Spring naar bijdragen

atheist overtuigen


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Ja. Je hebt zeker gelijk dat het bewustzijn niet volledig verklaard is. Ik ben ook van mening dat er echt een belangrijk verschil is tussen dat van ons, de mens en dat van andere zoogdieren. En ik vind het ook prima dat mensen dat verschil op een religieuze manier verklaren, dat vind ik geen onzin. En het op een sekuliere manier verklaren vind ik ook geen onzin.

Salaam aleykom Dubito,

Ik ook niet, hoor. Ik 'geloof' in wat de Boeken zeggen, maar bewijzen kan ik het allerminst. En zij hier: link konden of kunnen dat heden ten dage ook (nog?) niet.

Wel opmerkelijk wie daar allemaal bijstaat, en dat zijn nog maar enkel de Christenen. Ook historisch gezien. Nu kan je wel zeggen: "Ja, maar in era x geloofde nagenoeg iedereen in God!" Dat is juist, maar toch hield het hen niet tegen om vooruitstrevende ontdekkingen te doen, wat wel eens van religie wordt beweerd; dat het belemmerend werkt.

Wa salaam,

Ilyas

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 252
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Mijn complimenten aan Cornelius voor de reacties in de discussie met Cova. Ik lees nu de zondag-maandag etappe door en zie Cova af en toe de plank helemaal mis slaan (meestal door onzorgvuldig lezen) en denk dan oei oei oei, wat zal CvW hiermee doen..* Maar ik vind de respons erg goed. Van beide kanten trouwens, want ik wil niet negatief doen tegen jou Cova, ik vind juist dat je hele rake opmerkingen maakt en ook dikwijls een goed betoog houdt. Is je emailadres werkend in je profiel Cova? Ik stuur je graag wat overdenkingen die hier off topic zijn. Oh, en multiquoten kan helaas echt niet hier, maar desondanks is het een mooi ontworpen forum.

Quote:

Kortom, je accepteert kennelijk dat morele waarheden gewoon aan kinderen onderwezen moeten worden. Heel goed.

[...]

Kijk aan, het is "bewezen" binnen een bepaald 'waarheidsstelsel' en dus mag je het kinderen als feit leren.

Kortom, je accepteert kennelijk dat feitelijke waarheden gewoon aan kinderen onderwezen moeten worden. Heel goed.

Want als ik mijn kinderen de waarheid leer, doe ik niet anders. En de waarheid is nu eenmaal niet dat alle religies gelijkwaardig zijn.

* Het leuke is dat dacht ik voordat ik dit las.... :

Quote:

En overigens, ik snap wel dat er nu weer diverse users zijn die aan elkaar kunnen vertellen hoe uit de hoogte die vervelende CvW nu weer is...

Alhoewel het op het einde wel wat stekeliger werd, vind ik hier dus niet dat het vervelend was, of uit de hoogte. Juist omdat je flink de tijd nam een en ander op te schrijven en je niet beperkte tot enkele zinnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik geef toe dat als ik in een streng gelovige familie was geboren ik waarschijnlijk ook religieus was geweest. Daarom pleit ik dus voor een open opvoeding zoals ik zelf heb gehad die in principe open staat voor alles. Ik geloof dat wij als mensen als een onbeschreven blad ter wereld komen (Tabula rasa) laat ons dat blijven totdat we oud genoeg zijn om verstandig en zelfstandig belangrijke keuzes als tot welke religie we willen horen kunnen nemen. In plaats van dat onze omgeving en familie een geloofsovertuiging (geldt ook voor het atheïsme) aan ons opdringt.

Als een kind niet christelijk wordt opgevoed, wordt het vanzelf wel in de wereld geïndoctrineerd met atheïstische en anti-christelijke denkbeelden.

Quote:
Ik mag hopen dat indien God bestaat hij hier niet achter stond. En voor onderbouwing verwijs ik je door naar Cornelius van Wijck aangezien ik las dat hij zich vaker heeft uitgelaten over de zwarte bladzijdes van de RKK en ongetwijfeld hier veel meer van weet dan ik.

Inderdaad staat God daar niet achter. Ik ben ook geen katholiek, dus wat CvW of anderen daar over zouden zeggen, zegt niets over hoe ik er tegenaan kijk.

Quote:
Het gaat mij niet om het belang van de ET, maar omdat we nu hebben vastgesteld dat niet de volledige wetenschap te rijmen is met jou geloofsovertuiging. Wat ik al een hele stap vindt.

De hele wetenschap is vast ook niet te rijmen met jouw geloofsovertuiging.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid