Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Ik doe niet aan vrijwilligerswerk, aangezien ik het niet kan combineren met werken, school en een sociaal leven houden. Al moet ik zeggen dat al die uren onbetaald stage lopen ik eigenlijk ook wel zie als vrijwilligerswerk... maar dan weer verplicht ofzo knipoog_dicht.gif

Maar ik sluit het niet uit, dat als ik een mooi iets vind, ik het dan niet zou willen doen. Ik heb er wel eens over zitten nadenken om in een stervenshuis te gaan werken...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik wil heel graag vrijwilligerswerk doen, maar ik durf niet :/ Ik denk altijd; waarom zouden ze mij willen, ze zullen vinden dat ik het neit goed doe en teleurgesteld zijn

heb ook als 3 keer gemaild naar van die org. ervoor, maar niks teruggekregen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik doe vrijwilligerswerk als mentor cq. begeleider op een openbare basisschool. Daar komen de zaken aan bod die in een normale les niet aan bod komen, denk maar aan bijv. zaken waar ze mee zitten.

Waarom doe ik dat?

Studie kan optimaal worden benut als de kinderen nergens mee zitten.

En studie is heeeeeeeeeel belangrijk smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

zou iemand wat ervaringen kunnen geven i.v.=m vrijwilligerswerk.

Hoe ben je op het idee gekomen? Hoe ging je ernaar toe, wat gebeurde er als je binnenkwam? Hoe reageerden de mensen daar op jou?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Hoe ben je op het idee gekomen?

Mijn vader werkt als vrijwilliger bij een inloophuis en ik wilde altijd al een keer mee omdat het me wel trekt, het lijkt me fijn werk. Toen zag ik dat het inloophuis in mijn woonplaats in dezelfde straat is als mijn kamer. Toen heb ik gemaild en ik ben er net geweest.

Quote:
Hoe ging je ernaar toe, wat gebeurde er als je binnenkwam? Hoe reageerden de mensen daar op jou?

Alleen de coordinatrice was er. Ik kreeg thee, we praatten even over wat het werk inhoudt en waarom ik het wil doen, en hebben een afspraak gemaakt. Maandag ga ik van 3 tot 7 kijken of het wat voor me is.

Gewoon doen. Ze kunnen altijd hulp gebruiken en zijn alleen maar blij als je het aanbiedt. Bovendien zijn het gewoon heel aardige mensen, ze doen zelf ook veel op vrijwillige basis.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik help sinds een tijdje eenmaal in de week met het uitlaten van de honden in het asiel hier. Zat al lange tijd te denken misschien iets van vrijwilligers werk te doen en zag het toevallig staan toen ik op de site van het asiel aan het kijken was. Het leek me wel wat, hou wel van honden (liet vroeger de buurhonden nog weleens uit) en vond het een goed excuus om tenminste een maal in de week echt buiten bezig te zijn. Email gestuurd, even later gebeld, te horen gekregen wat er verwacht werd enzo, waarom ik het wilde doen dat soort dingen, vervolgens voor de eerste keer langsgegaan. Daar in het begin eerst steeds samen met iemand anders, kijken hoe het allemaal gaat, blaadje meegekregen met alle regels enzo.

Vind het erg leuk om te doen, wel steeds hetzelfde stukje bos, maar wel elke keer een andere hond, soms ook wat tijd om even te knuffelen of met de bal te gooien. Vooral bij dat laatste kunnen ze lekker even rennen voordat ze weer tot de volgende ochtend in de kennel moeten.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

en als ze vragen waarom je dit wilt doen en je zegt dat het komt omdat je mensen wil helpen en wat wil verbeteren aan de wereld of eraan meehelpen

dat soort dingen

is dat dan goed?

Ik kwam bij het asiel weinig verder dan 'het lijkt me wel leuk' en zelfs ik mocht meehelpen smile.gif lijkt me jou motivatie al een stuk beter, dus daar hoef je je niet druk om te maken

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

[...]Natuurlijk! Dat is toch een goede motivatie? Wees gewoon jezelf.
smile.gif

ok smile.gif Ik vind het leuk al die positieve ervaringen te horen, nu zal ik wel minder zenuwachtig zijn

Ik ga al eens rondkijken hier in de buurt zodat ik deze vakantie wat vrijwilligers werk kan doen. Nu gaat nog niet, bijna examens en stomme projecten van school puh2.gif maar daarna heb ik tijd genoeg

om een of andere reden denk ik altjid dat mensen heel kieskeurig zijn en enkel de beste willen, dus mensen die heel sociaal zijn en veel initiatief nemen en alles echt perfect doen

en dan denk ik al gauw dat ze gaan vinden dat ik de dingen niet goed genoeg doe, of niet genoeg met hen praat ofzo

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb eigenlijk nooit echt vrijwilligerswerk gedaan, maar het trekt me wel aan. Wij zijn wel met ons hele gezin lid van een organisatie die vakanties met gehandicapten houdt, en vroeger gingen we daar regelmatig mee mee, en vanaf dat ik een jaar of 12 was hielp ik ook actief mee met de verzorging van een vrouw die in een rolstoel zat. De laatste jaren ben ik daar wat uitgegroeid, maar ik denk erover om samen met een paar vrienden terug mee te gaan op zulke vakanties, het is een leuke vakantie en je helpt zo ook mensen die wellicht moeilijk op vakantie kunnen gaan wanneer er geen mensen zijn die hen met practische zaken kunnen helpen. Verder heb ik ook speelpleinwerking gedaan en daar had ik wel een vrijwilligerscontract, maar we kregen er wel een kleine vergoeding voor (ik geloof 18 euro per werkdag) en ik deed het eigenlijk eerder als vakantiejob, echt vrijwilligerswerk kun je dat vind ik niet noemen.

Het lijkt mij persoonlijk erg fijn om in een themahuis te wonen. Ik weet niet of dit concept in Nederland bekend is, maar het komt er op neer dat je met een aantal studenten samen een huis deelt, en het hele academiejaar lang een engagement opneemt rond een bepaald thema, bijvoorbeeld zorgzaam samenleven. Als student werk je dan actief mee aan projecten rond dit thema. Het positieve aan deze vorm van vrijwilligerswerk vind ik dat je op die manier ook een warm thuis hebt met medebewoners die zich echt samen met jou willen inzetten voor een bepaald doel, dat geeft denk ik toch een zekere diepgang aan dat samenleven. Ik heb helaas zelf geen huis kunnen vinden waarvan het thema mij aansprak en dat ook nog eens op een aanvaardbare afstand van mijn faculteit ligt.

Ik denk er wel over om misschien als vrijwilliger in de kringloopwinkel te gaan werken. Het is niet alleen een manier om bij te dragen aan een goed doel, het is ook nog eens handig om verkoopervaring op te doen (helpt me vast een stap vooruit als ik later ooit een studentenjob in een winkel zoek), en je krijgt als eerste alle leuke spulletjes te zien zodat je altijd weet wat te kopen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 5 weeks later...

Ik wil ook heel graag vrijwilligerswerk doen! Maar ik zit wel een beetje met hetzelfde als sommigen van jullie; het kost tijd.

Het liefst wil ik iets in de richting van mijn studie, zodat ik wat ervaring opdoe voor mijn latere baan smile.gif Of is dat dan weer egoistisch?

Ik zit er nu over na te denken op een weekendkamp mee te gaan voor kinderen met een stoornis zoals autisme smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik werd een tijdje geleden benaderd door het nationaal fonds kinderhulp of ik voor hen wilde collecteren. dat heb ik toegezegd, ben er nog over gebeld, ik heb een informatiepakket ontvangen. en uiteindelijk zouden ze de collectebus komen brengen...

het stomme is, ik heb er helemaal niks meer van gehoord! raar hè!

ik ga juist liever collecteren dan geld geven ofzo, in de eerste plaats, ik heb niet erg veel geld, in de tweede plaats denk ik dat ik dmv collecteren veel meer voor ze zou kunnen betekenen!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Vrijwilligers zijn zo belangrijk! Op mijn werk hebben we ook een aantal vaste vrijwilligers die vaak mee gaan met uitjes! Zonder hen, is het een stuk lastiger om een uitje met de kinderen te gaan doen. Dus; echt petje af voor hen!

Zelf vindt ik het jammer dat ik echt geen tijd heb voor vrijwilligerswerk. Mocht ik wel een gaatje hebben dan help ik graag mee.. (dit is meestal bij de verschillende kinderclubs binnen onze kerk, of door op te passen op mijn neefje).

Link naar bericht
Deel via andere websites

toen ik er tijd voor had, heb ik het wel gedaan...

kleren enzo opgehaald voor een chr. kringloopwinkel...

tegenwoordig werk ik weer veel en heb ik er geen tijd meer voor...

ik vind wel dat je, vooral als christen, wanneer je er tijd voor hebt, je vrijwilligers werk mag doen...

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik werk vrijwillig int asiel, maar keb er nie zoveel tijd voor...maar in de vakantie ga ik er weer stage lopen

het is ongeveer een uur fietsen, maar ik ben er nog wel een paar x geweest om gwoon ff een hondje uit te laten ^^

ik vind het leuk, en hopelijk zit er ooit een baantje voor me in ^^

k zou t mn hele leven willen doen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat leuk om te lezen wat jullie allemaal doen. En die ouderen maar klagen dat jongeren zo individualistisch zijn cry.gif.

Zelf doe ik trouwens ook wat dingen in de kerk. Daarnaast zijn mijn ouders altijd heel erg bezig met asielzoekers. Als kind heb je daar dan ook zo je taak in.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Het liefst wil ik iets in de richting van mijn studie, zodat ik wat ervaring opdoe voor mijn latere baan
smile.gif
Of is dat dan weer egoistisch?

Vind ik niet. Je helpt er net zo goed mensen mee, of je er nu zelf voordeel uit haalt of niet, dus waarom zou je dan niet kiezen voor iets waar je zelf ook wat mee bent. Lijkt me uiteindelijk best een logische keuze, en het feit dat je die studie volgt betekent ook dat dat iets is wat je boeit en waar je goed in bent, dat kan je vrijwilligerswerk alleen maar beter maken lijkt me.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid