Spring naar bijdragen

Leander B

Members
 • Aantal bijdragen

  64
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

  Nooit

Alles door Leander B geplaatst

 1. 1. Heb je op een christelijke school gezeten? Ja een cristelijke Middelbare school 2. Zaten er ook niet-christenen in je klas (en zo ja, hoeveel)? Bij mij op school zaten voor 80% buitelanders. 3. Hoe heb je dat ervaren? Had je achteraf met meer of minder niet-christenen in een klas willen zitten? Ik had het idee dat er geen of weinig cristenen bij mij op school hebben gezeten. Bij mij werd wel soms het 1e uur uit een boekje de zandkorrel gelezen met bijbelse teksten om de dag mee te beginnen. Veel docenten waaren erg laks. Vaak zodra er uit werd gelezen zat de hele klas andere dinen
 2. Leander B

  Onrein voedsel

  Quote: Op vrijdag 04 juni 2010 15:36:21 schreef Iriacynthe het volgende: Wat is er concreet dat je niet begrijpt? Ik kan het niet volgen. Ik kan niet precies een conclusie vinden waarin wordt gezegd. Voor een cristen is het geen zonde om vakensvlees te eten. Dus ik ben op zoek naar de conclusie die ik niet kan vinden in het topic.
 3. Leander B

  Onrein voedsel

  Dank jullie voor de reactie. En bedankt voor de link. Ik heb het topic proberen te lezen. Alleen word er nog niet echt wijs van. Het dwaalt echt heel erg vaak van het onderwerp af. Het is daardoor erg lastig te lezen en te volgen voor mij. Daardoor begrijp ik het nog niet. Misschien dat iemand het mij kan uitleggen.
 4. Leander B

  Onrein voedsel

  Hallo, Een tijd geleden had ik het met de moeder van mijn vriendin over moslims. Ze vroeg zich af waarom christenen wel varkensvlees mogen eten en de moslims niet. Ik meen dat ik het hier een keer in een topic heb kunnen lezen. Maar ik kan het niet vinden. Wie kan mij helpen om die topic boven water te halen? Alvast bedankt, Lee
 5. Dank jullie voor de reacties. Nu ben ik op het moment best druk bezig met het kiezen op welke partij ik ga stemmen. Alleen ik vind het moeilijk om een afweging te maken tussen bepaalde standpunten binnen de partijen. Hoe gaan jullie hiermee om? Maak jij bepaalde afwegingen bijvoorbeeld; de AOW leeftijd gaat naar 67. Daar kan ik mee leven. Terwijl je daar eigenlijk niet mee eens bent.
 6. Hallo allemaal, Ik heb zelf de stemwijzer een aantal keer gedaan. Nu komt er bij mij een politie partij waar ik helemaal niet op wil stemmen. Nu ben ik benieuwd naar de ervaringen van anderen. 1)Maak je gebruik van de stemwijzer? 2)Heeft de uitslag invloed op jouw Stem gedrag? 3)Sluit de uitslag bij jou aan op de partij waar je standaard op stemt? 4)Heb je een partij waar je sowieso op stemt? Groeten, Leander (Mocht ik belangrijke vragen vergeten zijn vul me graag aan!)
 7. Quote: Op zaterdag 30 januari 2010 14:04:56 schreef Naeva het volgende: Hier kun de betekenis van je naam opzoeken. Zo kom je nog eens wat te weten van je naam. Wist dat het zoiets betekende als man uit het volk maar de rest: Leander Geslacht: m verklaring: Gri. `man uit het volk'. Naam van een bekende figuur uit de Gri. mythologie. Heiligennaam: Leander, afkomstig uit een Romeinse familie in Cartagena. In 584 werd hij aartsbisschop van Sevilla; gest. ca. 600; kerk. feestdag: 27 febr.
 8. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op vrijdag 23 april 2010 21:07:56 schreef michaelw het volgende: Ik begrijp je. Maar wat voor een rol speelt hij dan in jouw geloof? Quote: Ik vind namelijk dat de mens miet deugd Waarom? Quote: , ik vind ook dat god ons gemaakt heeft zoals we zijn,en niet geworden.. Hoe bedoel je precies? Quote: zondaars Goed wat ik weet wat een zondaar is. Iemand die niet volgens de regels leeft die god in de bijbel heeft laten zetten. Quote: Als het goed was ,zoals God zei.. dan was al die moeite(vooral geweld) niet n
 9. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op zaterdag 17 april 2010 18:18:50 schreef michaelw het volgende: dit is mijn ervaring.. Ik vraag me af hoe het dan met jouw gevoel zit, merk je daaraan niet dat hij bij jou is? Ik hoop dat je jouw reactie wat verder kan uitleggen.
 10. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op zaterdag 17 april 2010 18:42:35 schreef lizadegeest het volgende: Ik ontmoet Jezus elke dag en in alles. Wanneer God me gebruikt om mensen te vertellen over Hem, wanneer ik bid, wanneer ik hem aanbid, wanneer ik bijbel lees. Ik voel Jezus ieder moment van de dag zelfs als ik verdrietig ben voel ik zijn armen om me heen.. En wat een ontmoeting is.. ik denk dat het voor iedereen anders is.. de antwoorden zullen daarom ook uit één lopen. Voor mij is het een gevoel en ook de stem van Jezus te horen, zijn aanraking te voelen... De eerste aanraking.. tenminste dat ik ec
 11. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 13 april 2010 18:44:49 schreef michaelw het volgende: ik nog nooit! hoe kan het ook,hij is niet meer Ik zou het fijn vinden dat voordat je reageert, eerst je even inleest met de bedoeling.
 12. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Toen ik nog geloofde was dat geloof meer gefocust op God de Schepper. Je maakt me nieuwsgierig waarom je niet meer geloofd. Wil je mij dat uitleggen? Quote: Ik had als kind de observatie gedaan dat al die ervaringen van mensen slechts een overeenkomst hadden: Ze waren altijd zonder uitzondering persoonlijk. De een zegt zus, de ander zo, en sommigen zeiden niks. Welnu daar hoorde ik dan blijkbaar ook bij. Dat zie ik inderdaad nu ook bij de reacties op het topic.
 13. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 22:44:07 schreef InDubio het volgende: Interessant topic. Ik zelf zou ook niet kunnen zeggen dat ik Jezus ooit ontmoet heb, maar/dus ben ik wel erg bezig met de vraag waarom sommige mensen die ik ken wel heel veel van God/Jezus zeggen te ervaren (ik neem aan dat je dat een ontmoeting kunt noemen), terwijl anderen dat dus niet 'lukt'. Daar ben ik ook benieuwd naar. En hoopte een antwoord te krijgen. Maar het blijkt toch lastiger te zijn dan ik dacht. Vooral het vertellen hoe het ervaren wordt blijk ook lastig. Quote: Wat ik me dan vooral
 14. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op woensdag 07 april 2010 13:05:59 schreef Piebe het volgende: [...] Dergelijke handelingen wil ik bij niemand teweeg brengen, want nogmaals, het was een onschuldige handreiking, doe er mee wat je wilt! Dankje Zal ik doen. Maar alsnog ben ik nog wel benieuwd of je antwoord kan geven op mijn eerder gestelde vraag(en).
 15. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 23:05:01 schreef Piebe het volgende: [...] Ik dacht dat je me duidelijk wilde maken dat het onzin was wat ik verkondigde door de vele Maja blijkbaar een kleine kink in de kabel. Nee, was zeker niet mijn bedoeling. Ik bedoelde daarmee dat ik me voor mijn eigen kop sla. Maar goed, ben blij dat het recht gezet is.
 16. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 22:39:42 schreef Mr. Emilio het volgende: @ Leander: mooi verhaal. Quote: Laat het niet van je roven door mensen die je voor wat dan ook verklaren. Het doet me denken aan onderstaande tekst van Martin Brand [...] Mooie tekst Quote: En je zal het nooit begrijpen, als je aan de zijlijn staat. Maar als je eerlijk zoekt naar Jezus, als je bidt en vraagt om Jezus, als je knielt en bidt tot Jezus, weet ik dat er iets veranderen gaat! Heb jij dat ervaren? en hoe?
 17. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 22:23:03 schreef Piebe het volgende: [...] Voor iemand die zoekende is reageer je wat gefrustreerd op een onschuldige handreiking. Zodra je Jezus hebt gezien wil je dan een foto maken en die hier in dit topic posten? Dan reageer ik dan wel eens weer. Nu begrijp ik je echt niet meer..... Maar goed, wat in mijn reactie ben ik gefrustreerd? Het is niet mijn bedoeling in ieder geval! Het was ook zeken niet mijn bedoeling om je aan te vallen, krijg het idee dat ik dat namelijk gedaan heb.
 18. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 20:59:45 schreef Eulogía het volgende: [...] Joh 14,6 Jezus zeide tot hem: Ik ben de weg en de waarheid en het leven; niemand komt tot de Vader dan door Mij. [...] Ps. 86 7 Ten dage mijner benauwdheid roep ik U aan, want Gij antwoordt mij. Ps 63,8 Want Gij zijt mij een hulp geweest, in de schaduw van uw vleugelen jubel ik. Thnx voor de bevestiging
 19. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 21:13:27 schreef Piebe het volgende: [...] Dat denkt hij inderdaad, maar het bleken er wel duizend meer zijn die zich achter de gordijnen verschanst hadden. Doch geloofde hij zijn eigen oren en ogen niet toen ze hem dat duidelijk wilden maken. Wacht een doof stom iemand die zijn eigen oren en ogen niet gelooft? Volgens mij volg ik je niet meer sorry Quote: [...] Dat is de jouwe ook en je kent het gezegde vast wel van wie de bal kaatst... Maar heb je al een antwoord op mijn vraag? Quote: [.
 20. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 16:03:04 schreef Piebe het volgende: [...] Nee, dat merk ik niet, maar een een doofstom iemand ziet en hoort ook niks al bevindt hij zich in het centrum van New York. Maar hij voelt wel. Zowel via zenuwen als omgeving, angst, blijdschap, verdriet etc. Quote: [...] Het is een goeie vraag vind ik, maar als ik jouw ook wat mag vragen, vind jij dat het er toe doet? Tja, lastige vraag. Het doet er toch toe? Hij is de weg.(als ik het goed beschrijf) Hij is toch de belangrijkste persoon in de Bijbel? Hij is de rode draad door het g
 21. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op dinsdag 06 april 2010 12:36:14 schreef Piebe het volgende: [...] Ik heb Jezus nog nooit ontmoet zoals ik mensen ontmoet. Het verbaasde me daarom ook zo dat sommige mensen stellig verkondigen hem te hebben ontmoet alsof dat de gewoonste zaak is, terwijl dat in mijn belevingswereld voorpaginanieuws zou zijn. Maar merk je dan dat hij bij je is? Merk je er überhaupt wat van? Ik ben zelf ook benieuwd hoe de andere dat ervaren. Vandaar dat ik er naar vraag.
 22. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op maandag 05 april 2010 13:33:13 schreef Piebe het volgende: Bedoel je een letterlijke- of een figuurlijke ontmoeting? Ik heb er geen ervaring mee. Ik weet niet wat een ontmoeting inhoudt. Maar wat is jouw ervaring dan daar in? Hoe merkt jij dat hij bij jou is?
 23. Leander B

  Ontmoeting met Jezus

  Quote: Op maandag 05 april 2010 12:35:32 schreef Skippy het volgende: Ik heb geen tijd om de hele preek te beluisteren, maar wat bedoelt hij met een ontmoeting met Jezus? Jezus is al elke dag bij me, alleen heb ik het zelf niet altijd door. Misschien heb ik dat niet duidelijk gevraagd. Hoe merk je dan dat hij bij je is?
 24. Hallo, Afgelopen zondag kwam de dominee tijdens de preek met de volgende vraag: Weet jij nog wanneer was jou eerste ontmoeting met Jezus? En wanneer was jou laatste ontmoeting met Jezus. Ik heb daar persoonlijk (nog) geen ervaring mee. Maar ik ben benieuwd naar de ervaring van andere. Als jullie dat met willen delen. Nu heb ik eigenlijk twee vragen: 1) wanneer was jou eerste ontmoeting met Jezus? 2) wanneer was jou Laatste ontmoeting met Jezus? Als je de preek wilt beluisteren: link Je moet de geen hebben van 04-04-2010 van 16:55 Groet Leander.
 25. Leander B

  Bier en sterke drank topic

  Weetje wat lekker bier blijft: Leffe en La Choufe!!!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid