Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Johannes 5:13 :

\"13 Maar wie het was geweest, wist de man niet. Jezus was in de menigte verdwenen. 14 Later vond Jezus hem in de tempel terug. ‘U bent nu gezond’, zei Hij. ‘Zorg dat u niet meer zondigt, anders zou u nog iets ergers kunnen overkomen!’\"

Bedoeld Jezus hiermee dat wanneer je zondigt je iets ergs (fysiek) zou kunnen overkomen? Puur alleen omdat je zondigt? Of is er met deze man iets anders aan de hand? Alvast bedankt!

gr. mackie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Die gedachte van behoud, hoe herleid je die uit deze tekst? Deze schriftplaats is sowieso lastig, omdat Jezus niet allen geneest die liggen in de badplaats, hij geneest enkel deze ene man. Wat vanuit die genezing voort kan komen, maar is afgaande op een enkele schriftplaats risicovol, dat door zonde iemand ziek kan worden. Het is mij vanuit deze passage niet geheel duidelijk waar deze man van genezen wordt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In de hele Bijbel kun je lezen dat zonden kunnen leiden tot ziekte, rampen enz. . Zeg ik daarmee dat elke zieke ziek is geworden door zonde? Nee, dat zeg ik niet. Deze man zou dus erger kunnen overkomen als hij zondigt. Dit kan ziekte zijn of iets anders.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nog erger dan fysieke blindheid is door zonde geen gemeenschap meer kunnen hebben met God. Je raakt dan geestelijk blind, je ziet God niet meer. Daarom waarschuwt Jezus hem eenvoudigweg niet meer te zondigen, zodat hij met God blijft gaan en uiteindelijk daardoor de échte genezing zal ontvangen: reiniging van alle zonde en vervolmaking van zijn mens-zijn door de eeuwige vereniging met God.

De waarschuwing aan deze blinde man en zo ook aan ons is dus zoals die is: zondig niet meer, anders gebeurt je iets veel ergers dan fysieke blindheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat Jezus bedoelde, was dat nu de man barmhartigheid was betoond, hij de weg der redding moest bewandelen en niet meer moedwillig moest zondigen, opdat hem niet iets ergers dan ziekte zou overkomen.

De man zou zich schuldig kunnen maken aan het begaan van een onvergeeflijke zonde, waarop de dood zonder opstanding staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid