Spring naar bijdragen

Doelgericht leven (Rick Warren)


Aanbevolen berichten

Hallo mensen,

Ik heb sinds een paar weken het boek "Doelgericht Leven" van Rick Warren uitgelezen. Ik lees er niets over op Credible.nl, en ben eigenlijk heel benieuwd naar wat jullie ervan vonden.

Persoonlijk vond ik het een mooi boek, die mij erg opgebouwd heeft. Het heeft me laten zien dat het niet om mij gaat, maar om God. Ook was het mooi om te lezen dat God me ergens voor wil gebruiken.

Het boek is hier en daar wel wat "amerikaans" enthousiast, maar voor de rest een opbouwend boek.

Graag jullie reactie!!!!!

Greetzzzz

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 115
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ja en ik had er ook al ergens over gepost maar daar werd niet zo hard op gereageerd.

Ik ben er heel erg enthousiast door geworden en ook erg fanatiek Jezus fan zeg maar. Het werkt het beste in combinatie met het boek Doelgerichte Gemeente, ook van Warren.

Wat het Amerikaanse betreft vond ik dat sterker in Doelgerichte Gemeente naar voren komen dan in Doelgericht leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Las anders in de inleiding dat je eigenlijk maar een dag per dag moest lezen (o, wat ben ik weer duidelijk). Ik heb de eerste 5 hoofdstukken op m'n pc staan en ik een aantal vrienden van mij hebben hem gelezen. Als ik die 5 hoofdstukken uit heb en het bevalt me (en dat moet haast wel, aangezien iedereen die ik erover gehoord heb positief is), dan moet ik hem toch maar es kopen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Klopt, ik hoorde van Raymond op school ook al, toen ik hem het boek aanraadde, dat de voorganger zei dat het beter was om te wachten op de rest van de gemeente. Dat zijn er dus meer, maar ik ben blij dat ik hem gelezen heb. Misschien kan ik daardoor een begeleidende rol gaan vervullen in het project, en da's ook wel fijn!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
Gast Anon_phpbb

Hoi, ik ben net begonnen in doelgericht leven, samen met mijn bijbelkring. Ik kom veel herkenbare dingen tegen in het boekje. Dingen waar ik al heel lang over nadenk. Ik vind het ook een beetje Amerikaans geschreeuw af en toe (niet heel negatief bedoeld hoor) en af en toe gooit ie wel heel erg met losse teksten. Als je ze dan in het verband leest vraag je je af of de link die hij legt wel helemaal klopt. Ik ben benieuwd wat het boekje verder gaat brengen. Ik zou versteld staan als het boekje mij overtuigend bevrijd van de chaos in mijn hoofd. Ik hoop dat het mij in mijn dagelijks leven voor God zal veranderen. Ik heb zelf nogal snel de neiging om alles hier op aarde een beetje als nutteloos te zien als je weet dat je een eeuwig leven met God in het vooruitzicht hebt. Ik vind het moeilijk om mijn leven zo in te vullen dat je je nu al voorbereid op het leven 'straks'. Hoe kan mijn studie kunstgeschiedenis daar bijv. aan bijdragen. Hoe denken jullie hierover?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Geweldig boek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Het was idd errug moeilijk om maar 1 hoofdstuk per dag te lezen, ik wilde 'm zo graag achter elkaar uitlezen!! Maarja, het zou het meeste effect hebben wanneer ik me een beetje in zou houden en maar 1 hst per dag zou lezen, dus heb ik dat maar gedaan!

Die 'doelgerichte gemeente' is dat nog wat???

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Ik heb Doelgericht Leven nu ook uit en het is echt een prachtig boek. De eerste hoofdstukken zijn echt pittig. Er staan een aantal onthullingen in die mij heel erg aan het denken hebben gezet. Opeens begin ik te twijfelen aan mijn huidige opleiding of ik God daar wel mee kan dienen. Ook weet ik sinds dit boek dat ik behoorlijk sociaal ben aangelegd en dat ik daar dan zeker gebruik van moet maken om Gods doelen te verwezenlijken.

Amerikaans enthousiasme? Ik vind het eerlijk gezegd heel erg meevallen. Ik ken boeken die té enthousiast zijn en daardoor het uiteindelijke doel kunnen mislopen, namelijk de vergeving van onze zonden door Jezus Christus. In die boeken kom ik dat namelijk niet tegen. In Doelgericht Leven wel.

Het is een pittig boek, maar als je er doorheen komt, dan zul je zien dat er echt een doel voor je leven is. Mijn leven ligt wat dat betreft weer lekker overhoop, maar duidelijkheid verwacht ik alleen van Hem!!!

Amen!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Misschien dat ik dan toch eindelijk es verder moet gaan met lezen, want ik kom nog niet echt verder dan dag 10. Ik ben zeker al wel dingen tegengekomen die me aanspreken, maar ik kan niet altijd alles helemaal plaatsen zoals Warren het doet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja Erna ik herken helemaal wat je bedoelt.. Ben ook begonnen met het lezen van dit boek, en vind het echt een super mooi boek, maar ik kan me er gewoon niet toe zetten om elke dag een hoofdstuk te lezen.. Maar na mn examens (ook daardoor red ik het lezen niet..) ga ik weer verder, misschien maar weer overnieuw beginnen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Ik ben het boekje nu ook begonnen, ben bij dag 5. Ik sta nu op een punt in mijn leven, dat ik niet weet wat ik wil. Niet dat ik wanhopig ben, maar ben in het verleden nog al eens inpulsief geweest. Daarom wil ik eerst goed nadenken voordat ik beslissingen neem.

Waar ik bang voor ben is dat je na het lezen van dit boek uiteindelijk niet je doel te weten komt. Het zal zoiets zijn als: je moet zoveel mogelijk het evangelie verkondigen. Dan weet ik dus nog niet wat ik moet worden en waar ik moet wonen?

Mensen die het boek gelezen hebben, zijn jullie er wijzer uit geworden?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid