Spring naar bijdragen

uit de dood terugkeren.


Aanbevolen berichten

Allereerst wil ik even reageren op de gedachte dat God mensen zou laten sterven.

De dood is volgens 1Kor 15:26 een vijand. Uit de context blijkt overduidelijk dat dit niet alleen voor de mensheid geldt.

Het idee dat God dus eerst iemand laat sterven en daarna weer laat opwekken kan ik persoonlijk niet als een daad van liefde noemen. Zeker niet wanneer iemand al in de hemel zijn beloning zou hebben ontvangen. Van Tabitha en ook van Lazerus zou je toch mogen verwachten dat ze dáár waren. Maar is dat wel zo?

Waarom is er daarover dan geen reaktie?

Waarom is iedereen blij over de opstanding van deze personen terwijl zij wisten dat ze bij God in de hemel waren en hun beloning ontvingen?

Een beetje egoistisch vind je ook niet?

Wel, lees eens Joh. 3:13, misschien waren die personen helemaal niet in de hemel.

Wat zei Martha ook alweer? Joh 11:24 ‘Ja,’ zei Marta, ‘ik weet dat hij bij de opstanding op de laatste dag zal opstaan.’

Waarom een opstanding op de laatste dag wanneer hij al in de hemel was? Das toch vreemd.

De opmerking van Jezus was in vers 23: "Jezus zei: ‘Je broer zal uit de dood opstaan.’".

Lazarus was dus gewoon dood, hij was helemaal niet in de hemel. Dit is volledig in overeenstemming met de voorafgaande opmerking dat Jezus zei dat Lazarus zou slapen (vers 11). Iemand die slaapt heeft helemaal geen idee waar hij is!

Dat is ook de reden dat Jezus later zegt in Joh 5:28,29 dat een ieder die in de graven is zijn stem zal horen.

De mens sterft en gaat naar het graf (Pred 9:5,10). Op die plaats wacht de mens op de stem van Jezus waarover we in Joh. 5:28,29 spraken.

Als er toch één mens in de geschiedenis van Gods volk een beloning zou moeten ontavngen is het koning David wel. En wat zegt Petrus tijdens zijn toespraak tijdens Pinksteren? (Hand 2:34) Lees ook even de context voor een goed begrip.

Gaan er dan helemaal geen mensen naar de hemel? Tuurlijk wel, anders zou de bijbel liegen en dat kan niet.

Maar waar het om ging is of God mensen die in de hemel waren weer terug bracht tot leven op aarde om ze vervolgens weer te laten sterven (tenslotte leeft er geen één meer).

Dat is niet waar. De reden van deze opstandingen waren het laten zien dat Jezus de macht van God had gekregen om dit te doen zodat wij geloof kunnen stellen in het feit dat hij dat straks, als koning van het Koninkrijk, in het groot zou kunnen doen.

Een prachtig voorbeeld van koningsmacht waar geen enkel aards koninkrijk aan kan tippen.

Een heuse reden voor iedere christen om met iedereen over te spreken (Matth 28:19,20)

Veel succes

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid