Spring naar bijdragen

Vrijheid

Members
  • Aantal bijdragen

    390
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Vrijheid

  1. 8 uur geleden zei ineke-kitty:

    Het kennen van de Bijbel en het geloof in God gaan samen, zijn niet van elkaar te scheiden.  Er zijn inderdaad ongelovigen die de Bijbel  'uit hun hoofd'  hebben geleerd, maar zonder het geloof in de Here Jezus Christus,  is dat nutteloos, want alleen 'kennis' brengt de mens niet tot het eeuwige leven, dat alleen gegeven kan worden door te geloven in Hem Die het leven gegeven heeft.  Echter voor de gelovige is het essentieel kennis te hebben van het Woord van God, want Hij openbaart Zich immers door Zijn Woord aan de gelovige mens.  Voor de ongelovige blijft het Woord een gesloten boek, ook al kent hij het  'van buiten',  namelijk de letter van het Woord.  Alleen Gods Geest leert ons als gelovigen dat Woord te verstaan en te begrijpen. 

    Klopt helemaal maar ook een van de Geloofsgeheimen de kennis van het hart tot de Levende God.

    En de ongelovigen weet daar niet van zou hij/zij daar wel van weten zou men geen vijand van het Geloof zijn en van God; maar wat niet is kan nog komen.

  2. 16 minuten geleden zei ineke-kitty:

    @sjako

    Er zijn zeker overeenkomsten, echter over bepaalde dingen  zoals de Godheid van de Here Jezus Christus, en de 'herkomst'  van de 144.000 verzegelden uit Israel,  verschillen de JHG van mening met, naar ik althans weet,  van de meeste Bijbeluitleggers uit in elk geval de evangelische kringen.  De enige overeenkomst die ik zie is dat de JHG met evangelische christenen delen ,  dat zij eveneens  geloven dat er alleen behoud is door het verlossingswerk van de Here Jezus Christus te aanvaarden in geloof. Dat Hij onze zonden heeft gedragen aan het kruis, is opgestaan uit de doden, en aan de rechterhand Gods gezeten is , en in de toekomst Zijn Koninkrijk zal oprichten op aarde.  Een eeuwig Koninkrijk wel te verstaan,  te beginnen met het 1000-jarig Vrederijk. Dat er een oordeel zal plaatsvinden op de Jongste Dag voor Gods troon, waar Hij recht zal spreken tussen de schapen en de bokken.  Heb ik dat goed verwoord? 

    Overigens ter informatie voor jou persoonlijk Sjako:  broeder Wim de Goeij is een persoonlijke vriend van mij, al 20 jaar, en ben op de hoogte van alle in en outs van zijn verleden bij het Wachttorengenootschap.  Dit vermeld ik even omdat zijn naam werd genoemd in dit topic, en heb liever niet dat er over broeders, die zich hier niet kunnen 'verdedigen'  gesproken wordt.

    Maar waarde @ineke-kitty wij zien hier dat de evangelische christenen weten van de behoudenis in eeuwigheid door het Levendschenkend Kruis ,klopt maar dat hebben zij toch echt overgenomen van Onze Moeder de Heilige Kerk,nou ja gelukkig maar,want buiten de Heilige Kerk en Haar Hoofd Jezus de Christus geen zaligheid.Alleen in Hem is eeuwige behoudenis.

  3. @ .MaximeMei

    Welkom dan maar in dit praathuis van letters.

    En je zei ik ga niet naar de Kerk om dat ik daar geen mens ken,je gaat niet naar de Kerk om mensen te ontmoeten maar God door Jezus de Christus onze Verlosser, en daar heb je geen mens bij nodig integendeel----------------- en hier voor jou een(F)(F)(F)

  4. 4 uur geleden zei ineke-kitty:

    @Vrijheid

    En DAT is nu precies het probleem.  Ongelovigen kennen en geloven de Heilige Schrift niet eens, maar ze hebben WEL allemaal kritiek op de Bijbel. Het hele forum staat er vol mee. 

    Er zijn ongelovigen die het hoogste woord hebben;toen wij eens vroegen heb je de Heilige Schrift wel is gelezen bleef het muis en muis stil.toen wij is vroegen ben je wel is in een Kerk geweest het zijn Katholiek of Protestants,bleef het ook muis en muis stil;toen wij eens vroegen aan ook weer een ongelovigen .de Heilige Schrift bestaat uit twee grote delen OT en NT  noem ze is op,de man had geen flauw benul.

    En dan zou je daar mee een serieuse discussie mee moeten voeren  tja....................(H):X

  5. 55 minuten geleden zei ineke-kitty:

    Van mijn kant zal je geen antwoord daarop krijgen, want ik ben niemands  "aanhanger"  in deze wereld.  Ik ben een aanhanger van Christus Jezus en verwacht Zijn Koninkrijk hier op aarde . 

    Wij ook ,wij zijn alleen als Militia Christi in Dienst van de Verlosser Jezus de Christus.

    32 minuten geleden zei violist:

    Pfft, wat een vroom gepraat. Je hebt hem wel vanaf het begin alleen maar verdedigd mevrouwtje, hem een man Gods genoemd, weet je nog? Of ben je inmiddels door onze lieve Heer teruggefloten? Wel zo eerlijk dat dan toe te geven.

    Geen vroom gepraat,ken uw Heilige Schrift geschiedenis,zelfs koning Kores was een man Gods en de ondeugende koning David.:Y

  6. 8 minuten geleden zei Magere Hein:

    Bestaan er materieloze symfonieën? Symfonieën die los van instrumenten/mensen ineens zomaar door de lucht zweven via een 1 of andere voor ons onbekende dimensie?
    Op zo'n baggervergelijk ga ik dus niet in. Je toont er nl. zelf al mee aan dat er een materiële drager moet zijn om materieel opgewekte geluidsgolven vast te leggen.
    Maar met je universitaire gebrabbel denk je me iedere keer klem te kunnen zetten en daar reageer ik dus niet meer op. Jij legt me woorden in de mond en...je LIEGT!

    God is een materieloze (buiten tijd en ruimte staande) intelligentie en heeft derhalve geen lichaam!

    Ga studeren student, want je irriteert me alleen nog maar met je verbale inhoudloze trucjes.

    Je kan @student nou wel uit schelden maar hij zou wel is gelijk kunnen hebben,een kwestie van goed lezen.

    En God ---------------tja de mens is geschapen naar Zijn beeld,dus toch een lichaam derhalve.

  7. Wat wij al zeiden;  aan vooringenomenheid heeft men niets is altijd een zwaktebod.Men kan de man  Donald Trump leuk vinden of niet,eerst maar is afwachten  wat hij gaat doen als President.En dat er wat moet gebeuren is duidelijk,de trap schoonvegen van boven af gaat hij al zo doen,politiek gezien hard nodig zoals ook in NL.Maar volgend jaar maart zal hier het uur van de verkiezingswaarheid klinken.

  8. 1 uur geleden zei Thorgrem:

    Ik kan me best voorstellen dat een reguliere Mis voor protestanten (en ook sommige katholieken) een vrij saaie aangelegenheid is. Zelf vind ik de eucharistie het mooiste onderdeel van een kerkdienst, zelfs een dusdanig mooi onderdeel dat ik het essentieel acht. Alle vieringen danwel diensten zonder eucharistie vind ik voor mijzelf dan weer een beetje verspilling van tijd.

    Hen die het geheimenis kennen van wat daar plaats vindt is het een groot feest al is het maar een reguliere Heilige Mis.;)(I)

  9. 3 uur geleden zei TTC:

    Lijkt me logisch, dat anderen zich vermommen is een andere zaak natuurlijk. Ineke lijkt de zaken te willen omdraaien, zo kunnen we nog lang blijven pivoteren. Mooi plaatje om te eindigen, het idee bestaat al veel en veel langer. 

    covoKvG.jpg

    Mooi plaatje uit de  hindoe wereld.

    Tja en weer moeten wij zeggen wat @ineke-kitty naar voren brengt zou  theologisch kunnen kloppen als men uit gaat van een bepaalde protestantse theologie en uitleg met wat aantekeningen van uit die hoek gezien,maar goed het Boek Openbaring uit de Heilige Schrift liegt niet en daar is @ineke-kitty van uit gegaan;niet zo gek natuurlijk.

  10. 6 minuten geleden zei Olorin:

    Een evangelische predikant waar ik laatst bij was zei met een flinke knipoog dat het koffiedrinken het belangrijkste was (refereerde naar een onderzoek mbt sociaal contact). Ik denk dat het best belangrijk is. Natuurlijk is dat niet de hoofdreden op zondag naar de kerk te gaan. Een preek vind ik ook best belangrijk. Zelfs als het iets is wat je al weet is het goed herinnerd te worden. Een goede preek is m.i. ook geen Bijbelstudie maar wel iets waar je wat mee kunt als je naar buiten loopt.
    Maar ik ben zelf denk ik de liturgie erg gaan weten te waarderen. Iets wat opbouwt naar een hoogtepunt. In de Katholieke liturgie bouwt het op naar het offer van Christus en is de liturgie het evangelie en elke mis een Pasen. Elke dag een ander stukje van de Bijbel, maar elke keer Pasen. De liturgie neemt je mee. Ze brengt je in het reine met God, brengt je bij Gods Woord, samen in de gemeenschap en neemt je mee naar het offer van Christus. Zoals ik het ervaar op dat moment plaats vindt, waar als het ware 2000 jaar tijdsverschil ophoudt.

     

     

     

     

    En dat is de derde keer. Nogmaals "Wij Olorin constateren dat jullie Vrijheid nu twee posts geplaatst hebben die nogal offtopic zijn. Wij verzoeken jullie of inhoudelijk te reageren of elders in een ander topic jullie heil te zoeken."
    Ga daar eens met z'n allen vakkundig over liturgie wetenschap beginnen en speel open kaart over jullie lidmaatschap van jullie kerk. Ik neem aan dat jullie je er niet voor schamen, of wel soms?

    Over jullie kerk?????

    Maar je hebt het nog steeds niet begrepen tja....................:angry::N

  11. 1 minuut geleden zei Olorin:


    Als jullie vrijheid niet de vraagstelling kunnen interpreteren, laat het dan aan iemand over die wel de Nederlandse taal machtig is. Wij Olorin weten genoeg van liturgie om de term 'kerkdienst' liturgisch katholiek te onderbouwen. Wij Olorin interesseren zich daar betrekkelijk weinig voor aangezien dat niet de strekking is van dit topic. Wij zochten slechts naar een term die vrij algemeen te gebruiken valt zonder er een specifieke denominatie van buiten te sluiten. Wij Olorin constateren dat jullie Vrijheid nu twee posts geplaatst hebben die nogal offtopic zijn. Wij verzoeken jullie of inhoudelijk te reageren of elders in een ander topic jullie heil te zoeken.

     

    Als je er niet tegen kan dat er in de discussie  iemand vakmatig de vraag stelt,begin dan zo,n draad niet die over Liturgie wetenschap gaat.:*

  12. 3 minuten geleden zei Olorin:

     

    Goh. Als jij naar een kerkgebouw gaat bestaat er geen dienst? Meestal staat de liturgie er toch vol mee. Dienst van het woord, etc. Nou speciaal voor jou mag jij het woord "viering" gebruiken. Ik hoop van harte dat semantische spelletjes achterwege gelaten zullen worden.

    Als je niet begrijpt wat wij bedoelen begin dan niet zo draad en laat het dan over aan Liturgie wetenschappers.

  13. 1 minuut geleden zei student:

    Hein, dit gaat me echt te ver. Jij zit constant en systematisch mijn posts te negeren en gaat niet en nooit in op mijn reactie op jouw bezwaren. Ik probeer op alles te reageren wat jij aan mij richt, maar het wordt niet gewaardeerd. Ik heb dit topic geopend om de vragen die jij al heel lng stelt te beantwoorden, maar je hebt geeneens de moeite genomen om de OP te lezen! En dan durf je nu ook nog te beweren dat ik degene ben die de boel aan het belazeren ben. Droom lekker verder. Ik ben de hele dag aan het lezen over Godsbewijzen (voor- en tegenstanders) en had gehoopt op een goede discussie. Die was er ook wel even, maar niet met jou. Je bent voor mij geen waardige gespreksgenoot meer en ik ben van mening dat dit welverdiend is. 

    Je zoekt het zelf maar uit; op jouw vragen en bezwaren verwacht en hoef jij helemaal geen antwoord.

    Eindelijk wijs geworden;)(I)

  14. Allemaal een beetje heen en weer gepraat wat er zou kunnen gebeuren.velen zien dat niet maar de islam is bezig aan het imploderen.En de grote verdrukking zal uit ons midden komen ,maar voor die tijd zal nog en een en ander uit gevochten worden.

    Maar het ging hier over Donald Trump de nieuwe president van de VS,eerst maar is rustig afwachten wat hij gaat doen,het zou wel is ten goed kunnen komen voor heel de wereld.

    Laten  men hier op houden om waarzegger  en ster te zijn met glazen bol zoals op de kermis.

    Hen die de geschiedenis kennen en zo ook theologisch bijbelkennis hebben weten  wat wij willen zeggen.En  @ineke-kitty zegt niet zo van die gekke dingen,het is nog na te gaan ook:=:Y

  15. 11 minuten geleden zei ineke-kitty:

    Tja,  het is duidelijk dat ook de Nederlandse overheid het allemaal  "lekker laat gaan"   totdat het te laat is.

    Juist------------------maar velen slapen en houden van hun gemak;maar ook dat is niks nieuws ,in dit land is het altijd al zo geweest dat een kleine groep strijd voor de ander.Dit land is al eeuwen verdeeld .Hopelijk komt er na de schoonmaakverkiezingen in maart 2017 is een eind aan.

    De oude wapenspreuk van dit land was en is EENDRACHT MAAKT MACHT,mee genomen door de Zuidelijke Nederlanden.Nu is de wapen spreuk IK ZAL HANDHAVEN.......................het zal is tijd worden .:Y(Y)

  16. 1 uur geleden zei ineke-kitty:

    Hoezo  "ja en?"  .  Het moge toch duidelijk zijn dat dit een idioot politiek proces is,  waarbij de vrijheid van meningsuiting met voeten wordt getreden.  Enfin, 9 dec. is de uitspraak van de rechter.  Afwachten dus maar.

    Het was de beste politieke rede ooit van na de oorlog van Geert Wilders,maar als je die drie vol van haat rechters  zag zitten...........

    bij een veroordeling van Geert Wilders zal de overwinning in maart 2017 totaal zijn.

     

    Wat moet er gebeuren........................ VRIJSPRAAK|:)||P:Y

     

  17. 20 minuten geleden zei Hitchens:

    Aansluitend daarop zou ik wel eens van pro-Trump christenen hier willen weten hoe zij hun Trump fanatisme weten te combineren met het christen zijn. 

    Kan je lang wachten de Trump Christen bestaat niet.wel mensen die er genoeg van hebben en Trump gestemd hebben voor de grote politieke schoonmaak;gaat ook in maart 2017 in Nederland gebeuren.Wen er maar aan.:Y:D

  18. 4 uur geleden zei violist:

    Als hij kwam tot Lechi, zo juichten de Filistijnen hem tegemoet; maar de Geest des HEEREN werd vaardig over hem; en de touwen, die aan zijn armen waren, werden als linnen draden, die van het vuur gebrand zijn, en zijn banden versmolten van zijn handen. En hij vond een vochtig ezelskinnebakken, en hij strekte zijn hand uit, en nam het, en sloeg daarmede duizend man. Toen zeide Simson: Met een ezelskinnebakken, een hoop, twee hopen, met een ezelskinnebakken heb ik duizend man geslagen. (Richt 15:14-16)

    Dat waren nog eens tijden.

    Het geschiedde dan, als die brief tot hen kwam, dat zij de zonen des konings namen, en zeventig mannen sloegen; en zij leiden hun hoofden in korven, die zij tot hem zonden naar Jizreël. En er kwam een bode, en boodschapte hem, zeggende: Zij hebben de hoofden van de zonen des konings gebracht. En hij zeide: Legt ze in twee hopen, aan de deur der poort, tot morgen (2Kon 10:7,8)

    Geniet er maar van Vrijheid.

    Dus je levert zelf het bewijs dat @ineke-kitty gelijk heeft._:)_:Y

  19. 40 minuten geleden zei Hitchens:

    Ineke-kitty:

    Wel, God is absoluut niet "verdraagzaam"  als het gaat om lui die hun vlag willen plaatsen in ZIJN land, en van plan zijn, zoals de Islam, Zijn volk uit te roeien. Weet je wat dan zal "druipen?"  Het zal van de knieen druipen van angst bij degenen die te maken zullen krijgen met de toorn van God.

    Weer te lang in het Oude Testament zitten bladeren Ineke? Vergeet je niet je rust te nemen en af en toe een pilletje?

    Je kan @ineke-kitty nou wel uit schelden en beledigen om dat het jou niet bevalt,maar laat ze nou toevallig helemaal gelijk hebben.:Y

  20. Op 18-11-2016 om 15:42 zei violist:

        Een mens lijdt dikwijls 't meest
        Door 't lijden dat hij vreest
        Doch dat nooit op komt dagen.
        Zo heeft hij meer te dragen
        Dan God te dragen geeft.

    Juist.En men vergeet dat Israel zijn vijanden verpletterend zal weg vagen van deze aarde.Voorts dat het volk Israel volledig toe Jezus de Christus zal komen.Waar   is toch het vertrouwen gebleven,het is toch zo dat aan Hem de overwinning is en wij hebben te strijden en vooral te bidden,ORA ET LABORA.

    Op 18-11-2016 om 18:51 zei ineke-kitty:

    Wel, God is absoluut niet "verdraagzaam"  als het gaat om lui die hun vlag willen plaatsen in ZIJN land, en van plan zijn, zoals de Islam, Zijn volk uit te roeien. Weet je wat dan zal "druipen?"  Het zal van de knieen druipen van angst bij degenen die te maken zullen krijgen met de toorn van God.

    Er zal maar een vlag geplant worden op de tempel berg en dat is de Kruisvaan;en allen Jood Griek Chinees enz enz  kunnen door dat Levendschenkend Kruis zalig worden,dat gaat er plaatsvinden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid