Spring naar bijdragen

Hoeveel kost jou geloof?


Aanbevolen berichten

Quote:

Hoeveel kost jou geloof?

Paar tientjes per maand. clown.gif

Quote:
Denk dan vooral in de termen 'kruis', 'lijden' en 'verdrukking'. Ik zou het in dit topic willen nadenken over het dragen van je kruis in dit leven.. Ik zou daarboven willen zetten met grote letters...

BELIJDEN IS LIJDEN

Ik hoor 't wel vaker, en dan vooral in de tijden van de Paarse kabinetten, over hoe verschrikkelijk alles wel niet was. Nu ben ik een tegenstander van abortus en dat dit kan in ons land, doet me pijn. Maar veel algemener doen allerlei dingen me pijn: het kwaad dat je overal ziet, de problemen waarin mensen zich werken, alle dingen die fout gaan, de onmacht die ik daarbij ervaar en niet in de laatste plaats mijn eigen acties waarbij ik zo nu en dan mijn omgeving en vooral ook mezelf beschadig. Dat is het lijden, vind ik, en dat hoort niet zozeer bij belijden, maar eerder bij het leven zelf.

Wat de vervolging betreft... ik word wel een beetje agressief als ik christenen daarover hoor praten en dat dan in verband brengen met "weigerambtenaren" die hun baan niet meer kunnen uitoefenen of het feit dat 80% van Nederland het christendom maar debiel vindt. Overigens is Antireligies gezeur over het afschaffen van koopzondagen van hetzelfde kaliber. Alsof André Rouvoet hem/ haar met hooivorken terug de kerk in wil jagen.

Dus belijden is lijden, zie ik meer als: proberen in waarheid te leven, het goede na te streven, je bewust van de wereld om je heen, dát is lijden. En dat is tevens een groot onderdeel van de christelijke levenswijze, dus in zekere zin ben ik het met de stelling eens. Maar dan dus alleen voor zover het de "universele" psychologische kant betreft, zodra het over politiek-sociale factoren gaat vind ik dat wij verwende Nederlanders niet moeten zeiken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat kost mijn geloof?

Het heeft me mijn oude leven gekost. Dat heb ik op moeten geven en dat heeft me vriendschappen gekost. Maar eigenlijk heeft het me alleen maar een nieuw leven opgeleverd. Ik heb het goed; ben getrouwd met een fantastische vrouw, heb een gezond dochtertje, heb een vaste baan met een meer dan gemiddeld salaris, heb een koophuis, we hebben twee auto's, en de koelkast ligt altijd vol!

Maar eerlijk, als Jezus morgen terug keert op aarde, en Hij komt mij halen om opgenomen te worden in het koninkrijk van God, geef ik alles op en ga ik met Hem mee.

Alles wat ik heb, heb ik dankzij Hem. Hij geeft mij dit alles, niet om er zelf beter van te worden maar ter eer en glorie van Zijn Naam! Want Hij verwacht dat ik anderen ook laat mee profiteren van mijn rijkdom.

Dus geef ik mijn 10e, steun ik goede doelen, doneer ik altijd een bijdrage bij de straatkrant verkoper bij de supermarkt. Niet om te laten zien hoe goed ík ben, maar om te laten zien hoe goed Hij is!

Ik moedig jullie aan om hetzelfde te doen want het voelt fantastisch! Geef met heel je hart en in naam van Jezus Christus! Je zult zien, je komt nooit geld te kort. Want Hij voorziet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

Quote:

Hoeveel kost jou geloof? Denk dan vooral in de termen 'kruis', 'lijden' en 'verdrukking'. Ik zou het in dit topic willen nadenken over het dragen van je kruis in dit leven.. Ik zou daarboven willen zetten met grote letters...

BELIJDEN IS LIJDEN

Ik belijd dat alleen Jezus middelaar is, maar mijn Jehovah's Getuige familie, vindt dat je in 'De Organisatie' moet zijn, die de mensheid door Armageddon heen redt.

Gezien het feit dat ik geen leugens kan onderschrijven, heb ik mij uitgeschreven als JG, en verloor al mijn JG-familie. Die van de één op andere dag geen contact meer zocht.

zij zijn misleid door de Koning van Liefdeloosheid. God vergeeft gelukkig mensen en Jezus had voorspeld dat zijn komst, families zou opsplitsen.

Ik geloof nog steeds (niet in een religie aangesloten!) omdat ik denk dat het alleen om geloof, hoop en liefde gaat.

Niet om stempeltjes van presentie zoals bij een schaatstocht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid