Spring naar bijdragen

Maccabeus

Members
  • Aantal bijdragen

    70
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Maccabeus

  1. Ik las laatst in de Visie van de EO over Somalische christenen in Nederland. Ze zijn hun leven niet zeker wegens bedreigingen van landgenoten hier in Nederland.

    Je kunt er ook hier over lezen.

    Citaat: 'Ze zijn bang dat ze door landgenoten worden verraden en hen iets wordt aangedaan,' aldus de medewerker van Gave. 'Ze durven in hun asielzoekerscentrum bijna niet in de Bijbel te lezen. Op YouTube circuleren filmpjes die de onthoofding van Somalische christenen laten ziet. Die tonen hoe gevaarlijk het in Somalië is, maar ook in Nederland ken ik Somalische christenen die hier door hun landgenoten met de dood worden bedreigd.'

    Is dat niet triest, christenvervolging in Nederland anno nu?

  2. Quote:

    Word jij er soms ook zo moe van? Dat progressieve, linkse geleuter? Gedram over mensenrechten, gelijkheid, blijheid, overheidssubsidies, individuen, wetenschap allochtone gezelligheid en de verworvenheden van de moderne wereld. Geblaat dus zonder enige houvast aan de werkelijkheid.

    Ik word er iig. weleens moe van en dan wil ik er gewoon lekker over klagen en tegenaan schoppen. Daar is dit topic dus voor, voor eenieder die diezelfde behoefte weleens kent.

    Linkse, progressieve atheïsten (Ik weet het, het één impliceert automatisch het ander) zijn hier niet echt welkom dus.

    Okay, niet links dus. Maar wat dan wel? Kun je een bepaalde politieke voorkeur verdedigen als goed verenigbaar met het christelijk geloof?

  3. Even de tekst zelf erbij halen:

    Toen zag ik een ander beest. Dit rees op uit de aarde. Het had twee horens als een lam, maar het sprak als een draak. En heel de macht van het eerste beest oefent het uit voor diens ogen. Het bewerkt dat de aarde en haar bewoners het eerste beest aanbidden, welks doodwonde genezen was. En het doet grote tekenen; het doet zelfs vuur uit de hemel op aarde neerdalen ten aanschouwen van allen. En het misleidt de bewoners der aarde door de wonderen die het in staat is te doen in dienst van het beest. Het overreedt hen een beeld op te richten ter ere van het beest dat door het zwaard werd gewond maar in leven bleef. Hem werd zelfs toegestaan levensadem te geven aan het beeld van het beest, zodat het begon te spreken. En het bewerkte dat allen die het beeld van het beest niet aanbaden, ter dood werden gebracht.

    En het maakt dat allen, kleinen en groten, rijken en armen, vrijen en slaven, een merkteken ontvangen op hun rechterhand of op hun voorhoofd; en niemand kan kopen of verkopen, als hij dat teken, de naam van het beest of het getal van zijn naam, niet draagt. Nu komt het aan op scherpzinnigheid! Wie doorzicht heeft, kan het getal van het beest berekenen. Het duidt een mens aan, en het getal van die mens is zeshonderdzesenzestig.

    Het getal van het beest, 666, heeft te maken met kopen en verkopen, niet met een griepvaccin.

    Je moet bijbelteksten niet uit hun context rukken. Dan wordt het inlegkunde.

  4. Ik ben Rooms-Katholiek. Vanochtend heeft onze pastoor gepreekt over het evangelie van vandaag: Marcus 6,30-34. Hij had het er over dat Jezus als grote nood van de mensen zag dat zij dwalen en waren als schapen zonder herder. En dat Jezus catechese het belangrijkste vond op dat moment.

    Vervolgens gaf hij ons de vraag mee of wij geïnteresseerd zijn in wat Jezus ons te vertellen heeft, en of we niet catechese zouden moeten gaan volgen.

    Hebben jullie onthouden waarover bij jullie vanochtend gepreekt is? En wat was de inhoud van de preek zo'n beetje?

  5. Quote:

    @Maccabeus: Wat nu als het wel gebeurd is? In de tijd van het oude testament was het geloof ik stenigen? Heb je hier een visie op?

    Ik citeer een stukje uit het evangelie volgens Johannes:

    Toen brachten schriftgeleerden en Farizeeën Hem een vrouw die op overspel was betrapt. Zij plaatsten haar in het midden en zeiden tot Hem: 'Meester, deze vrouw is op heterdaad betrapt, terwijl ze overspel bedreef. Nu heeft Mozes ons in de Wet bevolen zulke vrouwen te stenigen. Maar Gij, wat zegt Gij ervan?' Dit bedoelden ze als een strikvraag in de hoop Hem ergens van te kunnen beschuldigen. Jezus echter boog zich voorover en schreef met zijn vinger op de grond.

    Toen ze bij Hem aanhielden met vragen, richtte Hij zich op en zei tot hen: 'Laat degene onder u die zonder zonden is, het eerst een steen op haar werpen.' Weer boog Hij zich voorover en schreef op de grond. Toen zij dit hoorden, dropen zij een voor een af, de oudsten het eerst, totdat Jezus alleen achterbleef met de vrouw, die nog midden in de kring stond.

    Nu richtte Jezus zich op en sprak tot haar: 'Vrouw, waar zijn ze? Heeft niemand u veroordeeld?' Zij antwoordde: 'Niemand, Heer.' Toen zei Jezus tot haar: 'Ook Ik veroordeel u niet; ga heen en zondig van nu af niet meer.'

    Jezus vond het dus een zonde. Maar stenigen wilde Hij haar niet. Ze kreeg een nieuwe kans. Niet om het weer te doen, maar om het niet weer te doen.

    Vreemdgaan, overspel, is voor christenen een ernstige zonde. God kan die zonde vergeven als je oprecht berouw hebt. Of je partner je die zonde kan vergeven?

  6. Jezus heeft hier ook het een en ander over gezegd Bijvorbeeld: Gij hebt gehoord, dat er gezegd is: Gij zult geen echtbreuk plegen. Maar Ik zeg u: Al wie naar een vrouw kijkt om haar te begeren, heeft in zijn hart al echtbreuk met haar gepleegd.

    Het laat over de ontoelaatbaarheid van vreemdgaan geen twijfel.

    En Paulus: Laten wij ons behoorlijk gedragen, als op klaarlichte dag, en ons onthouden van braspartijen en drinkgelagen, van ontucht en losbandigheid, van twist en nijd.

    De christelijke traditie is duidelijk hierover: vreemdgaan is een ernstige zonde. Het is triest dat het kennelijk meer en meer normaal wordt gevonden.

  7. Mijn versie van Online Bible is 2.10.09. Dat staat er tenminste als ik bij Help klik op Over. Het is de Studie-editie uit 2008.

    Ik heb alle lettertypes die beschikbaar zijn veranderd in sans-serif types. En toch blijft de tab met commentaren in Serif, waarschijnlijk Times.

    Welke versie gebruik jij, Dingo?

  8. Ik heb een probleempje van niks. Nou ja, dat is weer eens wat anders, zullen we maar zeggen. En beter een klein probleem dan een groot.

    Ik gebruik de Online Bijbel (die dus helemaal niet online is, maar op DVD). Als ik bij een bijbeltekst een commentaar open, is het lettertype van het commentaar altijd Times New Roman. Tenminste, daar lijkt het wel verdacht veel op.

    Ik heb geprobeerd om het via het menu-item voorkeuren te veranderen, maar ik kan nergens vinden hoe ik het lettertype waarin de commentaren worden weergegeven kan wijzigen. muur.gif

    Kan iemand me daarbij verder helpen?

  9. Ik heb een probleempje van niks. Nou ja, dat is weer eens wat anders, zullen we maar zeggen. En beter een klein probleem dan een groot.

    Ik gebruik de Online Bijbel (die dus helemaal niet online is, maar op DVD). Als ik bij een bijbeltekst een commentaar open, is het lettertype van het commentaar altijd Times New Roman. Tenminste, daar lijkt het wel verdacht veel op.

    Ik heb geprobeerd om het via het menu-item voorkeuren, maar ik kan nergens vinden hoe ik het lettertype waarin de commentaren worden weergegeven kan wijzigen.

    Kan iemand me daarbij verder helpen?

  10. Quote:

    Ik heb even gekeken op de link, en las daar:

    Quote:

    Billy Graham en zijn organisatie willen zich dit jaar focussen op de terugkeer van Jezus naar de aarde en op het voorbereiden van christenen op een 'leven in de laatste dagen van deze wereld'.

    Op de website van de Billy Graham Evangelistic Association zijn daartoe een aantal artikelen samengebracht die Graham en anderen eerder over Christus' terugkeer schreven. Bovendien zal de site dit hele jaar in het teken van de wederkomst staan. Ook zullen er trainingen worden gegeven en zal op festivals en crusades 'duidelijker klinken' dat de tweede komst van Jezus aanstaande is.

    'Mensen vragen mij: Geloof je echt dat Jezus Christus terugkeert naar de aarde. Ja, dat geloof, antwoord ik dan. De Bijbel leert heel duidelijk dat Jezus terugkomt. Ik zie ook geen andere hoop meer, want we koersen af op een enorme catastrofe op aarde', aldus Billy Graham.

    Dat dhr. Graham graag zou willen dat dit de eindtijd is en dat hij gelooft dat de wederkomst van Christus aanstaande is, geloof ik graag. Want voor hem is het "now or never". En dat de wereld afstevent op een catastrofe, geloof ik ook wel. Maar dat de wederkomst van Christus echt aanstaande is ... Ik moet het nog maar zien.

    Voor de joden in de Tweede Wereldoorlog was hun tijd een catastrofe. Maar de Messias kwam niet (terug) in hun tijd. Waarom zou het voor ons, voor wie de komende tijd wellicht een catastrofe is, anders zijn?

  11. Toen het beeldenverbod gegeven was, liet God Mozes het beeld van een slang maken: de bronzen slang die de Israëlieten van de dood door een slangebeet moest redden.

    En volgens mij heeft God zelf een beeld van zichzelf gemaakt en aan ons gegeven om te vereren. In Kolossenzen 1,15 schrijft Paulus over Jezus Christus: Hij is het beeld van de onzichtbare God, de eerstgeborene van heel de schepping.

    Ik doe er niet zo moeilijk over. Zolang je met het vereren van een afbeelding maar bedoelt de afgebeelde te vereren.

  12. Quote:

    [...]

    Ik zou dit in eerste instantie niet leuk vinden denk ik. Maar ik laat die keuze bij mijn vriendin, niet aan de jongen waar ze mee praat. Maar je hebt gelijk, ik sla die adviezen inderdaad in de wind. En misschien maak ik dan wel een mooie vriendschap kapot, maar de manier waarop ik de afgelopen weken mijn rustige momentjes heb laat verpesten door me constant af te vragen hoe ze over me denkt, ben ik wel een beetje zat. Ik zie haar vrijwel elke dag, omdat we collega's zijn en dat maakt het er niet makkelijker op. Maar ik heb mijn keuze nu definitief gemaakt.

    Ik ga met haar praten, en ja stiekum hoop ik dat ze mij boven haar vriendje kiest. Maar dat laatste hoort nu eenmaal bij verliefd zijn.

    Bedankt voor jullie reacties!
    smile.gif

    Tien keer IK.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Juist en dat is waar ik naar opzoek ben! Een concreet antwoord waar ik wat mee kan. De narigheid neem ik in acht, maar dan weet ik wel waar ik aan toe ben. En dan weet ik ook vrijwel zeker dat ik hier snel weer wat makkelijker door het leven ga.

    Bedankt !

    Zeven keer IK in zo'n klein stukje.

  13. Quote:

    [...]

    Ik geloof niet dat ik ik stuk ga maken, juist omdat ze al weet dat ik stapel verliefd op haar ben. Alleen ik ben opzoek naar duidelijkheid van haar kant, die heb ik niet en dat vreet aan me. Het is ook niet direct gezegd dat haar relatie stuk wil maken, maar ik leef nu al een tijdje in onrust en daar wil ik vanaf.

    Waarom heb je die duidelijkheid nodig als je hun relatie niet stuk wilt maken?

  14. Wat wil je bereiken met het gesprek dat je wilt hebben? Als je haar relatie met haar vriend wilt respecteren, kun je het gesprek misschien beter maar helemaal niet aangaan. Of heb je de stille hoop dat ze jou uiteindelijk zal verkiezen boven haar huidige vriend?

    Verplaats je eens in de vriend. Hoe zou jij het vinden als je een vriendin hebt, en die vriendin ontmoet een jongen die ze wel aardig vindt. En dan gaat die jongen met je vriendin zitten praten over het feit dat hij verliefd op haar is.

    Zou je dat leuk vinden? Of zou je dat heel erg argwanend maken? Ik weet wel wat het met mij zou doen.

    Daarom sluit ik me aan bij eerder gegeven adviezen (die je in de wind wilt slaan): niet aan beginnen.

  15. Quote:

    [...]

    Jij moet nog je muzieksmaak verder ontwikkelen.
    copper2.gif

    Je begon zo goed met barrok muziek, nu nog een stapje verder!
    yes.gif

    Ennuh, niet de hel maar Asgard!
    party.gif

    En laat dat nou op het thema van het festival zijn!

    Promo filmpje:

    Ik heb even naar het filmpje gekeken. Ja, even hoor, want lang houd ik dat niet vol.

    Die meneer begon te krijsen: I am a cannibal. Heb ik dat goed verstaan? Dan moet deze heer eerder achter de tralies dan optreden voor een groot publiek. copper2.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid