Spring naar bijdragen

mensen nu in de hel?


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

Wellicht, en in die zin is het moderatorschap een verrijking
smile.gif
.

[...]

Ik snap ook wel de gedachte achter jouw opmerking, maar hij geeft wel eerlijk aan hoe hij bij die opvatting komt en laten we wel wezen, hoeveel van ons geloven niet in dingen zonder dat we daar een lading bijbelteksten bij hebben. En het is goed om daar kritisch naar te zijn, maar dat kan en mag ook op een iets minder sarcastische manier waarbij je zijn overtuigingen niet vergelijkt met een paashaas.

Haha, sorry ik moest om je laatste zin wel lachen. widegrin.gif Maar je hebt gelijk flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 79
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

@Morphogenesis

Nee heb ik niet,

Wat denk jij dan waar ongelovigen heen gaan die zijn gestorven voor het oordeel.

Persoonlijk lijkt het me niet onzinnig om tegenvragen te vermijden en de mening die je op een discussieforum plaatst te onderbouwen.

Quote:

@Liset

Nee, maar mijn moeder verzint het zelf.

En mijn opa haalt het uit de Bijbel.

En alsl jij nu vertelt waar dat staat in de Bijbel dan is mijn eerste opmerking in deze post onnodig smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Opzich zijn bijbelteksten overrated. widegrin.gif

Maaruh, voor een beetje bijbeltekst sprokkelen kom je er wel hoor. Ik vind het ergens wel mooi van Dttiar. Iedereen volgt in zekere zin wel een overlevering. En ja, bijbelteksten zijn leuk voor discussie, maar zijn ook zo heerlijk te misbruiken door ze voor je karretje te spannen door ze uit de context te rukken en geen oog te hebben voor het geheel.

Nou, ik wil wel een poging wagen: In oa. Openbaringen vind je een tekst over het laatste oordeel. Hierin staat beschreven dat het dodenrijk in de hel zou worden gemikt.

Op20:11 Toen zag ik een grote witte troon en hem die daarop zat. De aarde en de hemel vluchtten van hem weg en verdwenen in het niets. 12 Ik zag de doden, jong en oud, voor de troon staan. Er werden boeken geopend. Toen werd er nog een geopend: het boek van het leven. De doden werden op grond van wat in de boeken stond geoordeeld naar hun daden. 13 De zee stond de doden die ze in zich had af, en ook de dood en het dodenrijk stonden hun doden af. En iedereen werd geoordeeld naar zijn daden. 14 Toen werden de dood en het dodenrijk in de vuurpoel gegooid. Dit is de tweede dood: de vuurpoel. 15 Wie niet in het boek van het leven bleek te staan werd in de vuurpoel gegooid.

Daaruit zou je kunnen opmaken dat kennelijk die mensen die in het dodenrijk achter gebleven waren en wellicht mensen die niet naar de hemel gaan in dat dodenrijk achterbleven. Dat de hel leeg is, tot het laatste oordeel zal aanbreken.

geloof je dat Olorin? Euh, heb ik dat ergens gezegd dan?

Voor alsnog zie ik nog het meest voor wat Bonaventura in het begin van dit topic geschreven heeft:

Het woord "nu" is nogal temporaal en zo kun je dus niet over de hel spreken. Een verkeerde vraag.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Geen idee, dit is ook niet aan ons om dat te weten. Wederom is het dus gissen geblazen. De Bijbel is niet echt duidelijk, voor zover ik weet. Hoe de Jehovah's het interpreteren, lijkt me best aannemelijk, maar dan nog.

Maar geen hemel (Paradijs) zonder hel, denk ik zo.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid