Spring naar bijdragen

Lid worden van studentenvereniging


Lid van een studentenvereniging?  

  1. 1. Lid van een studentenvereniging?

    • Nee, ben geen student
      5
    • Nee, is me te saai
      7
    • Nee, wat is dat eigenlijk?
      0
    • Nee, mijn studie is al druk genoeg
      8
    • Ja, maar doe er niets mee
      1
    • Ja, is vet gaaf!
      11


Aanbevolen berichten

Ik zou nooit lid worden behalve als het een interessante club is zonder uitgaan en al dat gedoe. Die nuttige dingen doen (in mijn ogen).

Maar op onze school zie je geen enkele van zo'n vereniging eigenlijk, en ik ken ook niemand die erbij is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Ik heb nee ingevuld, omdat school al te druk is.

Dit is niet echt de rede, want ik heb het eigenlijk gewoon met alles veel te druk en geen behoefte aan een studentenvereniging.

De verhalen die ik over studentenverenigingen hoor, zijn in mijn oren nooit positief geweest. Dit is dan vooral de ontgroening, want dat vind ik gewoon belachelijk en ik laat mijn echt niet door iemand de les wijzen, die het zelf een jaar eerder heeft meegemaakt.

Ik weet dat er ook studentenverenigingen zijn, waar geen ontgroening is, maar ja, ik heb mij er voor de rest nooit in verdiept en daarom zulke verenigingen niet opgezocht.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Studentenvereniging? Altijd doen! Natuurlijk zitten er een hoop 'spel-elementen' in waar je als buitenstaander niets van snapt. Wat is nou de lol van ellenlange tafelgesprekken, hhv's tot diep in de nacht en al helemaal de ontgroening? Soms kan het inderdaad best zaai en nutteloos zijn. Maar is dat per definitie verkeerd? Naast de amicitia (zoals we de meeste ontspannings-activiteiten noemen) is bij de csfr het hoofddoel toch studie. We hebben studiekringen, lezingen, bijbelkringen en noem maar op. Daarnaast verwacht ik na m'n studententijd toch wel een groep vrienden over te houden van de vereniging. Dat gaat om zowel diepgaande contacten als oppervlakkige. Prima toch? Ik denk dat je bij uitstek in je studententijd gevormd wordt en kan worden. Een vereniging is daar een heel goed middel voor. Ik ben nu twee jaar lid en heb er nooit, nooit spijt van gehad. Sterker nog, ik krijg alleen maar meer mooie kansen en zegeningen om er van te genieten. Als het je dan toch persé wat op moet leveren.

Om een paar dingen te noemen: dankzij de contacten op de vereniging heb ik een kamer op 50 meter van de Domtoren voor relatief weinig geld, heb ik een exclusief baantje, kan ik ontzettend veel leren door commissiewerk en bestuurswerk.

Zomaar een paar impressies. Voor wie naar CSFR-Utrecht komt, welkom ;-)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Ik zou nooit lid worden behalve als het een interessante club is zonder uitgaan en al dat gedoe. Die nuttige dingen doen (in mijn ogen).

Maar op onze school zie je geen enkele van zo'n vereniging eigenlijk, en ik ken ook niemand die erbij is.

same here...

en bovendien heb ik zelf al druk sociaal leven.. en eigen vrienden enzo.. zie noodzaak er dus ook niet van in..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben zelf wel lid van een studentenvereniging, Ichthus Eidhoven big-smile.gif (ben trouwens laatst bij C.S.R. Delft geweest, was ook leuk! knipoog_dicht.gif )Ik heb het echt super naar mijn zin daar en kan iedereen aanraden bij een studentenvereniging! Je leert heel snel nieuwe mensen kennen, en krijgt ook nog geestelijk voedsel smile.gif

Omdat je met (merendeel) christenen zit, is de sfeer toch anders dan bij gewone studentenvereniging naar mijn mening. Kijk wat bij je past, per plaats verschillen de meeste verenigingen nog al, en meestal zijn er meerdere verenigingen in een stad (ichthus, navigators, csfr, maar ook vgs'en!) Zeker als je niet van dat studentikoze gedoe houd zou ik toch eens gaan kijken, de ene vereniging doet dat veel meer dan een andere. En een studentenvereniging is ook een goeie plaats om je talenten te ontwikkelen, bijvoorbeeld kringleider zijn, bestuursjaar doen, comissiewerk, etc!

Maar bovenal natuurlijk een plek om God beter te leren kennen en Hem te dienen!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Ik ben driekwart jaar lid geweest van Unitas, de altaernatieve vereniging hier in Wageningen. Aardige mensen en wel naar mijn zin gehad, maar nooit echt in het wereldje gerolt. Daarna ben ik lid geworden van Ichthus, waar ik het echt super goed naar mijn zin heb gehad.

Het belangrijkste aan Ichthus vind ik toch wel de krinngen. Elke week bijbelstudie, lekker lang bidden (Ja dat kan ja...) en gewoon erug gezellig!

Verder hebben Unitas en Ichthus allebij totaal gen ontgroening. Nu zeggen (bijna) alle studentenverenigingen in Wageningen geen ontgroening te hebben, maar Unitas en Ichthus hebben ze ook echt niet. De rest heeft wel soort van een ontgroening, maar vergeleken met andere steden is het waarschijnlijk inderdaad niks. Wageningen is gewoon te gezellig daarvoor! puh2.gif

Ik kan iedereen die gaat studeren aanraden wel bij een chr. studentenvereniging te gaan. De kringen (of bijbelstudies of hoe je het ook noemt) zijn gewoon ontzettend waardevol voor je geloof!

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid