Spring naar bijdragen

HIV/AIDS: de zinloze plaag.


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 67
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Waarom? Ziekten en ander vervelends hoort gewoon bij het leven, AIDS is een probleem omdat het op zo'n grote schaal voorkomt maar zoals jij nu praat klink je een beetje als een inquisiteur. Je zou er baat bij hebben Huxley's Brave New World eens te lezen
knipoog_dicht.gif

Het verschil tussen HIV en de meeste andere ziekten is het feit dat het bijzonder simpel te voorkomen is. Ik vind dat een belangrijk verschil... In landen met de juiste voorzieningen als NL is het overgrote deel van de nieuwe besmettingen te danken aan slordigheid, zeg maar.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Daarover zijn de meningen verdeeld
knipoog_dicht.gif

Ja, inderdaad. Utopisten heb je overal. Net als mensen die geschiedenisboekjes lezen en weten dat vechten voor algemeen welzijn in heel lelijke dingen kan uitmonden. Dat zijn vaak dezelfde mensen die allerlei fictie lezen en weten dat zo'n wereld zonder problemen ook niet veel soeps is. Maar voor de meesten is dit blijkbaar veel te complex. Goede gezondheid, daar kan niemand toch tegen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik bedoel niet dat je e.e.a. moet gaan afdwingen, je kunt mensen beter bewust maken van HIV.

Ik vind het erg nobel van je. Maar mensen moeten niet door het leven gaan in voortdurende angst voor ziektes en andere problemen, je moet gewoon door het leven gaan en op jezelf passen en als het dan misgaat dan is dat jammer, maar je gaat toch een keer dood. Wat jij wil is hoogst onnatuurlijk en utopisch. Er is zoiets als het recht om ziek, ongelukkig en miserabel te zijn, om jezelf bloot te stellen aan risico's en daar de gevolgen van te dragen, echt waar. Een samenleving waarin geen plaats is hiervoor, kan onmogelijk vrij worden genoemd. AIDS is een probleem, een probleem. We hebben er nog 27914673472348274 en zullen ze ook altijd hebben. Dus mijn tip is, sit back, relax and enjoy, en maak je niet zo druk om dingen. Er is meer in het leven dan gezondheid en geluk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Ik vind het erg nobel van je. Maar mensen moeten niet door het leven gaan in voortdurende angst voor ziektes en andere problemen, je moet gewoon door het leven gaan en op jezelf passen en als het dan misgaat dan is dat jammer, maar je gaat toch een keer dood. Wat jij wil is hoogst onnatuurlijk en utopisch. Er is zoiets als het recht om ziek, ongelukkig en miserabel te zijn, om jezelf bloot te stellen aan risico's en daar de gevolgen van te dragen, echt waar. Een samenleving waarin geen plaats is hiervoor, kan onmogelijk vrij worden genoemd. AIDS is een probleem,
een
probleem. We hebben er nog 27914673472348274 en zullen ze ook altijd hebben. Dus mijn tip is, sit back, relax and enjoy, en maak je niet zo druk om dingen. Er is meer in het leven dan gezondheid en geluk.

Ik ben het meer met je eens dan je zou zeggen. En helemaal op het gebied van HIV. Om e.o.a. zijn er zelfs mensen die opzettelijk HIV oplopen. Maar daar gaat het me niet om, die groep is sowieso verloren. Er zijn ook mensen die HIV oplopen die dat niet willen en het met de juiste voorlichting het ook niet hadden opgelopen. Die groep moet je m.i. zien te bereiken. Ik hoor nog best vaak BS als het gaat om HIV.

"We zijn nu 6 maanden bij elkaar dus nu kunnen we wel sex hebben zonder condoom"

"Voor het zingen de kerk uit is veilig"

Dat soort nonsense. Die idioten die willens en wetens onveilige sex hebben en het slag wat daadwerkelijk HIV wil oplopen, tja, dat is min of meer hun goed recht o.i.d.. De rest heeft iig recht op juiste informatie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Volgens mij kom je daarmee in aanmerking voor 100% pessimist Leidenschaft.

Nee, ik vind mezelf gewoon niet te goed om dingen aan toeval over te laten en daardoor eventueel schade op te lopen. Ik wil niet door het leven gaan gewaarschuuwd voor en verzekerd tegen alles, maar ik begrijp dat de meeste mensen hier niet veel mee hebben.


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Ik ben het meer met je eens dan je zou zeggen. En helemaal op het gebied van HIV. Om e.o.a. zijn er zelfs mensen die opzettelijk HIV oplopen.

Dat is weer een beetje anders dan wat ik bedoel.

Quote:
die groep is sowieso verloren

Je klinkt als een christenfundi.

Quote:
Er zijn ook mensen die HIV oplopen die dat niet willen en het met de juiste voorlichting het ook niet hadden opgelopen.

De meeste mensen hebben iets wat ze liever niet zouden hebben, of het ontbreekt hen aan iets wat ze juist wel zouden willen hebben. Zo zit het leven in elkaar. Je wil niet leven in een wereld waarin mensen alles hebben wat ze willen en ook alleen dat, geloof me. Niks krijg je voor niks, ook aan vrijheid en schoonheid hangt een prijskaartje in vorm van allerlei risico's. Je kan het een niet zonder het ander hebben net zoals je niet kan eten zonder te hoeven poepen. Om dat te kunnen accepteren is een kwestie van volwassenheid.

Quote:
Die groep moet je m.i. zien te bereiken.

Je klinkt als een Russische revolutionair.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Je klinkt als een christenfundi.

[...]

[...]

Je klinkt als een Russische revolutionair.

Je klinkt als iemand die een punt wil maken wat er niet is. Ik snap nu wel wat je bedoelt denk ik. En weer ben ik het deels met je eens. Ik trek alleen de grens ergens anders. Mensen moeten zich niet te druk maken idd. De kans dat je bijvoorbeeld door een terroristische aanslag omkomt is nihil. Toch is er in het westen best veel angst voor. De angst veroorzaakt meer schade en ongemak dan het terrorisme zeg maar, en het kosten/batenplaatje wordt gedomineerd door (immateriele) kosten.

HIV is echter gewoon een reeele dreiging waar je simpel je maatregelen tegen kunt nemen. Kosten/baten vallen dan ook heel anders uit.


Samengevoegd:

Quote:

Ik herken de impuls van Leidenschaft, ik neigde er ook toe om zo te reageren. Maar dat terzijde.

Tja, dat snap ik dan niet goed. Als je HIV een kans geeft dan kan dit gebeuren met de levensverwachting van een land:

link


Samengevoegd:

Quote:

[...]

Ik heb me laten wijsmaken dat er in sommige delen van Afrika het geloof heerst dat AIDS genezen kan worden door seks te hebben met een maagd. Weet iemand of dat waar is? (Dat dat verhaal circuleert dus he, dat de inhoud niet waar is spreekt voor zich.) Ik kan me voorstellen dat zulke fabeltjes preventie wel heel moeilijk maken.

Ik heb deze voor je nagezocht, en sex met een maagd als kuur voor SOA's (en dus ook HIV) was in feite een wijd verbreide mythe die al bestond lang voor HIV ontstond. De mythe doet nog overal de ronde, maar in geval van HIV is het vooral een sub-sahara afrika fenomeen. Er zijn aanwijzingen dat deze mythe zelfs leidt tot verkrachtingen en kindermisbruik.

En dit is ook een aardige wikilink voor deze en andere veel gehoorde onzin over HIV

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Onder de noemer HIV-healings heb je dit soort dingen ook in NL hoor. Bidden voor genezing is 1 ding, bidden als vervanging voor de medicatie is niet veel anders dan dit.

Wat heeft dat met HIV-healings te maken?

Overigens is het maar de vraag of HIV-healings wel plaatsvinden. Het is in de media en politiek gekomen, maar volgens mij is geen plaats of datum bekend waarop zulke healings zouden zijn gehouden. Volgens mij is het maar gebaseerd op geruchten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Wat heeft dat met HIV-healings te maken?

Overigens is het maar de vraag of HIV-healings wel plaatsvinden. Het is in de media en politiek gekomen, maar volgens mij is geen plaats of datum bekend waarop zulke healings zouden zijn gehouden. Volgens mij is het maar gebaseerd op geruchten.

Nou, HIV-healings zijn iets anders dan je reguliere genezingsdiensten. Het gaat veelal om migrantengroepen waar HIV nog steeds erg taboe is. Het is maar de vraag of er veel ruchtbaarheid aan dat soort bijeenkomsten wordt gegeven zeker nu er wordt gekeken hoe ze bestreden kunnen worden. Er zijn wel meer religieuze randverschijnselen die min of meer ondergronds zitten.

Met HIV-healings wordt vaak de christelijke versie bedoelt, maar voor zo ver ik weet bestaan dezelfde fenomenen in meerdere religies en zo. Overigens is het vooral kwalijk als de healing wordt geboden als volwaardig alternatief voor reguliere geneeskunde.


Samengevoegd:

Quote:

Overigens schijnen dat ook vaak leraren van primary schools te zijn... maar dan vraag ik me af of dat om die mythe gaat of dat ze gewoon een soort van een excuus zoeken...

De mythe is al een oude en circuleert al honderden jaren (al ging het destijds uiteraard om andere SOA's) en ook nu bestaat de mythe nog. In hoeverre de mythe daadwerkelijk tot verkrachtingen leidt is inderdaad speculatief.

Zo zijn er ook geruchten dat men baby's zou verkrachten, maar ik zou niet gek opkijken als juist dat ook een mythe is. Wel is dat soort denkbeelden zonder meer gevaarlijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Volgens mij begrijp je me verkeerd (en anders ik jou nu) maar ik bedoelde dat dat seks hebben met een maagd dan een soort van excuus zou zijn voor die leraren óf dat ze het nog echt geloven...

Nee, ik begreep je wel hoor, alleen ging ik op iets anders in, namelijk dat verkrachting om die reden berust op speculatie. Overigens is er als reden voor verkrachting van alles aangevoerd en deze reden zou me niet verbazen idd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid