden, laat staan een beschaving.

Uiteraard is het helaal groter dan ons Melkwegstelsel, dat weet ik ook wel. Dit dus louter als relatief nabije illustratie waarvan we veel weten.

Ik beweer hier nu niet dat het helemaal niet kàn, die nederigheid heb ik wel en ik ken toch "niets "van wetenschap, dus laat ik dit vraagstuk over aan de specialisten. Ik geloof er alleen niet in, en dat recht heeft deze 'onwetende' wel, dacht ik zo, want anders heb ik ook het recht niet om in God te geloven.

Dazed, jij durft: geen geloof hechten aan de evolutietheorie, foei! Alle gekheid op een stokje: ik ook niet.

Wa salaam,

Ilyas

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Er mag dan al water of ijs zijn op Mars, maar echt leven is er waarschijnlijk niet itt tot wat men lang dacht nog niet zo lang geleden, laat staan een beschaving.

Bedenk wel dat het beeld dat wij hebben van de benodigdheden voor leven aards is. Wie zegt er dat er geen soort is met een geheel andere biologische samenstelling dan mensen? Een soort die bijvoorbeeld kan overleven zonder water en in temperaturen van duizenden graden Celsius onder 0? Maar wij mensen meten naar aardse maatstaven en lachen hierom.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Vanuit evolutionistisch oogpunt vind ik het bestaan van buitenaards leven erg waarschijnlijk, aangezien het heelal onmetelijk groot is en het heelal miljarden jaren oud wordt geacht. Hoe groot is de kans dat het ontstaan van het leven zich maar 1 keer voordoet in de gigantische ruimte in de gigantische tijd?

Is dat zo?

Elders, in een soortgelijke draad als deze op dit forum heb ik dit al eens vertaald:

Any finite number divided by infinity is as near to nothing as makes no odds, so the average population of all the planets in the Universe can be said to be zero. From this it follows that the population of the whole Universe is also zero, and that any people you may meet from time to time are merely the products of a deranged imagination

(Douglas Adams)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het verschil in de afstanden tussen aarde-maan en aarde-(naar aards inzicht) leefbare planeet is wel erg groot natuurlijk. Maar ik weet natuurlijk niet hoe de mensheid er in de toekomst qua technologie voor staat.

ene meneer A Einstein heeft daar een eeuw geleden iets nuttigs over gezegd. Dus eigenlijk weet je het wel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Bedenk wel dat het beeld dat wij hebben van de benodigdheden voor leven
aards
is. Wie zegt er dat er geen soort is met een geheel andere biologische samenstelling dan mensen? Een soort die bijvoorbeeld kan overleven zonder water en in temperaturen van duizenden graden Celsius onder 0? Maar wij mensen meten naar aardse maatstaven en lachen hierom.

Salaam,

Ik snap het: andere natuurwetten, andere levensvormen...

Moeilijk in te beelden, maar ja, waarom ook niet. Veel mensen vinden een God moeilijk in te beelden, zodus. Het is en blijft een (bij)geloof tot de dag van vandaag.

Wa salaam,

Ilyas

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gevonden:

Het is bekend dat er een oneindig aantal planeten bestaat, simpelweg omdat er oneindige hoeveelheid ruimte is voor planeten. Echter, niet alle planeten zijn bewoond.

Er is dus een eindig aantal bewoonde planeten.

Ieder eindig aantal gedeeld door oneindig kan gerust nul worden genoemd. Hieruit volgt dat de gemiddelde bevolking van het universum kan op nul worden gesteld en dat mensen die je eventueel van tijd tot tijd tegenkomt slechts een product kunnen zijn van een gestoorde fantasie. (nogal vrij vertaald naar H2G2)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik beweer hier nu niet dat het helemaal niet kàn, die nederigheid heb ik wel en ik ken toch "niets "van wetenschap, dus laat ik dit vraagstuk over aan de specialisten.

De specialisten weten er ook niets van; die gokken maar wat smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]De specialisten weten er ook niets van; die gokken maar wat
smile.gif

In zekere zin heb je gelijk. Drake's equation bv. om het aantal beschavingen in dit melkwegstelsel te schatten dat contact met ons zou kunnen gaan zoeken, bevat een hoop onbekende variabelen:

c57fe678db3cb8c47ca58c85bd5d41c2.png

R* = gemiddelde snelheid waarmee sterren worden gevormd (10 tot 40 per jaar in ons melkwegstelsel)

fp = fractie van die sterren met planeten (wordt na waarnemingen geschat op 50%)

ne = gemiddelde aantal aarde-achtige planeten (in staat om leven te herbergen)

fl = fractie van die planeten die leven ontwikkelt

fi = fractie van die planeten waar zich intelligent leven ontwikkelt

fc = fractie van die planeten die technologie ontwikkelt (waaronder radiozenders)

L = gemiddelde levensduur van communicerende beschavingen in jaren.

De eerste drie getallen kunnen we nu al nauwkeuriger schatten dan toen Frank Drake voor het eerst de vergelijking opstelde in 1960. Maar we kunnen ironisch genoeg de waarden voor fl, fi, fc pas beter benaderen nadát we buitenaards leven hebben ontmoet.

Als mensheid zijn we nu bezig met een experiment dat moet uitwijzen hoe kort L wel niet kan zijn knipoog_dicht.gifnosmile.gif .

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat er meerdere planeten met levensvormen en beschavingen zijn. Waarbij de ene beschaving misschien intelligenter en de andere beschaving weer primitiever zal zijn. De ene beschaving een openbaring Gods ontvangen heeft en Hem dus kent en de ander dat nog niet heeft of nooit zal krijgen. Het heelal is mij veel en veel te groot, met miljarden sterrenstelsels die elk weer miljarden sterren bevatten, om nog te kunnen denken dat we écht de enige planeet zijn.

We weten het natuurlijk (nog) niet, maar het zou me dus geen seconde verbazen als het universum vergeven is van leven. Het Evangelie is daarbij ook van alle tijden, ruimten en eeuwigheden, dus wie weet gebeurt er op elk moment wel ergens in het heelal dat er een Engel aan een jonge Maagd verschijnt...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Een soort die bijvoorbeeld kan overleven zonder water en in temperaturen van
duizenden graden Celsius onder 0?

(het absolute nulpunt ligt op -273,15 C onder nul....)


Samengevoegd:

Quote:

Doch lijkt vanuit de evolutie THEORIE gekeken, het bestaan van leven buiten de aarde erg aanmelijk aangezien er talloos veel planeten zijn, waar dan ook leven kan ontstaan. ik denk dat als dat het geval is het me niet onmogelijk lijkt dat ze contact zullen maken met de mensheid, aangezien dan technologien hebben om veel sneller te reizen, ik bedoel 200 jaar gleden was een reis naar de maan ook onmogelijk, en kijk nu eens. Doch is dit even een gedachten spinsel van me, aangezien ik de evolutie theorie onzin vindt
smile.gifengel.gif

Leuk dat je een theorie onzin vind die je in beginsel niet snap. De evolutietheorie verklaart de ontwikkeling van soorten en niet het ontstaan van leven. Het zegt dus ook niets over het ontstaan van leven op andere planeten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid