Spring naar bijdragen

Mohamed trouwt 9-jarige??


Aanbevolen berichten

Ja, Mohammed was met een klein meisje getrouwd. Zij was toen 6 jaar oud en Mohammed moest wachten tot zij 9 was om met haar naar bed te gaan. Hij beweerde dat hij een openbaring had gehad waarin de engel Gabriel Aisja aan hem overhandigde.

"De Profeet zei tegen mij: je werd me tweemaal in mijn dromen getoond. Ik zag een man die mij jou overhandigde gehuld in zijde en zei: ze is van jou. Ik zei: als dit van Allah is, dan moet dit gebeuren". link Volume 9, Book 87, Number 139

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ok bedankt voor de reacties. Ik denk nu dat Mohamed inderdaad met een 9-jarige sliep. Of het warme klimaat invloed heeft op de geslachtsrijpheid van kinderen weet ik niet, lijkt me niet. Als je naar de natuur en dieren kijkt zie je wel verschil, grotere bomen en dieren(insekten o.a.)

Misschien dat dat 9-jarige meisje alléén lichamelijk er volwassen (voor "het mannelijk oog") uitzag?

En geestelijk nog lang niet volwassen was op die jonge leeftijd?

Dat lijkt me eerlijk gezegd veel aannemelijker...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Quote:

[...]

Ook in de Islam bereikt niemand het paradijs door eigen werk, maar altijd door de genade van God.

Het grote verschil met de Islam is dat de genade in het Christendom rechtmatig is verkregen, door de dood en wederopstanding van Jezus.

Welke gronden heeft Allah om zijn volgelingen te vergeven als er niet eerst aan de rechtvaardige eis die de zonden met zich heeft meegebracht, hetgeen de dood is, word voldaan? In een rechtbank word iemand die werkelijk schuldig is toch ook niet vrij gesproken na een simpele sorry; "genade"?.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Hoe bedoel je rechtmatig? Als God wil vergeven gewoon omdat Hij wil vergeven dan kan dat. Hij MOET niks..

Niet als hij zichzelf daarmee zou tegen spreken. Zo hebben diverse zonden onder de mozaische wet de dood tot gevolg(Lev 18:22), Jakobus schreef ook dat zonde de dood tot gevolg heeft:

(Jakobus 1:15) 15 Vervolgens baart de begeerte, als ze vruchtbaar is geworden, zonde; de zonde op haar beurt, wanneer volbracht, brengt de dood voort.

Ook maakt de bijbel duidelijk dat iedereen zondig is:

(1 Johannes 1:8-10) 8 Indien wij de bewering uiten: „Wij hebben geen zondeâ€, misleiden wij onszelf, en de waarheid is niet in ons. 9 Indien wij onze zonden belijden, dan is hij getrouw en rechtvaardig, zodat hij ons onze zonden vergeeft en ons van alle onrechtvaardigheid reinigt. 10 Indien wij de bewering uiten: „Wij hebben niet gezondigdâ€, maken wij hem tot een leugenaar, en zijn woord is niet in ons.

Dus, er wordt gezegd iedereen heeft gezondigd en dat zonde de dood voortbrengt. Hier moet dus iets tegenover staan, aangezien God niet kan liegen:

(Titus 1:2) . . . op basis van hoop op het eeuwige leven, dat God, die niet liegen kan, vóór ver in het verleden liggende tijden heeft beloofd...

Hij zou aan zijn eigen volmaakte maatstaven toornen op het moment dat hij gewoon zou zeggen; gij zijt vergeven. Daarom was het loskoopoffer nodig..

smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja, en het is God zélf die die maatstaven voor de mens heeft bepaald. Maar niet omdat God die maatstaven nodig heeft. De méns heeft ze nodig, omdat ze anders niet zou weten hoe met God om te gaan. Heel het OT is ook een geschiedenis van een volk dat probeert met God om te gaan: eerst door een gewone offercultus vol betekenis, daarna steeds meer ook op geestelijke wijze.

God kan nog steeds mensen vergeven hoe en wanneer Hij wil. Hij hoefde daarvoor niet mens te worden en het Offer te brengen. Alleen omwille van de mens, die niet zo ruimdenkend is, deed Hij het.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op zich is de pedosexuele geaardheid van Mo tamelijk irrelevant omdat het niet meer aan te tonen is maar wat minder irrelevant is het feit dat een deel van zijn volgelingen heeft geconcludeert dat het verkrachten van 9-jarige meisjes moreel aanvaardbaar is. In bepaalde islamitische landen is het dus gewoon legaal zolang je eerst maar met je slachtoffer trouwt.

Ik vraag me af of het verkrachten van kinderen in die tijd wel zo normaal was. Mo had bijvoorbeeld toestemming van Al nodig om het te doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid