Spring naar bijdragen

Grote materiële rijkdom


Aanbevolen berichten

Klopt, ik dacht al dat ik dat commentaar zou krijgen. Op zich hou ik er ook helemaal niet zo van om zulke dingen rond te bazuinen, omdat het gevaar erin zit dat je dat doet om zelf geprezen te worden. En ik moet mijzelf daar scherp op houden, want die hoogmoed ligt wel op de loer wat dit betreft. Hoewel je tegenwoordig eerder op basis van de door jouw genoemde tekst verkettert wordt clown.gif

Ik deed het echter toch, omdat Thorgrem bij Barbapapa al een aantal keer had aangedrongen op meer gedetailleerde informatie. Hij vroeg in feite naar praktijkvoorbeelden van zaaien en oogsten, dus wilde ik het concreter voor hem maken, zodat het niet een filosofisch gewauwel blijft, maar dat ik ook kan laten zien dat het werkt.

Is dat dan om mijzelf op te hemelen? Dat probeer ik te vermijden. Want ik ben echt niet beter dan anderen en ik denk niet een beter plekje in de hemel te kunnen kopen ofzo. Ik wil alleen proberen het concreet te maken, zodat het wat dichter bij komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 217
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

[...]

Hij houdt vast aan zijn eigen ideeen al toon je hem verzen die zijn visie in een andere context plaatsen. Barbapapa heeft er een blinde vlek voor.

Luxuria ging volgens mij op mij in. Om dan Luxuria's quote weer op Barbapapa te projecteren vind ik persoonlijk een beetje raar

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Klopt, ik dacht al dat ik dat commentaar zou krijgen. Op zich hou ik er ook helemaal niet zo van om zulke dingen rond te bazuinen, omdat het gevaar erin zit dat je dat doet om zelf geprezen te worden. En ik moet mijzelf daar scherp op houden, want die hoogmoed ligt wel op de loer wat dit betreft. Hoewel je tegenwoordig eerder op basis van de door jouw genoemde tekst verkettert wordt
clown.gif

Ik deed het echter toch, omdat Thorgrem bij Barbapapa al een aantal keer had aangedrongen op meer gedetailleerde informatie. Hij vroeg in feite naar praktijkvoorbeelden van zaaien en oogsten, dus wilde ik het concreter voor hem maken, zodat het niet een filosofisch gewauwel blijft, maar dat ik ook kan laten zien dat het werkt.

Is dat dan om mijzelf op te hemelen? Dat probeer ik te vermijden. Want ik ben echt niet beter dan anderen en ik denk niet een beter plekje in de hemel te kunnen kopen ofzo. Ik wil alleen proberen het concreet te maken, zodat het wat dichter bij komt.

Oke dat snap ik.

Daardoor heb ik eigenlijk ook al eerder hier gevraagd waarom er mensen zijn die aan anderen vragen hoeveel ze hebben en hoeveel ze weggeven. Eigenlijk vraag je dan toch iemand om iets te zeggen waarvan God heeft gezegd dat hij het geheim moet houden? Ik vraag me ook af of het nu oprecht om praktijkvoorbeelden te doen is, het lijkt allemaal zo sarcastisch .. Ik kan natuurlijk de bedoeling niet weten, maar het lijkt eerder op zo'n watchman nee-topic met als doel 'een spiegel voor te houden'.

Ik wou je alleen waarschuwen (geen commentaar dus of om je te verketteren oid) maar je hebt er zelf al genoeg over nagedacht dus het is je eigen keuze verder. Maar wat ik nog wel wil zeggen is; die tekst zegt niet; 'zorg ervoor dat je intenties goed zijn als je het verteld'.. Er staat gewoon; 'hou het geheim'. Ik denk zelf ook vaak (bij andere onderwerpen) dat ik het allemaal goed bedoel en dat ik er zelf wel voor zorg dat het niet zo ver komt. Maar wie zijn wij eigenlijk om tegen een advies van God in te gaan? Maar goed, moge God je helpen om niet trots te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Heel cool Timon dat je dat zo geschreven hebt. Ik geloof gewoon dat -als je op deze weg doorgaat- je toch gewoon gruwelijk rijk wordt, of je er nu bewust of onbewust voor kiest om zo te leven.

Als iemand zo leeft dat zijn/haar tijd, energie en geld worden ingezet in Gods Koninkrijk volgens Zijn principes en Zijn economie, dan zullen de zegeningen diegene overspoelen. Eerst langzaam en daarna steeds sneller, totdat er een stortvloed van zegen is.

Mal. 3

beproeft Mij toch daarmede, zegt de HERE der heerscharen, of Ik dan niet voor u de vensters van de hemel zal openen en zegen in overvloed over u uitgieten. 11 Dan zal Ik, u ten goede, de afvreter dreigen, opdat hij de vrucht van uw land niet verderve en opdat de wijnstok op het veld voor u niet zonder vrucht zij, zegt de HERE der heerscharen. 12 En alle volken zullen u gelukkig prijzen, omdat gij een land van welbehagen zijt, zegt de HERE der heerscharen.

Voor de wereld en sommige religieuzen lijkt het misschien op egoïsme, maar het zijn vaak de mensen die het hardste 'egoïsme' roepen, die het meest dingen en geld voor zichzelf houden knipoog_dicht.gif

Mensen die dingen durven los te laten en durven te investeren in Gods Koninkrijk, zullen door God rijk worden gezegend; in immateriële en ook in materiële zaken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sjaloom Barbapapa,

Dus als ik het goed begrijp, zit jouw idee over rijkdom als volgt in elkaar:

Er is veel rijkdom in de wereld, héél veel rijkdom.

Die rijkdom wordt niet eerlijk verdeeld of op goede wijze uitgegeven.

God wil daarom al die rijkdom verdelen onder zijn geliefden, die Hij vertrouwt.

En die geliefden, dat zijn wij christenen.

Wij kunnen de rijkdom dan wél eerlijk besteden en of verdelen.

Daardoor krijgen wij christenen alle rijkdom van de wereld in handen.

Elke christen wordt daardoor natuurlijk erg rijk en welvarend.

Maar dus alleen om er uitsluitend goed mee te doen.

Vanwege deze verantwoordelijkheid, verdeeld God het dan ook niet zomaar onder alle christenen.

Alleen zij die nu al volop weggeven en het goede doen, kunnen deelnemen aan dat rentmeesterschap.

Is dat misschien wat je bedoeld? En wat het welvaartsevangelie in het algemeen bedoeld? Alvast bedankt voor je reactie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Shalom RobertF,

Hoewel ik het niet zie als 'mijn' idee van rijkdom knipoog_dicht.gif denk ik dat je het hier redelijk hebt beschreven zoals ik het geloof inderdaad.

Of dit geldt voor het welvaartsevangelie in het algemeen, weet ik niet. Ik spreek niet voor een bepaalde groep, ik beschrijf alleen wat ik zelf geloof. Ik noem het ook geen 'welvaartsevangelie', maar ik geloof dat het deel uitmaakt van het 'evangelie'.

Kanttekening die ik erbij wil maken is dat -zoals de Bijbel het ook beschrijft- dit niet de enige weg naar welvaart/rijkdom enz. is, maar dat ook rijkdom kan worden verkregen door bedrog, leugen, ellebogenwerk, egoïsme, te hard werken, enz. Deze weg verwerp ik. Deze weg leidt tot (bv.) burn-out, ziekte, zonde en dood.

God wil mensen rijk zegenen op immaterieel en materieel vlak op een manier waarbij je zorgeloos kan leven, omdat je je zorgen afwentelt op God. God zorgt voor je en doet dat met overvloed. Daarbij is het de bedoeling dat naasten / broeders/zusters worden mee-gezegend. Ook dit mee-zegenen kan op meer manieren. Immaterieel en materieel. Als je bv. ook niet afhankelijk bent voor je inkomsten door loondienst bij een baas, maar als je onafhankelijk bent (maar alleen afhankelijk van God) houd je meer tijd en mogelijkheden over om het evangelie aan anderen door te geven.

Edit: ik geloof niet dat God deze rijkdom alleen maar wil geven aan elite-christenen. Ik geloof dat God dit voor elke christen heeft bedoeld. Net zoals ik in andere topics aangaf, geloof ik dat God ook genezing en gezondheid enz. enz. aan iedereen wil geven, net als bijvoorbeeld de gave van het spreken in tongen enz. . Ik geloof echt niet in 'super-christenen', maar geloof dat God Zijn geestelijke en materiële gaven en zegeningen over iedereen rijkelijk wil uitstorten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Gezien de insteek van dit topic niet meer tot zijn recht komt vraag ik bij deze een slotje aan.

De insteek was om stapsgewijs het welvaartsevangelie in praktijk te brengen opdat er voor ons allen grote materiële rijkdom te wachten zou staan. Aangezien ik op bijzonder weinig vragen een concreet antwoord heb gehad en omdat enkele simpele vragen waarin de materiële gesteldheid van een aanhanger van het welvaartsevangelie naar voren zou moeten komen niet beantwoord zijn, ook niet naar herhaaldelijk vragen zie ik verder geen reden meer om dit topic open te houden. Er zijn genoeg andere topics om het welvaartsevangelie te bespreken zoals dat in de laatste paar pagina's is gebeurd.

Bij deze dus graag een slotje.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Volgens mij is jou insteek heel goed tot zijn recht gekomen hoor. Je wou toch gewoon de mensen die welvaartsevangelie prediken voor het blok zetten en een punt maken? Dat heb je nu gedaan, dus je kan wel gewoon eerlijk zijn hoor. ek2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Volgens mij is jou insteek heel goed tot zijn recht gekomen hoor. Je wou toch gewoon de mensen die welvaartsevangelie prediken voor het blok zetten en een punt maken? Dat heb je nu gedaan, dus je kan wel gewoon eerlijk zijn hoor.
ek2.gif

Ik heb getracht mij serieus hiermee bezig te houden, en het heeft me geen financiële voorspoed gebracht. Althans niet meer dan normaal aangezien dat vakantiegeld toch wel zou komen. Daarnaast ben ik er geen beter mens van geworden, maar speelde er enkel gewetens conflicten op.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Ik geloof dat ik heel goed weet wie Barbapappa is: Gertjan Goldschmeding, voormalig financieel adviseur en zelfbenoemd 'senior pastor ' van het Amersfoorts Christelijk Centrum (link ). Hij rijdt in een grote dikke Volvo, kleedt zichzelf en zijn gezin in de duurste kledingmerken ( link ), gaat op vakantie naar de Bahama's, en maakt business-class tripjes naar de VS, omdat hij, volgens eigen zeggen, een "veelgevraagd nationaal en internationaal spreker is en presentator van een spraakmakend tv-programma"( lees: een paar filmpjes op internet en iets lokaals op de amersfoortse stadstelevisie ).

Hij is degene die vandaag de Amerikaanse welvaartsprediker Creflo Dollar naar Nederland heeft gehaald. Dollar, eigenaar van twee rolls royces, een privé-jet en enkele miljoenen kostende optrekjes in de VS, met enkele collega's als mede-geldwolf Benny Hinn is momenteel onderwerp van een onderzoek van het Amerikaans Congres naar frauduleuze handelingen en belastingontduiking.

Voor wie niet genezen wordt van allerlei ziektes, en voor wie tòch niet rijk wordt ondanks het vele geven aan Dollar en het ACC ( waar ze ook cursussen geven in het spel "Cashflow"), hebben Goldschmeding en Dollar een eenvoudig antwoord: je gelooft gewoon niet goed genoeg. Zo kun je je inderdaad overal onderuit draaien, en er zelf nog leuk van leven ook, op kosten van de goedgelovigheid van anderen.

En wie ben ik? Een vader wiens kind door het ACC volledig is gehersenspoeld en die daardoor steeds verder van haar ouders en de rest van het gezin ( èn de wereld ) af komt te staan.

Barbapappa, zou je als avatar niet beter een dollarteken kunnen nemen?

Ik daag Barbapappa hierbij uit om zijn identiteit prijs te geven, en gelijk zijn ware beweegredenen voor zijn geloofsijver te openbaren. Misschien is hij dan straks toch nog te redden....

Link naar bericht
Deel via andere websites

Nog een interesaante link over de handel en wandel van meneer Creflo Dollar: link

Verder volstaat een beetje rondsurfen op internet met zoekwoorden als : Rolls Royce+Creflo Dollar, en ook wie gaat zoeken naar collega-prediker Bennie Hinn zal onthutsende artiekelen en filmpjes op YouTube tegenkomen.

En mijn eigen opvatting vind je hier: link

Link naar bericht
Deel via andere websites

@wauwel: barbapapa zit volgens mij bij jubilee in Zwolle.......is een zelfde soort club als ACC, als ik zin heb zal ik een topic opzoeken waarin barbapapa reclame maakt voor zijn kerk. Maar positief dat goedgelovig zich hier presenteert. Is die avatar op goedgelovig je echte gezicht? puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Nog een interesaante link over de handel en wandel van meneer Creflo Dollar:

Verder volstaat een beetje rondsurfen op internet met zoekwoorden als : Rolls Royce+Creflo Dollar, en ook wie gaat zoeken naar collega-prediker Bennie Hinn zal onthutsende artiekelen en filmpjes op YouTube tegenkomen.

En mijn eigen opvatting vind je hier:

Leuk en aardig, maar smaad is niet de manier waarop je dit zou moeten tegenspreken, het is niet alleen te makkelijk, maar ook nog eens met een drogreden iets de kop in willen drukken. Je brengt geen veranderingen in de harten van mensen of de personen die je aanvalt zelf, het enige wat jij brengt is verharding aan beide partijen in hun overtuigingen. Misschien zijn de praktijken van Dollar en het ACC geen zuivere koffie, maar jouw tegenoffensief is net zo verachtelijk. Met een bijdehant youtube filmpje en geenstijl-achtig taalgebruik kom je er niet. Je handelt niet vanuit liefde, je wilt vernietigen niet bekeren, je bent verbitterd, je zou beter moeten weten. flower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Leuk en aardig, maar smaad is niet de manier waarop je dit zou moeten tegenspreken, het is niet alleen te makkelijk, maar ook nog eens met een drogreden iets de kop in willen drukken. Je brengt geen veranderingen in de harten van mensen of de personen die je aanvalt zelf, het enige wat jij brengt is verharding aan beide partijen in hun overtuigingen. Misschien zijn de praktijken van Dollar en het ACC geen zuivere koffie, maar jouw tegenoffensief is net zo verachtelijk. Met een bijdehant youtube filmpje en geenstijl-achtig taalgebruik kom je er niet. Je handelt niet vanuit liefde, je wilt vernietigen niet bekeren, je bent verbitterd, je zou beter moeten weten.
flower.gif

Leuk en aardig, maar als je zelf zo'n post typt dan had ik wel een iets liefdevollere pastorale houding verwacht tegenover iemand wiens zoon gehersenspeold is door het welvaartsevangelie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]

Leuk en aardig, maar als je zelf zo'n post typt dan had ik wel een iets liefdevollere pastorale houding verwacht tegenover iemand wiens zoon gehersenspeold is door het welvaartsevangelie.

Help me dan daarin, ik kan niet veel anders dan dit eruit krijgen, ik ben slecht in pastorale dingen, ik ben ook maar een snotneus die af en toe denkt te weten waar de klepel hangt. bloos.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het wordt nog interessant: toen ik vanochtend op Google zocht naar mijn colomn over Creflo Dollar en consorten, verscheen daar het volgende bericht:

"Als reactie op een juridisch verzoek dat Google heeft ontvangen zijn 1 resultaten van deze pagina verwijderd. Indien gewenst kunt u meer over het verzoek lezen op ChillingEffects.org."

Meer info is nog niet beschikbaar, maar ik hou jullie natuurlijk op de hoogte.

Het zegt iets over de verdaagzaamheid van deze "christenen".

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik geloof dat ik heel goed weet wie Barbapappa is: Gertjan Goldschmeding, voormalig financieel adviseur en zelfbenoemd 'senior pastor ' van het Amersfoorts Christelijk Centrum (
). Hij rijdt in een grote dikke Volvo, kleedt zichzelf en zijn gezin in de duurste kledingmerken (
), gaat op vakantie naar de Bahama's, en maakt business-class tripjes naar de VS, omdat hij, volgens eigen zeggen, een "veelgevraagd nationaal en internationaal spreker is en presentator van een spraakmakend tv-programma"( lees: een paar filmpjes op internet en iets lokaals op de amersfoortse stadstelevisie ).

Hij is degene die vandaag de Amerikaanse welvaartsprediker Creflo Dollar naar Nederland heeft gehaald. Dollar, eigenaar van twee rolls royces, een privé-jet en enkele miljoenen kostende optrekjes in de VS, met enkele collega's als mede-geldwolf Benny Hinn is momenteel onderwerp van een onderzoek van het Amerikaans Congres naar frauduleuze handelingen en belastingontduiking.

Voor wie niet genezen wordt van allerlei ziektes, en voor wie tòch niet rijk wordt ondanks het vele geven aan Dollar en het ACC ( waar ze ook cursussen geven in het spel "Cashflow"), hebben Goldschmeding en Dollar een eenvoudig antwoord: je gelooft gewoon niet goed genoeg. Zo kun je je inderdaad overal onderuit draaien, en er zelf nog leuk van leven ook, op kosten van de goedgelovigheid van anderen.

En wie ben ik? Een vader wiens kind door het ACC volledig is gehersenspoeld en die daardoor steeds verder van haar ouders en de rest van het gezin ( èn de wereld ) af komt te staan.

Barbapappa, zou je als avatar niet beter een dollarteken kunnen nemen?

Ik daag Barbapappa hierbij uit om zijn identiteit prijs te geven, en gelijk zijn ware beweegredenen voor zijn geloofsijver te openbaren. Misschien is hij dan straks toch nog te redden....

En waarom zou zo iemand op het forum zitten? Heeft hij niets beters te doen? Ik vind het nl. nogal een beschuldigend vingertje hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Niet iedereen die denkbeelden heeft die enige gelijkenis vertonen met de denkbeelden van Gertjan Goldschmeding is hem ook. Met iets meer research zou die beschuldiging en laster niet nodig zijn. Het komt op mij over alsof je je frustraties nu maar projecteert op de eerste de beste bezoeker hier op het forum wiens denkbeelden enige gelijkenis hebben met Goldschmeding...

De frustratie en het gevoel van machteloosheid druipt van je post af. Op zich niet geheel onlogisch, maar als je daarvanuit users hier op de man speelt, beschuldigt en lastert, vind ik het niet echt constructief voor de discussie

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik vermoed dat dat in dit geval niet zo heel veel te maken heeft met de verdraagzaamheid van christenen
smile.gif

Ik zou jouw mate van verdraagzaamheid wel eens willen weten waneer je zoon ten prooi valt aan hetgeen jij als een soort van sekte beschouwd.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid