Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Heb jij het ook dat je soms door bepaalde personen vaker geinspireerd wordt dan door anderen? Dat kunnen doden zijn, of levenden, of misschien zelfs al dan niet gedeeltelijk fictieve personages. Zet ze hierneer, mét motivatie. thumbsup.gif

Mijn opa Hij kon vroeger altijd heel beeldend vertellen over geschiedenis. Dat heeft er waarschijnlijk wel mede voor gezorgd dat ik een interesse in die richting heb opgebouwd. Ook herken ik veel van mezelf in hem.

Paus Johannes XXIII Zijn slechts korte pausschap heeft een ware ommekeer in het denken van de Kerk teweeggebracht. Hij heeft laten zien dat het inderdaad vaak de toon is die de muziek maakt, dat je de rol van de emotie stevig in beeld moet blijven houden. Dat is voor mezelf ook erg belangrijk in oecomenische contacten.

Paus Benedictus XVI Bij hem heb ik erg vaak dat hij bepaalde inzichten, die ik ergens al aanvoelde, heel concreet weet te maken. Veel 'aha-erlebenissen' dus. Erg prettig yes.gif

Het komisch duo Diakio & Nunc Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in het feit dat ik weer terug kwam naar de Kerk. Het aardige is dat ze beiden op verschillende terreinen zijn gespecialiseerd, en dat levert heel veel inzichten op. Daarnaast ook een zekere bewondering. Soms ook een drang tot vriendschappelijke rivaliteit, wat dan ook weer vruchten oplevert

Mijn beste vriendin Ze staat op een heel eenvoudige wijze in het leven, en haar gedrag leer me vaak bepaalde zaken te relativeren.

NienkeJ Mijn contact met haar zorgt ervoor dat ik in hoog tempo een aantal persoonlijke ontwikkelingen meemaak, dit is wel eens heftig, maar het levert eigenlijk altijd wat positiefs op. Ook als ik het niet met haar eens ben, dan levert dat weer stof op om over na te denken/ uit te bouwen.

Ik zou God ook kunnen noemen, maar voor mij persoonlijk lijkt me dat niet kies. Deze personen zijn, op een bepaalde manier, 'voertuigen der genade' en God is er juist de bron van.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Door ervoor te kiezen een inferieur ras en planeet te beschermen en te helpen. Niet alleen uit eigen belang maar ook uit een opgebouwde vriendschap. Dat is toch wel vrij zere neus.

En verder is mijn baas een hele grote inspiratie voor me. Hij heeft heel veel humor en kan sommige dingen zo goed formuleren en relativeren. Ik meen dat zelf ook te kunnen, maar hij leert het me buiten het religieus etc. concept om. En omdat hij gewoon een ongelovelijk toffe peer is met een heerlijk droog gevoel voor humor. En hij gaat niet flippen als ik iets mol of sloop/fout doe, in de hoop dat ik ervan leer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Heb jij het ook dat je soms door bepaalde personen vaker geinspireerd wordt dan door anderen? Dat kunnen doden zijn, of levenden, of misschien zelfs al dan niet gedeeltelijk fictieve personages. Zet ze hierneer, mét motivatie.
thumbsup.gif

Mijn moeder, ze is geen christen maar leeft een tig keer christelijker leven als ik...

Sint Ignatius van Antiochië, wiens schrijfsels mij (mede) richting de Katholieke Kerk hebben geleid.

Elvis Presley, gewoon een geweldige muzikant.

Onze pastoor, omdat hij er niet voor terugdeinst om Katholicisme te verkondigen.

Monniken, omdat ze Godzoekers zijn en hun hele leven daaraan wijden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het komisch duo Diakio & Nunc
Zij hebben een belangrijke rol gespeeld in het feit dat ik weer terug kwam naar de Kerk. Het aardige is dat ze beiden op verschillende terreinen zijn gespecialiseerd, en dat levert heel veel inzichten op. Daarnaast ook een zekere bewondering. Soms ook een drang tot vriendschappelijke rivaliteit, wat dan ook weer vruchten oplevert

engel.gif

je mag vanavond je T-shirt wel laten signeren hoor idea8.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Leuk topic! Maakt mij wel nieuwsgierig trouwens naar wie de helden van Nunc en Diakio zijn.

Het is eigenlijk wel wat veel eer voor de man, maar Diakio behoort ook voor mij tot de Muzen. Dwz, ik vond en vind in zijn visie herkenning, ook op persoonlijk vlak, en vooral ook in het geloof. Hij heeft me niet zozeer op de weg naar de Kerk gezet, maar heeft mij bij het bewandelen van die weg onmisbare steun geboden. Niet voor niets is hij m'n peter.

Overigens verdient ook mijn (evangelische) beste vriendin een vermelding, daar zij me 8 jaar geleden, toen ik nog een redelijke atheïst was, op andere gedachten bracht. Ze was tevens de eerste op wie ik echt verliefd werd en heeft m'n leven op z'n kop gezet.

Het geloofsrijtje moet ik afsluiten met de apostel Thomas, die mij altijd al heeft geboeid omdat hij een kritisch-empirische insteek combineerde met een groot geloof. Dat inspireert mij.

Mijn opa, een man in wie ik mezelf zo herken, en die waarschijnlijk juist daardoor, bij het ontbreken van mijn "echte" vader, voor mij is als een vader.

Mijn vrouw, die bij me is gebleven ondanks het feit dat ik in de eerste jaren van onze verkering strontdepressief was. Ze houdt me scherp en heeft rust en zelfverzekerdheid gebracht in mijn leven.

Mijn moeder, de liefste vrouw van de wereld, een vrouw met een oneindig sterk rechtvaardigheidsgevoel en de dapperste persoon die ik ken. worshippy.gif

Zo, en tot slot wil ik nog bedanken... en ... en ..., het lijkt wel alsof ik een oscar heb gewonnen ofzo. widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Heb jij het ook dat je soms door bepaalde personen vaker geinspireerd wordt dan door anderen? Dat kunnen doden zijn, of levenden, of misschien zelfs al dan niet gedeeltelijk fictieve personages. Zet ze hierneer, mét motivatie.
thumbsup.gif

mijn moeder ondanks dat ik het nooit met haar eens ben, is ze absoluut een voorbeeld voor me. Ze is heel sterk en wijs, ontzettend creatief en weet dat ook goed te uiten. Dankzij haar ben ik muzikaal opgevoed, tussen de schilderijen en ze houdt gelukkig niet op met haar liefde voor kunst en cultuur aan haar kinderen door te geven.

chris ondanks dat ik hem nu niet meer zo vaak zie, is hij zeker een voorbeeld voor me geweest. Hij heeft me opgevangen, toen mijn ouders op een vrij vervelende wijze de kerk uitgezet waren. Dankzij hem heb ik toch mijn geloof niet verloren. Hij was ook de eerst die me aanspoorde te praten over mijn geloof, mezelf en wat me bezighield. En hij heeft me meegenomen naar NSR, waar ik hem eeuwig dankbaar voor ben.

wouter hij leerde mij dat ondanks dat je heel verschillend ben dat je toch leuk kan samenwerken. En dat de buitenkant niet altijd is wat de binnenkant is. Ik heb mooie momenten met hem meegemaakt die ik nooit zal vergeten. Samen met een aantal anderen heeft hij er voor gezorgd dat ik hervormd ben geworden.

mijn beste vriendin ze had eigenlijk psycholoog moeten worden, maar ze helpt me echt mezelf beter te begrijpen.

mijn mentor de afgelopen twee jaar heb ik samen met een oudere mevrouw bijbelstudie gedaan. Ze hoort ook in dit rijtje thuis, omdat ze zoveel rust heeft en me aandacht geeft en op een hele zachte manier tot me door weet te dringen.

de ouderlingen en voorganger van mijn huidige kerk ik kwam voor de eerste keer in mijn huidige gemeente. Ik hoorde verhalen over het feit dat ze door een hele moeilijke tijd waren gegaan en dat het niet veel gescheeld had of mijn huidige gemeente had niet meer bestaan en dat ze terwijl ze het moeilijk hadden ook nog missionair bezig waren. De eerste dienst waar ik bij was, was nog niet eens begonnen en ik had al zoiets, van hier wil ik bij horen en alles over te weten komen. En dat gevoel ben ik nog steeds niet kwijt.

Jonathan Edwards zijn schrijfsels hebben rust in mijn hoofd gebracht over mijn vroegere geloofservaringen. Zijn teksten hebben geholpen om al mijn charismatische ervaringen te kunnen plaatsen en om er rust over te vinden.

français schaiffer de eerste theoloog die ik las die schreef over cultuur en me er bewust van maakte dat de kerk en de wereld een geheel zijn. Inmiddels heb ik gelukkig meer theologen gelezen die over cultuur geschreven hebben (ik heb zelfs het vak esthetiek gevolgd bij een theoloog party.gif )

dat was wel genoeg

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

Quote:

Door ervoor te kiezen een inferieur ras en planeet te beschermen en te helpen. Niet alleen uit eigen belang maar ook uit een opgebouwde vriendschap. Dat is toch wel vrij zere neus.

widegrin.gif


Samengevoegd:

Mijn moeder: omdat ze altijd positief denkt en enorm sterk is, welke tegenslagen ze ook tegenkomt.

Ja en mensen zoals: Moeder Theresa, Jezus, Dalai lama etc...

Verder in de familie niemand puh2.gif

Euhm...

Gewoon alle lieve mensen die iets goeds bijdragen aan de wereld, zorgen voor elkaar en de dieren etc...

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid