Spring naar bijdragen

De verkiezing van Israel


Aanbevolen berichten

Quote:

[...]

In theorie
kon men onder het oude verbond op
twee
manieren gerechtvaardigt worden. Men kon proberen zich aan de wet houden, waarvoor geen geloof maar puur daadkracht benodigt was. Het scheppingsverhaal illustreert echter al duidelijk dat de mens daar absoluut niet toe in staat was en de rest van de Bijbel bevestigt dat keer op keer. Niemand werd gerechtvaardigd door de wet.

Rom 3,10
      

Gelijk geschreven is: Er is niemand rechtvaardig, ook niet één;

De tweede en enige realistische manier om gered te worden, was door het geloof. Abraham geloofde dat God Izak uit de dood kon opwekken en hij werd rechtvaardig bevonden. Nergens stond geschreven dat God dit kon, dus Abraham had dit zelf bedacht, hetgeen betekent dat hij de Geest bezat die zelfs de diepten Gods (1 Kor 2,10) onderzoekt. Neem als voorbeeld Jesaja, waarover Jezus later zegt dat hij Hem gezien (joh 12,41) had. Dus behalve de profeten die Gods Geest ook hadden, was er helemaal niemand rechtvaardig buiten Christus om.

Prachtig!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 52
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid